irma223 25.01.23, 03:11 Tatuś od paczki wybuchającej miał mieć rok temu sprawę o znęcanie się nad rodziną. Sprawa jeszcze nie trafiła na wokandę, bo... braku kadrowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
profes79 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 06:08 I to nie dziwi - a nie chodzi o braki kadrowe pt. brak sędziów tylko o przeciążony, słabo opłacany i nieliczny personel pomocniczy - obsługa sekretariatów, rozpraw itd. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k [...] 25.01.23, 06:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 06:54 Nie znalazłem w necie .Różnic bywa z tym zbieraniem . Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 08:21 To jest ta dobra zmiana w sądownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 08:28 A było kiedyś inaczej? Bo odkąd pamiętam sprawy ciągnęły się latami. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 08:31 Sprawy dotyczące przemocy w rodzinie, nie idą jakimś specjalnym trybem, są tak samo rozpatrywane, jak każde inne. Stosunkowo rzadko stosuje się w nich areszt, a sprawy “aresztowe” mają pierwszeństwo, więc nie korzystamy zazwyczaj z tego pierwszeństwa, zatem taka sprawa trwa kilka lat.To z roku 2020 .Ludzie piszą o wszystkim nie mając zielonego pojęcia . Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 08:32 gorzka.gorycz napisała: > A było kiedyś inaczej? Bo odkąd pamiętam sprawy ciągnęły się latami. Wiemy, że 'peło ośmiorniczki żarło' ale jednak to za czasów 'dobrej zmiany' (czytaj demodlenia wszystkiego) średni czas postpowań wydłużył się prawie dwukrotnie: ciekaweliczby.pl/sprawnosc_sadow_2021/ Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:35 A czy ja coś pisałam o PO i ośmiorniczkach? Pisałam, że sprawy w sądach zawsze się ciągnęły latami. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:49 Czy stwierdzenie, że w sadach na lepsze się nic nie zmieniło jest symetryzowaniem? Czy jakiekolwiek stwierdzenie, że było i jest źle w jakimkolwiek obszarze jest symetryzowaniem? Nie. To po prostu stwierdzenie faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:53 gorzka.gorycz napisała: > Czy stwierdzenie, że w sadach na lepsze się nic nie zmieniło jest symetryzowani > em? Tylko że się zmieniło na gorsze. Czyli "było kiepsko i w ramach reformy jeszcze pogorszyliśmy." Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:55 Nie. Ty na słowa krytyki że miało być lepiej a nie jest reagujesz drążeniem tematu bicia murzynów w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:58 Miało być lepiej, ale nie jest. Nie twierdzę, że nie jest gorzej, bo jest. Ale twierdzę, że kiedyś też było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 12:19 gorzka.gorycz napisała: > Miało być lepiej, ale nie jest. Więcej. "Wmawialiśmy ludziom, że będzie lepiej, a robiliśmy wszystko, żeby było jeszcze gorzej." Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 12:16 gorzka.gorycz napisała: > Czy stwierdzenie, że w sadach na lepsze się nic nie zmieniło jest symetryzowani > em? To wręcz definicyjne symetryzowanie. Postawienie sytuacji LEPSZEJ w przeszłości jako 'zawsze było źle'. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 12:25 Ależ wyraźnie napisałam, że teraz jest jeszcze gorzej, a nie że jest tak samo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 13:19 gorzka.gorycz napisała: > Ależ wyraźnie napisałam, że teraz jest jeszcze gorzej, a nie że jest tak samo źle. Po co kłamać jak wszystko jest w drzewku. Napisałaś: 'A było kiedyś inaczej? Bo odkąd pamiętam sprawy ciągnęły się latami.' Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 16:14 Kłamać? Gdzie? Czy ja napisałam, że kiedyś było gorzej, a teraz jest lepiej? Niektórym już na oczy padło i odebrało umiejetność czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:42 Akurat w przypadku spraw rodzinnych że znęcaniem w tle wydłużenie postępowania dwukrotnie bardzo często może oznaczać zagrożenie zdrowia lub życia. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:53 w spawach o przemoc sasiedzka, uczniow wobec uczniow itd. jest dokladnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 13:16 Chyba nie ma takich spraw, którym służy długotrwałe rozpoznawanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:36 Czyli reforma sądów mniej niż zera to pic na wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:42 Żyłeś pod kamieniem przez ostatnie lata? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:54 Nie. To jest "było źle a zrobiliśmy jeszcze gorzej." To już nawet nie jest pic na wodę, to jest działanie, żeby pogorszyć sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:58 Dodam tylko, że były przypadki lekarzy, którzy odnawiali dokonania obdukcji ze względu na klauzulę sumienia pobitej żonie, bo obdukcja noże być wykorzystana w sprawie rozwodowej. I naprawdę nie jest to żart ani ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 13:19 Niektórym juz to sumienie na mózg pada. Jakoś sumienie ich nie gryzie, że nie pomogli pobitej kobiecie 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 15:58 oszalałaś, tam nie było całej rodziny, jeszcze pewnie byś dodała - katolickiej, tylko bez ślubu to już nie wypada wspomnieć to był parnter, każde dziecko z innym ojcem, więc nie, nie gdy jedno dziecko nie ma ojca w domu, to nie ma całej rodziny. nie tragizuj. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 11:58 Dziwnie piszesz "podporządkowanie sądów partii rządzącej". Odpowiedz Link Zgłoś
solarpowerprincess Re: Tatuś od paczki 25.01.23, 13:20 A co Cię dziwi? Tak konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś