Dodaj do ulubionych

Kto był na aerial jodze?

24.01.23, 21:11
Jakie macie doświadczenia?
Bo nie wiem, czy spróbować czy może lepiej nie... 🙄
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 21:17
      Ja, ale zraziła mnie osoba prowadzącej i więcej nie poszłam. Nieco inne niż klasyczna joga, ale wydawało mi się fajne. Wymaga wg mnie silnych rąk i brzucha.
    • alicia033 Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 21:18
      Dziękuję, dobre.
      Zasadniczo dla przyjemności wymaga silnych ramion i mocnego core.
    • extereso Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 21:22
      Byłam. Było fajnie, choć trochę za dużo głowy w dół.
    • unikotka Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 21:25
      O, to chyba z silnymi ramionami mogę mieć problem. Na drążku się nie podniosę 😟
      • alicia033 Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 21:36
        unikotka napisała:

> Na drążku się nie podniosę ?

To nie przeszkoda, na początku większość się nie podnosismile. IMO po prostu większą przyjemność te zajęcia sprawiają na tym wyższym poziomie zaawansowania, niż gdy startujesz od zera i dopiero mozolnie wypracowujesz sprawność fizyczną. Dla mnie, z powodu dużej ilości pozycji odwróconych, to bardzo relaksujące zajęcia ale ja mam za sobą ponad dwie dekady praktykowania bardziej tradycyjnych nurtów jogi i ponad trzy intensywnego treningu tanecznego.
    • fragile_f Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 22:22
      To taka na szarfach? Bylam raz, głównie było grupowe śmianie się, bo co chwila któraś z nas robila fikoła do tyłu i spadaławink

A te ćwiczenia, które udało się wykonać były bardzo fajne, tylko wymagające. Wydaje mi się, że trzeba mieć do tego już wstepnie wyrobione ciało.
    • pyza-wedrowniczka Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 22:37
      Ja chodziłam. Nie miałam poczucia, że trzeba mieć jakieś super mięśnie. Ale moja instruktorka też z tych, co zawsze mówi "zrób tyle, ile możesz i jak możesz". Moim zdaniem super rozciągają się mięśnie, bo wiele rzeczy siłą grawitacji pracuje
    • caponata75 Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 23:14
      Chodzę, uwielbiam. Zawsze lubilam elementy akrobatyki, a te ćwiczenia pozwalają mi poczuć sie lekką, choć jestem jednak dość dużą babą.
      Polecam!
    • unikotka Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 23:26
      Dziękuję. Więc spróbuję. Najwyżej skończy się kupą śmiechu. 🙃
      • fragile_f Re: Kto był na aerial jodze? 24.01.23, 23:29
        Tylko nie jedz fasoli przed wink
        • unikotka Re: Kto był na aerial jodze? 25.01.23, 08:40
          Ok... 😁
    • primula.alpicola Re: Kto był na aerial jodze? 25.01.23, 07:10
      Byłam raz, świetna rzecz, bo ja uwielbiam być w pozycjach odwróconych.
      • unikotka Re: Kto był na aerial jodze? 25.01.23, 08:40
        Też lubię.
        • mharrison Re: Kto był na aerial jodze? 25.01.23, 09:03
          Byłam kilka razy w różnych miejscach, nie złapałam bakcyla, choć jogę bardzo lubię (zwłaszcza bez 'pomocy'). Warto pamiętać o górze stroju z materiałem zakrywającym pachy, by nie wcierać swojego potu i dezodorantu z potem w materiał, w którym się wisi; zresztą w niektórych miejscach o tym przypominają.
        • primula.alpicola Re: Kto był na aerial jodze? 25.01.23, 12:34
          Niestety na moim zadupiu nie mam zajęć, ale na pewno bym skorzystała, gdyby były.
          A odwrócone robię codziennie, świetnie mi to robi na mindsetwink
    • daszka_staszka Re: Kto był na aerial jodze? 25.01.23, 09:24
      Byłam parę razy, to raczej akrobatyka niż joga. Trzeba mieć mocne mięśnie, na drugi dzień zakwasy są gwarantowane

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka