Dodaj do ulubionych

Rwa kulszowa, jaki lekarz?

22.01.23, 13:54
Kiedyś miałam rwę barkową i byłam u ortopedy. Teraz mąż mi mówi że powinnam szukać neurologa. A szukać muszę na cito, ortopedów jakby więcej jest dostępnych. Kto lepszy?
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Rwa kulszowa, jaki lekarz? 22.01.23, 14:00
      Mnie tam wyleczył lekarz ogólny. Zaordynował milgamme w tabletkach oraz zastrzyki domięśniowe też chyba z vit b ale już nie pamiętam dokładnie co to za zastrzyki, bo to 10 lat temu było.
      • ritana Re: Rwa kulszowa, jaki lekarz? 22.01.23, 14:08
        Mam milgamme, dzięki za przypomnienie!
      • slonko1335 Re: Rwa kulszowa, jaki lekarz? 22.01.23, 14:10
        Neurolog
    • paskudek1 Re: Rwa kulszowa, jaki lekarz? 22.01.23, 14:12
      Lekarz lekarzem, polecam dobrego fizjoterapeutę. Lekarz o tyle, że dobrze zrobić rezonans a on może wypisać skierowanie. Leki przeciwbólowe mogą, ale nie muszą zadziałać
    • runny.babbit Re: Rwa kulszowa, jaki lekarz? 22.01.23, 14:53
      Doraźnie pomoże lekarz rodzinny. Przepisze środki przeciwbólowe, żebyś mogła funkcjonować. Długoterminowo polecam fizjoterapię i przede wszystkim regularne ćwiczenia. Odkąd ćwiczę, już dwa lata nie miałam rwy.
    • s12345s Bezpłatna rehabiltacja z UE 22.01.23, 14:55
      Jest taki program z UE, polegający na bezpłatnej rehabilitacji z UE. Nie wiem czy jest w całej Polsce czy tylko w woj. śląskim. Trzeba poszukać w swoich regionach.
      Z tego co czytam, do można na zabiegi załapać się jeszcze do 31.03.2023.
      Tylko kobiety do 59 roku życia i muszą pracować, a mężczyźni do 64 roku życia. Rehabilitacja trwa 15 dni. Dają tez L4 na te zabiegi (jak ktoś chce).
      W tamtym roku chodziła na te zabiegi moja siostra, teraz znajoma.
      Myślę, że rwa kulszowa jak najbardziej łapie się na te zabiegi. Trzeba tam najpierw zadzwonić, umówić się do lekarza, i lekarz kieruje na zabiegi. Wszystkie dane są na zalinkowanej stronie.

rehabilis.com.pl/projekt-unijny-rehabilis/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka