Dodaj do ulubionych

Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie.

23.01.23, 07:14
Nie jestem biegła w facebooku, nie mam żadnych znajomych, ale zapisałam się do kilku grup tematycznych związanych z moim hobby. No i dorobiłam się „fana”, który pod każdym moim komentarzem dopisuje jakieś dziwne/niepokojące historie. Zablokowałam, więc już go nie widzę, ale zastanawia mnie czy on widzi posty dodane przeze mnie w grupie i dalej coś tam pisze a ja tego nie widzę, czy ja też dla niego znikłam? Nie mogę znaleźć tej informacji, weźcie mnie oświećcie.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 07:19
      jak go zablokowałaś, to nie widzi Cię. Może założyć sobie nowe konto i wtedy będzie widział
      • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 07:32
        Uff, jeśli tak jest to super. Szukałam w google, ale znalazłam taką odpowiedz:
        „ Co dziwne, zablokowana osoba może widzieć twoje komentarze i posty we wspólnych grupach, ale nie możesz zobaczyć niczego z nimi związanego (postów, komentarzy, polubień itp.).”
        • 35wcieniu Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 07:40
          No bo tak jest. Blokowanie polega na tym że ty nie widzisz tego kogo zablokowalaś, a nie że on nie widzi ciebie.
          • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 07:43
            No to gorzej. Czyli on widzi i może dalej komentować, tylko ja tego nie widzę😑
            • thea19 Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 07:46
              nieprawda, dla zablokowanej osoby znikasz w grupach i wyszukiwarce
              • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 07:53
                No i właśnie takie sprzeczne informacje znajdowałam w sieci. Niektórzy pisali, że się znika dla zablokowanej osoby a inni, że tylko blokujący nie widzi a zablokowany widzi aktywność blokującej we wspólnej grupie.
                Bardzo bym chciała, żeby zablokowany nie widział moich postów, w przeciwnym razie przestanę korzystać z FB😐
                • szeptucha.z.malucha Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 08:02
                  Zrób eksperyment z kimś znajomym - niech Cię zablokuje i sprawdzisz, jak to działa.
                  • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 08:03
                    Tylko, że właśnie nie mam żadnego znajomego na FB, no wiem że to dziwne, ale serio😂
                    • thea19 Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 08:07
                      załóż sobie lipne konto i testuj
                    • lilia.z.doliny Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 08:08
                      Jeśli ktoś cie zablokuje najbardziej, to pp.prostu przestajesz dla niego istniec
                      • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 08:10
                        No i dla mnie on przestał istnieć, ale ja bym też chciała nie istnieć dla niego, bo to chory człowiek i szczerze trochę się przestraszyłam jego dziwnych wpisów.
                        • lilia.z.doliny Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 08:32
                          I jeżeli ty kogoś zablokujesz, to on też cie pr estaje widziec
                        • rosapulchra-0 Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 09:06
                          Osoba zablokowana przez ciebie nie ma dostępu do twojego konta I twoich postów.
                          • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 09:21
                            Wiem, że nie ma do mojego konta (zresztą mam prywatne). Ale na grupach, na których wspólnie jesteśmy, sytuacja nie jest taka oczywista wg googla.
    • aurinko Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 08:16
      Blokujesz kogoś i ten ktoś nie widzi żadnych Twoich wpisów, nawet tych sprzed blokady. A Ty nie widzisz jego wpisów. Wątki z Waszymi postami są dla Was widoczne jako "pocięte". Na pewno on nie widzi Twoich postów i nie może na nie odpowiedzieć. Może założyć drugie konto, dostać się na grupę i podczytywać albo pisać do Ciebie jako nowa osoba a ze starego konta dopisywać się, jak to świr to licho wie co zrobi. Jeśli ktoś Cię nęka - zgłaszaj to.
      • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 08:49
        Kiedy nawet nie mam czego zgłaszać. Jestem tam pod nazwiskiem panieńskim i parę miesięcy temu ktoś napisał, że kojarzy mnie ze szkoły, ale nie ujawnił się kim jest. A potem zaczął pisać, że widział mnie wczoraj w czerwonej kurtce, że dowiedział się gdzie pracuje. Niby niewinne teksty, nie ma czego zgłaszać adminowi, ale częstotliwość tych tekstów i jakaś taka przebijające przez nie niechęć jest niepokojąca.
        • black_magic_women Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 09:01
          TK napiszę Ci jeszcze z innej strony. Na prywatnym profilu zabokowalam właśnie takiego "stalkera". Z mężem mamy też wspólną stronę na Fb, i tam pojawiła się wiadomość od tego typa. Dla mnie wyglądała jak "wiadomość od użytkownika", dla męża "imię i nazwisko". Odblokowałam więc sobie kolesia na chwilę, sprawdziłam, że to on i zabokowałam (takze na fp) ponownie. Przy okazji wyszło, że chyba faktycznie mnie nie widzi, bo nie miałam żadnychjego nowych śladów, czy wpisow.
    • barattolina Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 09:20
      Jak ktoś Cię zablokuje to nie widzisz jego wpisów - przetestowane przez koleżankę zablokowaną przez przyszłego byłego męża. Ona wstawiała piękne zdjęcia, żeby on zobaczył jaka (ona) jest piękna i okazało się, że on tego nie widzi bo ją zablokował. No i była rozpacz (koleżanki rzecz jasna).

