Dodaj do ulubionych

Życie zaczyna się po 70

22.01.23, 04:17
Moi rodzice się rozkręcają, fakt, że zwiedzili pół świata, ojciec po 60 nauczył się jeździć na nartach i to w Alpach, codziennie spaceruje po kilka kilometrów, ale zawsze z kimś wyjeżdżali, a wczoraj oznajmili, że wyjeżdżają sami, dość daleko. Ojciec mocno schorowany, mama panikara jakich mało, wyjazd typu AI, przerobili ich pewnie kilkadziesiąt, ale nie wiem czy się cieszyć czy pakować walizkę, żeby w razie problemów ratować sytuację😀
Jeśli dożyję starości to chcę mieć taką jak moi rodzice.
Obserwuj wątek
    • noname2021 Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 05:30
      Po 70 yo znaczy ile? 71? czy 79?

No bo ze to, ze po 70 jada na AI no to nie jest znowu az taki wielki wyczyn, ze trzeba sie zachwycac. Zreszta sama piszesz, ze ojciec mocno schorowany. Po 70 i juz mocno schorowany?

dla rownowagi Sylwester ma 76 lat, a Chuck 84 smile Chyba nie byloby wyczynem dla nich jechac do AI resort?, takim niesamowitym, zeby sie chwalic?lol

• mia_mia Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 08:03
        Nowotwory u taty, więcej niż jeden, tata ma 76, mama prawie 68.
        • alfa36 Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 08:15
          A jaki trub życia prowadzili? Moja Mama posypała się po nowotworze (miała 70 lat wtedy), tata fajnie funkcjonuje (83 skończył), ale jest aktualnie po radioterapii i jednak teraz gorzej
          • mia_mia Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 08:23
            Ciężko powiedzieć, mama sama z siebie bardzo dobrze się trzyma, tatę dopadły choroby.
      • mava1 Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 12:02
        >dla rownowagi Sylwester ma 76 lat, a Chuck 84

no rzeczywiście, reprezentatywne przykłady...
        Aktorzy, z zasobnym kontem,, którzy mają zapewniona full opieke w razie co, i full pomoc w przemieszczaniu się np. prywatny samolot/helikopter.
    • marinella Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 06:55
      Rewelacja. Przy przewidywanej długości życia musimy się dobrze konserwować wink
    • kotejka Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 07:37
      Ekipa mojej mamy po 70 codziennie.zasuwa kilkanaście km na kijkach
      Uprawiają fitness i pilates
      Jeśli urlop na często długie trasy rowerowe lub narty biegowez.chodzs po gorach
      Matka mojej koleżanki w.podobnym wieku boi się z domu wyjść jak śniegiem sypnie
      A jak nie sypie to też nie wychodzi, bo nie ma po co
      Zależy,.co kto lubi
      Ciesz się energia rodziców
      Ruch to życie
      • kotejka Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 07:41
        Kiedyś u Łuczaja o tej dupie przeczytałam
        I zapamiętałam
        Dupa musi być w ruchu
        lukaszluczaj.pl/dupa/
        • marinella Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 07:55
          Już myślałam, że ematka.

Wieśka mieszka na skraju wsi. Ma osiemdziesiąt osiem lat, ale wygląda na sześćdziesiąt. Jest bezdzietną
    • anna-0299 Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 08:12
      My też ciągle w podrózy, w większosci bez biur i dalekie miejsca typu Azja czy Indonezja. Mąż ma 68 lat, ja jestem 17 lat młodsza. Ale to on ma mnóstwo energii, chęci poznawania, do tego zero ograniczeń czasowych.
      • czarne-jagody Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 09:47
        Ostatnio na wyjeździe służbowym, poznaliśmy konsultanta naszego partnera biznesowego. Myśleliśmy, że jest po.60. Jasny umysł, sprawnie się porusza, dóbrze słyszy. Do pracy jeździ autostradą ponad godzinę drogi. Pochwalił się, sk9nczyl.83 lata, byliśmy w szoku.
        Q
        • ajaksiowa Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 10:15
          Kiedyś się mówiło o takich długowiecznychtongue_outrzedwojenny Materiał 🙂🙂🙂
          • alfa36 Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 10:45
            A to pewnie geny plus jednak praca własna (przy czym są tacy, co taką pracę wlasną lubią i jej za pracę nie uznają).
    • astomi25 Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 10:47
      Moi rodzice rocznik 45 i 49, 5/6miesiecy w roku spedzaja na wodzie. Maja sporo zaglowke o od kwietnia sa w rejsach. Finlandia, Szwecja, Dania. Morze Polnocne czasem. Oni sie poznali na obozie zeglarskim, mama miala wtedy 16 lat. I tak cale zycie zegluja. Odkad sa na emeryturze bardzo duzo. Tez bym tak chciala.
      Mama jednak wyglada na swoje lata, jak wraca w pazdzierniku to jest cala pomarszczona od slonca i wiatru.
      Tesciowa za to, dziecko wojny ( w lutym skonczy 83 lata) nie podrozuje wcale, ale codziennie robi ok 10 km rowerem dba o nasz ogrodek i wyglada, z reka na sercu na jakies 60 lat. Nikt nie wierzy jak mowimy ile ma lat. Gladka na twarzy, figure ma o wiele lepsza niz ja. Szkoda ze nie moje geny wink, ale maz jest do niej bardzo podobny.
      Z kolei tesc ma 87 lat juz i niestety fizycznie dziadzio taki. Ale umysl ma jak brzytwa.
      • damartyn Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 10:57
        Super rodzice z obydwu stron!
        Mając na uwadze, ze rządy wszystkich krajów optują za praca conajmniej do 68 lat , a pewnie z czasem jeszcze dłużej, to skoro można pracować można i wypoczywać. Tylko zdrowia sobie życzyć .
    • chatgris01 Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 11:10
      Niech wykupia dobra polise turystyczna na ten wyjazd. Zeby w razie W pokrywala wszystkie koszty leczenia, hospitalizacji i odeslania do domu transportem medycznym.
    • ivaz Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 11:22
      Eee, moi teściowie (on 75, ona 73 lata) ruszają z budową domu metodą tradycyjną nie żadna tam szkieletowa, trzeba mieć fantazję smile
      • damartyn Re: Życie zaczyna się po 70 22.01.23, 11:38
        👍

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka