Dodaj do ulubionych

Odkurzacz- porada

22.01.23, 13:40
Mam w domu taki zwykły odkurzacz, potem myje się mopem podłogi na mokro.
No i mam pytanie: widzę różne pionowe odkurzacze z funkcją mycia. Czy emamy mają takie? Przymierzam się, ale może proszę o radę, o jakim odkurzaczu warto pomyśleć? Który u Was sprawdził się?
Obserwuj wątek
    • sarah_black38 Re: Odkurzacz- porada 22.01.23, 14:12
      marzeka11 napisała:

> Mam w domu taki zwykły odkurzacz, potem myje się mopem podłogi na mokro.
      > No i mam pytanie: widzę różne pionowe odkurzacze z funkcją mycia.

Żadne mopy, odkurzacze ( pionowe i poziome ) myjące nie zastąpią szmaty i kolan big_grin. Sprawdzone - podłogę najlepiej umyje się na kolanach i szmatą. Mam te wynalazki , ale i tak raz na jakiś czas przejadę podłoge zwykłą szmatą big_grin

A poza tym na podstawie długoletnich badań amarykańscy naukowcy stwierdzili, że kobietom myjącym podłogę na kolanach powiększają się piersi big_grin
      • gorzka.gorycz Re: Odkurzacz- porada 25.01.23, 12:26
        Musiałabym na głowę upaść, żeby myć podłogę na kolanach szmatą. smile
      • cisco1800 Re: Odkurzacz- porada 25.01.23, 12:35

> A poza tym na podstawie długoletnich badań amarykańscy naukowcy stwierdzili, ż
        > e kobietom myjącym podłogę na kolanach powiększają się piersi big_grin
        >
        >
        >

Chyba wzdłuż big_grin
    • berdebul Re: Odkurzacz- porada 22.01.23, 15:33
      Mam, raczej do odświeżenia, niż mycia.
    • koperek85 Re: Odkurzacz- porada 24.01.23, 22:07
      A ja jestem zadowolona ze swojego. Niby podłoga czysta a jak przejadę odkurzaczem to woda brunatna i pełno włosów i syfu. Można myć bez uprzedniego odkurzania, teraz tak sprzątam przedpokój z błota, minuta i czysto. Wadę ma taką że przy ścianach zostawia mały pasek nieumyty i najlepiej wciąga po bokach, a nie od przodu. Mam dreame h11 zastanawiałam się też nad tineco jest trochę lepszy ale też droższy albo bissel bo ma jeszcze funkcje odkurzania dywanów jak ktoś potrzebuje. Generalnie na yt jest mnóstwo filmików porównujących te odkurzacze.
    • zwyczajnamatka Re: Odkurzacz- porada 24.01.23, 22:15
      O! Przycupnę, bo temat też mnie interesuje. Chciałabym takie odkurzajaco myjące coś, ale jak oglądam filmiki, to żaden mnie nie przekonuje.
      • kira02 Re: Odkurzacz- porada 25.01.23, 12:24
        Widzialam takie z Hizero i Karchera, ale jeszcze nie czuję sie przekonana, ze rzeczywiscie warto tyle wydac.
        • zwyczajnamatka Re: Odkurzacz- porada 25.01.23, 13:07
          Ten hizero najbardziej do mnie przemawia, z tych które oglądałam, ale nie na tyle, żeby kupić. Może ktoś ma i się podzieli odczuciami?
          • marzeka11 Re: Odkurzacz- porada 25.01.23, 15:36
            No była w galerii i naoglądałam się, ale ciągle nie przemawia do mnie, by tyle płacić. Też się zastanawiam, może jak zepsuje się nasz odkurzacz, to przy zmianie wrócę do tematu.
            Bo naoglądałam się, naczytałam, a potem w realu jakoś nie.
            • kira02 Re: Odkurzacz- porada 26.01.23, 09:23
              Moim zdaniem on klasycznego odkurzacza zdecydowanie nie zastąpi.
    • nanuk24.0 Re: Odkurzacz- porada 25.01.23, 15:44
      Ja mam taki co jednocześnie odkurza i myje. I tak trzeba odkurzyć wcześniej zwykłym odkurzaczem i dopiero uzywac mopo odkurzacza. Używam rzadko.
      Najlepiej mi się sprawdza wiadro z wodą swiffer mop + zwykła ścierka, która nakładam na mopa.
      • marzeka11 Re: Odkurzacz- porada 25.01.23, 15:47
        nanuk24.0 napisała:

> Ja mam taki co jednocześnie odkurza i myje. I tak trzeba odkurzyć wcześniej zwy
        > kłym odkurzaczem i dopiero uzywac mopo odkurzacza.
        Używam rzadko.
        > Najlepiej mi się sprawdza wiadro z wodą swiffer mop + zwykła ścierka, która nak
        > ładam na mopa.

O, napisałaś to, o czym myślałam, gdy widziałam wczoraj z bliska, że tak pewnie będzie to wyglądać, dlatego nie zdecydowałam się, a byłam podkręcona takim pomysłem big_grin

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka