Dodaj do ulubionych

Mitologia nordycka dla starszej nastolatki

23.01.23, 17:01
Dziewczyny, ja kompletnie nie znam się na mitologiach, nie czytuję. Potrzebuję kupić mitologię nordycką dla dziewczyny, która ostatnio czytała mitologię słowiańską, nie wiem jakiego autora. Teraz chce nordycką, polecicie coś ciekawie napisanego? Ja jestem zielona w temacie, nigdy nie cierpiałam żadnych mitów.
Obserwuj wątek
    • ania_z_zielonymii Re: Mitologia nordycka dla starszej nastolatki 23.01.23, 17:06
      Moj syn czytał tę książkę i twierdził, że jest całkiem ok:

lubimyczytac.pl/ksiazka/3963179/mitologia-nordycka
      • memphis90 Re: Mitologia nordycka dla starszej nastolatki 23.01.23, 17:08
        Neil Gaiman! Bardzo dobrze sie to czytało, potwierdzam!
    • ichi51e Re: Mitologia nordycka dla starszej nastolatki 23.01.23, 17:12
      Edda poetycka ale obecnie to na starej książce. Seria się chyba nazywał Biblioteka Narodowa.
      • ichi51e Re: Mitologia nordycka dla starszej nastolatki 23.01.23, 17:13
        i jeszcze mogę polecic książkę - ja kupiłam co prawda dla obrazków ale tekst tez ok wink www.amazon.com/Kay-Nielsen-East-West-Moon/dp/3836532298
    • znowuniedziela Re: Mitologia nordycka dla starszej nastolatki 23.01.23, 17:42
      Gailmana jest.
      • znowuniedziela Re: Mitologia nordycka dla starszej nastolatki 23.01.23, 17:43
        Gaiman 🙏
    • aadrianka Re: Mitologia nordycka dla starszej nastolatki 23.01.23, 18:16
      Tak jak poprzedniczki, polecam Mitologię nordycką Neila Gaimana. Alternatywą byłyby ewentualnie Mity skandynawskie Rogera Lancelyna Greene'a. Ale Gaiman jednak lepiej pisze, i jestem fanką tłumaczenia Pauliny Braitner (czytałam też wersję oryginalną i tłumaczenie jest naprawdę niezłe).
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Mitologia nordycka dla starszej nastolatki 23.01.23, 18:23
        Dzięki wszystkim, zaraz oglądam i kupuję.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka