Dodaj do ulubionych

FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczyłyście

22.01.23, 13:01
pytnie jak w tytule?
ja właśnie zostałam usunięta i to tak bez ostrzeżeniasad Mam porozpoczynane różne licytacje a ta sruuu i mnie chyba usunęła , bo nie mogę się dostaćsad
a wszystko dlatego, że zadałam pytanie o zapisy w regulaminie, grzecznie zapytałam.

Czy któraś z Was została usunięta? a może któraś jest adminką jakiejśc grupy i może więcej napisać o tych zwyczajach panujących na FB w grupach zamkniętych
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:04
      Większość adminów nie ma ochoty na dyskusję o regulaminie. Sama prowadzę grupę i wywalam bez pardonu. Moja grupa, moje zasady. Jak komuś nie pasuje niech sobie stworzy własną.
      • laura.palmer Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:08
        Ja jestem zdania, że grupę tworzą użytkownicy, a nie admin i takie wywalanie bez pardonu, bo ktoś o coś zapytał jest chamskie. Masz w ogóle w tym regulaminie punkt o zakazie zadawania pytań na jego temat, bo inaczej ban? Dobrze, żeby ludzie wiedzieli jakie są zasady.
        • m_incubo Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:10
          Tak, grupę tworzą użytkownicy, ale to admini wywalają użytkowników.
        • sueellen Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:57
          Nie ma nic takiego, ale admin decyduje kogo chce w grupie, a nie chce ani trolli ani maruderów, ani narzekaczy, ani natrętnych pytaczy, zwłaszcza takich co piszą na priv albo zakładają watki typu dlaczego mój post nie został zaakceptowany?
    • laura.palmer Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:05
      Tak, schemat identyczny. Zadałam grzeczne pytanie o coś związanego z regulaminem i wyleciałam. Nie ukrywam, że mnie to wkurzyło, bo tamta grupa była kopalnią informacji na interesujący mnie temat, ale co zrobić.
      • sueellen Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:08
        Wyobraź sobie że jesteś adminem. W grupie jest Pol miliona ludzi i dostajesz codziennie po kilka zapytań zaczynających się od: "a dlaczego tak...". Po 10 delikwencie, admin się nie patyczkuje tylko od razu wywala i ma z głowy.
        • laura.palmer Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:25
          Jestem adminem grupy. Do zadawania pytań administracji mamy comiesięczny post zbiorczy. Poza tym postem nie publikujemy pytań, ale nie wyobrażam sobie kogoś wywalić, bo zadał pytanie.
          • sueellen Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:55
            No to ja wywalam smile
            • taje Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 22:25
              Nie ma się czym chwalić.
    • sueellen Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:06
      Z adminami lepiej dobrze żyć w zgodzie 😅. Są jak bogowie i nie mają nad sobą nikogo do kogo można się odwołać. Nie zawracaj gitary adminom, przestrzegaj regulaminu a jak się nie podoba, zmień grupę.
    • m_incubo Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:09
      Wszystkie te "ja tylko grzecznie pytam" oznaczają zazwyczaj upierdliwe osoby i serię kolejnych "grzecznych pytań", więc najprawdopodobniej wyleciałyście na zapas. Też bym tak zrobiła.
      Swoją drogą co to właściwie znaczy pytać "grzecznie"? Jakoś inaczej niż po prostu normalnie zapytać?
      • laura.palmer Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:22
        Jeżeli ktoś decyduje się na administrowanie grupą, powinien liczyć się z tym, że będą się pojawiały pytania. Wywalanie ludzi, bo ośmielili się o coś zapytać jest burackie.
        • sueellen Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:59
          no to trudno, znajdź sobie grupę gdzie adminom to nie przeszkadza smile
      • panna_lila Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:41
        Grzecznie, czyli rzeczowo, do konkretnego punktu tego regulaminu i nie upierdliwie.
        • sueellen Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:59
          A możesz przytoczyć to pytanie? Czego konkretnie dotyczylo?
          • laura.palmer Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 17:44
            Ja ci mogę napisać, czego moje dotyczyło. Zapytałam, czy dałoby się dopisać pewien podpunkt do listy zakazów w regulaminie. Zwykłe, neutralne pytanie i od razu ban na stałe, a za wyzwiska, wklejanie fake newsów czy obrażanie innych groziło w tamtej grupie tylko wyciszenie na 2 tygodnie, i to po uprzedzeniu. 🤷‍♀️
    • nena20 Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:15
      Wyleciałam kiedyś z grupy o karmieniu piersią i tylko piersią. Nie żałuję bo fanatyczki okropne , piszę to ja mama kp baaardzo długo, każde dziecko ponad dwa lata.
      Nie ma czego żałować.
    • konsta-is-me Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 13:58
      Nie ale wyleciałam z grupy na discordzie ostatnio 😁
      Nie mam pojęcia za co i pewnie się nie dowiem.
      Wszystko zależy od admina, niektórzy tak rozdają bany i już, bo mają takie widzimisię.
    • imponderabilia22 Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 14:09
