Dodaj do ulubionych

Centrum Nauki Kopernik

24.01.23, 14:31
Jeszcze nie byłam, wybieram się z dzieciakami. Mam parę pytań, infolinia ciągle zajęta, więc może emama pomoże wink Nie jesteśmy z Warszawy, będziemy pociągiem około 9.30 na miejscu, czy jeśli zamówię bilety przez internet na 9.20 i się spóźnimy, to nas wpuszczą? I odwrotnie, jeśli zamówimy np. na 11.00 i będziemy szybciej, to będzie można wejść? Myślałam, że po CNK chodzi się samemu, bez przewodnika, ale ścisły podział na godziny wejścia wskazuje jednak na przewodnika... Jak to jest naprawdę?
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Centrum Nauki Kopernik 24.01.23, 15:01
      Chodzi się samemu, wzięłabym bilety na taką godzinę, żeby mieć trochę zapasu.Tam nie ma biletera, kasujesz bilet na bramce i wchodzisz, nie mam pojęcia jak zachowa się bramka jeśli się spóźnisz 🤷
    • mia_mia Re: Centrum Nauki Kopernik 24.01.23, 15:02
      Nie ma przewodnika, to na 100%, przynajmniej nigdy nie było, a kiedyś bywaliśmy często. Co do spóźnień nie sądzę, żeby to był problem przy 10 minutach, ale nie mam tu pewności.
    • mia_mia Re: Centrum Nauki Kopernik 24.01.23, 15:06
      „Na Wystawy można wejść na 30 minut przed i 60 minut po wybranej godzinie wizyty, w ramach godzin otwarcia Wystaw. W Planetarium po rozpoczęciu seansu nie ma możliwości wejścia do sali projekcyjnej, najlepiej być 10 minut wcześniej.”
    • trut_u Re: Centrum Nauki Kopernik 24.01.23, 15:17
      Podział na godziny jest po to, żeby panować nad tłumem, przewodnika nie ma.
    • feniks_z_popiolu Re: Centrum Nauki Kopernik 24.01.23, 15:28
      Przewodnika możesz sobie zamówić indywidualnie. Ale standardowo go nie ma i właściwie nie widzę sensu bo to nie jest muzeum a wystawa sensoryczna. Eksponatów po prostu używasz, we własnym tempie.
      Co do godziny wejścia to tak jak już napisano jest nieco orientacyjna, przechodzisz po odczycie biletu przez bramkę więc raczej jakiś przedział czasowy jest wskazany. No i bierz bilet późniejszy. Ostatnio po Warszawie bardzo dużo feriowiczów się kręci. Akurat wczoraj sporo wycieczek widziałam koło CNK
    • me-lissa Re: Centrum Nauki Kopernik 24.01.23, 17:34
      Jest jakiś margines (można wejść do 60 min po godzinie na bilecie bodajże) ale jeśli się na ten margines nie załapiesz to bramka Cię nie przepuści i nie ma dyskusji 🤷🏻‍♀️

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka