Dodaj do ulubionych

Wystarczająco dobra pani domu cz.1

24.01.23, 09:45
Dziewczyny kochane - pomóżcie!

Zmieniam kuchnię, akcesoria kuchenne, agd itd. na idealne dla mnie. To ja spędzam w kuchni najwięcej czasu a przez 10 ostatnich lat zadowalałam się cudzymi wyborami. Meble i duże agd - mąż, zastawa sprzed 18 lat prezentowo-ślubna; drobne sprzęty i przedmioty kompletne przypadki od czapy.
Kuchnia zamówiona, u pana, który już się u mnie sprawdził. Zaprojektowałam sama każdą szafkę a teraz zajmę się drobniejszymi rzeczami.

Pokibicujcie mi i pomóżcie.
Moje pierwsze pytanie dotyczy zastawy. Mam ogromą ochotę zamówić sobie białą Daisy Lublianę. Niestety widzę tylko talerze głębokie i obiadowe + serwis kawowy. Jako dodatek widzę kubki.
1. Może jestem ślepa i nie widzę: wazy, półmisków, misek.
2.Jeślo nie ma to:
a) może kupić z innej serii/ której?
b) może jakaś alternatywa dla Daisy? Ona jest chyba bardzo popularna w kolorze (i przez to traci dla mnie wyjątkowość). Jestem zachowawczą nudziarą jesli chodzi o styl; podoba mi się klasyka i możliwość uzupełnienia zbitych naczyń. Zastawa ma być uniwersalna, codzienno - świąteczna. Kolor ogram obrusem/serwetkami. Ma jednak mieć trochę luksusu w sobie; chcę dobrej jakości porcelany!smile
c) potrzebuję koniecznie misek (raczej dużych, nie salaterek)- na co dzień właściwie używamy ich zamiast głębokich talerzy. Czy coś ciekawego da się zestawić?

Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Wystarczająco dobra pani domu cz.1 24.01.23, 11:14
      Poszukaj lepiej całej serii, będzie lepiej wyglądać.

Yvonne Kornelia, delikatny wzór.

Takie miski mam całkiem osobne - ramenowe, japońskie. Nie znalazłam żadnej zastawy, która spelnialaby wszystkie wymagania, wiec jest komplet i miski codzienne. wink

• cud_bogini_w_bikini Re: Wystarczająco dobra pani domu cz.1 24.01.23, 12:08
        Dziękuję
    • kira02 Re: Wystarczająco dobra pani domu cz.1 24.01.23, 17:34
      Jest wszystko 😁Salaterki w różnych rozmiarach, sosjerki, bulionowki i półmiski: Link
    • mikams75 Re: Wystarczająco dobra pani domu cz.1 24.01.23, 18:00
      Odnosnie misek - mam z Ikea, duze, bardzo czesto uzywane, cale biale, po kilku latach wygladaja jak nowe i nawet moja niezbyt ostrozna rodzina nie obtlukla.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka