cud_bogini_w_bikini
24.01.23, 09:45
Dziewczyny kochane - pomóżcie!
Zmieniam kuchnię, akcesoria kuchenne, agd itd. na idealne dla mnie. To ja spędzam w kuchni najwięcej czasu a przez 10 ostatnich lat zadowalałam się cudzymi wyborami. Meble i duże agd - mąż, zastawa sprzed 18 lat prezentowo-ślubna; drobne sprzęty i przedmioty kompletne przypadki od czapy.
Kuchnia zamówiona, u pana, który już się u mnie sprawdził. Zaprojektowałam sama każdą szafkę a teraz zajmę się drobniejszymi rzeczami.
Pokibicujcie mi i pomóżcie.
Moje pierwsze pytanie dotyczy zastawy. Mam ogromą ochotę zamówić sobie białą Daisy Lublianę. Niestety widzę tylko talerze głębokie i obiadowe + serwis kawowy. Jako dodatek widzę kubki.
1. Może jestem ślepa i nie widzę: wazy, półmisków, misek.
2.Jeślo nie ma to:
a) może kupić z innej serii/ której?
b) może jakaś alternatywa dla Daisy? Ona jest chyba bardzo popularna w kolorze (i przez to traci dla mnie wyjątkowość). Jestem zachowawczą nudziarą jesli chodzi o styl; podoba mi się klasyka i możliwość uzupełnienia zbitych naczyń. Zastawa ma być uniwersalna, codzienno - świąteczna. Kolor ogram obrusem/serwetkami. Ma jednak mieć trochę luksusu w sobie; chcę dobrej jakości porcelany!

c) potrzebuję koniecznie misek (raczej dużych, nie salaterek)- na co dzień właściwie używamy ich zamiast głębokich talerzy. Czy coś ciekawego da się zestawić?
Dziękuję.