Wygląda na to, że stalker nie widzi Twoich wpisów.
      • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 09:26
        Ale piszesz pewnie o postach dodawanych na własnym koncie - wtedy wiem, że zablokowany nie widzi. Natomiast jesteśmy we wspólnej grupie tematycznej, i chciałabym żeby tam też nie widział moich postów, a wg googla chyba widzi.
        • alpepe Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 09:43
          Nie widzi, chyba, że jest moderatorem lub adminem w danej grupie.
        • profes79 Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 17:39
          Nie widzi. Zablokowałem gościa w grupie tematycznej i ani ja nie widzę jego postów ani on moich.
    • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 11:28
      No dobra weszłam w ustawienia i znalazłam komunikat nad osobami przeze mnie zablokowanymi, że blokada nie dotyczy aplikacji, gier ani grup do których wspólnie należymy. Fatalnie. Żegnaj Fejsbuku.
      • black_magic_women Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 12:43
        Ooo, dzięki za info. Niestety 😞
        • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 12:47
          No fatalnie, ale takie miałam przeczucie😑
          • barattolina Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 15:44
            Fatalnie. Próbowałaś go zgłaszać?
            Szkoda poświęcać swoją obecność w grupie z uwagi na jakiegoś dziada.
            • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 15:48
              Pisałam wyżej, że nie ma czego zgłaszać. Dziad nie pisze niczego karalnego, raczej intuicja mi podpowiada, że to świr.
      • arthwen Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 15:49
        To jeśli ci zależy na bytności w tej grupie załóż sobie fejkowe konto, na którym w ogóle nie podawaj żadnych danych, jeśli nie bedzie wiedział, ze to ty, to może będziesz miala spokój.
        • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 15:55
          No wiem, że mogę tak zrobić, ale na obecnym koncie mam dużo merytorycznych wpisów, polubień nie chce mi się chyba od nowa zaczynać. Poza tym wstawiam zdjęcia swoich prac, które są dosyć charakterystyczne - łatwo mnie po nich zidentyfikować😕
    • demono2004 Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 16:33
      Mozesz ta osobe zablokowac, ale jesli bedziecie na wspolnej grupie, widzicie swoje posty.
    • yenna_m Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 16:33
      Nic nie widzi. Chyba, ze jest administratorem lub moderatorem na grupie, to widzi.
      • ania_z_zielonymii Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 16:44
        Strasznie bym chciała, żebyś miała racje, ale sam facebook twierdzi inaczej😕
        • yenna_m Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 17:11
          Nie widzi. Jako byly hodowca mam przetrenowane blokowanie i bycie blokowaną wink
        • aurinko Re: Fb, zablokowana osoba we wspólnej grupie. 23.01.23, 21:32
          Przetestuj to z kimś zaufanym. Jestem na wielu grupach i na kilku mam zablokowanych różnych oszołomów. Nie widzę ich i jestem pewna, że oni mnie też nie widzą.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka