k1234561
22.01.23, 15:11
Parę dni temu kupiłam serwis obiadowy Bari White z firmy Villa Italia.Zjedliśmy na nim obiad .Użyliśmy 4 talerzy dużych, obiadowych i 4 talerzy głębokich do zupy.Niestety po wyjęciu tych talerzy ze zmywarki zauważyłam wyraźnie widoczne ślady w miejscach krojenia na talerzach płaskich.Takie czarne ślady.(Nikt się specjalnie nad talerzami nie pastwił tymi nożami ,jemy normalnie, mięso na obiad było miękkie ale wymagało normalnego pokrojenia)Dodam ,że od ponad 20 lat używamy tych samych sztućców , które na poprzednim również ponad 20 letnim serwisie obiadowym żadnych śladów mi nie zostawiały.
Kupiłam nowy serwis , bo w tym 20 letnim , już po takim czasie użytkowania i ciągłym myciu w zmywarce zeszło w niektórych miejscach złote obrzeże i zaczęło to brzydko wyglądać.Wybrałam serwis z Villa Italia , bo swego czasu kupiłam od nich kubki do herbaty i kawy oraz talerzyki deserowe.Mają już swoje lata i sprawują się bez zarzutu.Myślałam , że to dobra firma , w sumie nietania, więc i jakość będzie dobra.No niestety , jakość masakra.Ten serwis kupowałam przez oficjalną stronę Villa Italia.Będziemy go oczywiście reklamować, już kontaktowałam się ze sklepem w tym celu.
I teraz moje pytanie czy możecie mi polecić jakiś sprawdzony serwis, gładki biały bez zdobień w stylu nowoczesnym, gdzie jakość wykonania to klasa premium.Może być Rosethal , Vileroy & Bosch lub jeszcze coś innego byle porządne . Mogę wydać więcej , skoro ma mi służyć przynajmniej tyle samo czasu co tamten stary, ale niech to będzie coś naprawdę porządnego.