      Jeśli Cię to pocieszy, to mnie zablokowała Bożenka z Klanu za zdziwienie trescią: ''jeśli jesteś zmęczona, to tak zorganizuj swoją rzeczywistość, aby odpocząć''🤣🤣🤣🤣🤣
      • panna_lila Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 14:17
        Ściemniasz? Która to grupa? Jak być usuniętą to przez Bożenkę z klanu😀
        • imponderabilia22 Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:02
          Nieba grupie, a na Instagramie Bożenki
    • demono2004 Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 14:19
      Jestem admonks na grupach i tak. Zdarzyło mi się kogoś usunąć. Na ogół są to osoby, które robią gownoburze a jeśli umieszczają posty nie związane z tematyką grupy, posty odrzucam.
      Wczoraj usunęłam użytkownika, który obrażał innego użytkownika forum. Tylko dlatego, no ich poglądy się rozjeżdżały. Lecialy bluzgi, facet poleciał.
    • aguar Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:15
      Zdarzyło mi się wylecieć z grupy o papużkach falistych za poglądy, nawet nie tyle niezgodne z poglądami rządzących grupą, co nie aż tak bardzo fanatyczne, powiedzmy dopuszczające pewne wyjątki od ich sztywnych reguł pod pewnymi warunkami. Bezsilność była frustrująca.
      • panna_lila Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:57
        No właśnie mnie ta bezsilność wkurzyła najbardziej, pal sześć grupę, do tego coś mi się właśnie sprzedało a nie mam dostępu do kupującego 😕
      • szaraiwka Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 23:24
        Ale to brzmi jakbyś została wyrzucona z sekty. Chyba trzeba się cieszyć z takiego obrotu rzeczy
    • kocynder Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:37
      Raz. Adminkę znałam prywatnie, prywatnie powiedziałam jej parę słów prawdy i tego samego dnia zostałam wyebana i zablokowana. Nie z prywatnych znajomych, bo to jeszcze, ale z grupy, w której było sporo wspólnych znajomych. Skądinąd wiem, że na tejże grupie zamieściła post na mój temat (oczywiście bez imienia i nazwiska, ale bez wątpliwości o kogo chodzi) zawierający żale, pretensje i sporo półprawd na mój temat... Dla mnie żenada.
      • panna_lila Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:58
        Utrzymujecie jeszcze prywatną relację?
        • kocynder Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 17:05
          Żadnej. I bez żalu.
    • alpepe Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 16:56
      Ja usuwam czasem bez ostrzeżenia. Grupa dotyczy pracy w Berlinie, jestem jedną z moderatorów. Zdarzają się chamy i prymitywy i nie chce mi się bawić w ostrzeżenia, tylko usuń, blokuj i po krzyku. Niemniej dotyczy to wpisów nieadresowanych do moderatorów i adminów. U mnie w grupie reguły są jasne i jak ktoś oferuje pracę bez podania stawki i z uporem maniaka probuje mi podsuwać swoje ogłoszenie do zatwierdzenia, mimo że za pierwszym razem napisałam mu, że brak stawki, to w końcu blokuję.
    • zonkli Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 18:34
      Usunięta nie, ale zablokowana na dłuższy okres - bo się adminom nie spodobała moja odpowiedź, co więcej po zablokowaniu mnie admini pod moim komentarzem admini zamieszczali pytania do mnie a następnie swoje pogardliwie wyśmiewające moją wypowiedź komentarze widoczne dla wszystkich w grupie. A mi zablokowali możliwość odpowiedzi.
      Jest to dość popularna niby "profesjonalna" grupa, ale admini to typowe przemocowe buce z rozdętym ego stosujące klasyczne przemocowe zagrywki "chama który ma tu władzę".
    • kasiaabing Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 18:53
      Dostałam kiedyś bana bo nie byłam zbyt entuzjastycznie nastawiona do świętowania pierwszej miesiączki córki.
      Laska zadała pytanie jak uczcić " ten dzień", napisałam, że nijak, jak część dziewczyn. Ale to forum specyficzne, każde dziwactwo jest oklaskiwane.
      • claudel6 Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 19:50
        ja jestem dziwakiem, świętowałam pierwszą miesiączkę córki.
    • ichi51e Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 19:12
      Jestem adminem usuwam i przyjmuje kogo mi się podoba nikt nie narzeka.
      • panna_lila Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 22.01.23, 21:46
        Skąd wiesz że Ci usunięci nie narzekają?
    • dwa_kubki_herbaty Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 23.01.23, 12:59
      Byłam kiedyś na grupie dr dabrowskiej aż adminka nie zaczęła ludzi atakowac i wywalac, normalnie z zapartym tchem obserwowalam jak akcja się rozwija, po czym jak wywalila te co smialy się niezgodzić z jej wizjami zrobilo się tak nudno, ze opuscilam grupę sama.
      Dlatego jak tu na ematce któraś ma zapędy żeby zostawić tylko te miłe i fajne to mam wizje "flaków z olejem".
    • kozica111 Re: FB usuwanie z grupy przez admina, doświadczył 23.01.23, 14:55
      Usunięcie bez sensownego powodu świadczy o giga kompleksach, które "leczy" się "władzą", smutne, żałosne właściwie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka