Dodaj do ulubionych

Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś

25.01.23, 16:14
podąża ( śledzi kogoś) za kimś?
Dajmy na to:
PKP, za 10 minut odjeżdża Wasz pociąg a wy widzicie na przeciwległym peronie grupkę dzieci z opiekunem, i dziwnego typa w kapturze, który stoi obok nich ... a w momencie kiedy ta grupa z opiekunem rusza, to podejrzany ( wg.Was) typ idzie za nimi.
Może należy do grupy a może nie?
Może idzie za dziećmi i ma mordercze plany...?
I widzicie jak grupka z opiekunem wychodzi na ulicę, na parking a podejrzany typ za nimi...
Opiekun wpatrzony w chodnik a w waszej głowie najgorsze scenariusze? Może należał do grupy jako drugi opiekun a może to ktoś kto za chwilę wykorzysta nieuwagę opiekuna grupki?
Co robicie w takiej sytuacji?
Biegniecie za grupką czy dajecie spokój?
Obserwuj wątek
    • panna.nasturcja Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:16
      Udajemy sie do psychiatry leczyć obsesję.
      Jeśli masz wątpliwości czy dana osoba jest opiekunem to wystarczy podejść do pierwszej opiekunki i zapytać lub dyskretnie zwrócić jej uwagę na potencjalny problem.
    • gryzelda71 Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:17
      No jak.pociqg odjeżdża za 10 min to jednak nie gonię grupy. Nie zauważam takich rzeczy, nie dopowiadam i nie dramatyzuje.
    • cegehana Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:19
      Uciekam gdzie pieprz rośnie bo jeśli to morderca to będzie chciał się pozbyć świadków.
    • borsuczyca.klusek Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:20
      Oszalałabym do reszty mając takie rozkminy 🙄
      • sela.vi Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:23
        Ciesz się, że nie masz dzieci smile
        Po dziecku włącza się takie "widzenie".
        • gryzelda71 Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:25
          Bzdura.
        • eliszka25 Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:38
          Mam dwoje dzieci i nie włączyło mi się takie „widzenie”. Za to czasem moje wyjście z chłopakami wyglądało podobnie, jak ten opis ze startera. Tylko podejrzanym typem w kapturze był nastoletni syn mojego męża. Nikogo z nas nie zamordował.
        • turbinkamalinka Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:49
          sela.vi napisała:

> Ciesz się, że nie masz dzieci smile
          > Po dziecku włącza się takie "widzenie".
          Chyba tylko paranoikom. Nie stoję na przystanku/ stacji i nie wypatruję podejrzanych typów.
        • borsuczyca.klusek Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:54
          Ile znasz w Polsce przypadków porwań dzieci z ulicy w tłumie przez obcego człowieka?
    • 35wcieniu Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:31
      Gonię i mam namiastkę wczasów odchudzających.
    • kachaa17 Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 16:48
      Nic nie robię skoro nawet nie jestem pewna o co chodzi. Grupka dzieci jest z opiekunem, chyba w końcu zauważy, że ktoś się do nich przyczepił a ja wsiadam do pociągu.
    • aqua48 Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 17:03
      Gonię, wskakuję zakapturzonemu od tyłu na plecy z głośnym Iiihaaaaa mam cię morrrderco! Przewracam go, podduszam i zrywam mu złowieszczy kaptur. Ale, ponieważ jestem osobą dobrze wychowaną, jeśli okaże się boguduchawinnym człekiem, albo rodzicem jednego z dzieci, grzecznie stawiam do pionu i przepraszam, oddalając się lekkim krokiem w swoją stronę i pogwizdując cicho.
      • iwles Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 17:08
        "oddalając się lekkim krokiem w swoją stronę i pogwizdując cicho"

Masz jeszcze 8 minut do pociągu, pospiesz się, to zdążysz.
      • marta.graca Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 20:13
        Przypomniałam sobie, jak mój młodszy brat, w dzieciństwie, widząc w autobusie faceta z rodzajem dreda na głowie, powiedział na głos: mamo, ten pan mi wygląda na mordercę wink
        • sela.vi Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 21:45
          Okej...a więc jeszcze raz wszystko przeanalizowałam i doszłam do wniosku, że ten podejrzany typ to należał chyba do tej grupy.
    • iwles Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 17:06

Oglądam wszystkie wydania 997 i czytam kroniki policyjne itd., żeby w razie czego być świadkiem i podać rysopis: dziwny typ w kapturze.
      • niemcyy Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 21:31
        Haha, i w ciemnych spodniach i czarnych/sportowych butach. Wzrost ok. 175 cm, szczupły, włosy nie wiadomo, jakie, bo kaptur. I po takim rysopisie od razu go złapią ;D
    • arthwen Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 17:22
      Bierzemy te tabletki, które przepisał nam psychiatra, a których ewidentnie od paru dni nie braliśmy.
    • zaczarowanyogrod Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 20:06
      Ja bym była skupiona na wypatrywaniu pociągu i nie zauważyłabym typa w kapturze.
    • nangaparbat3 Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 20:10
      Ja po prostu od razu strzelam.
    • taki-sobie-nick Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 25.01.23, 23:36
      A typ jest dziwny i podejrzany, poniewaz...?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Co robić w sytuacji kiedy zauważacie, że ktoś 26.01.23, 10:23
      To ja mam tak, że jak mam mocne podejrzenia to patrzę na rozwój wypadków, zapamiętuje godzinę, w co jest ubrany potencjalny oprawca, jestem gotowa fotkę dyskretnie trzasnać.
      Nie zmieniam celu podróży czy planów. Ale jako świadek bym się zglosiła.
      Oczywiscie obce miasro, obcy ludzie. Na mojej "dzielni" to co innego, czuję się jak u siebie i nawet obcych ludzi stojących kolo mnie zagadnelabym o podejrzanego typa, żeby widzieli to co ja.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka