Dodaj do ulubionych

Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych

25.01.23, 17:53
a w realu dziś zjadłam na obiad pół ziemniaka, który ugotował sobie mąż i nie wcisnął, łyżkę sera feta, bo był otwarty i kilka korniszonów. W lodowce jest upieczona kaczka (za mięsem nie przepadam, więc jestem usprawiedliwiona), zamrażarka pełna, sklepy obok, restauracje też, ale jak zgłodniałam to wybrałam tak, a nie inaczej😀
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:06
      Ja dziś zjadłam rosół z makaronem, roladkę z kurczaka, ziemniaki i surówkę oraz szarlotkę. W restauracji. Na stypie byłam.
      • akseinga1975 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:14
        Ja wczoraj resztke ziemniakow ze szpinakiem, rodzina wczesniej ten zestaw tylko z jajkie sadzonym.
        • mia_mia Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:26
          Ja mam paczkę szpinaku, bo jak dziś byłam na zakupach to dawali za pół ceny, więc wzięłam będzie z pomidorkami koktajlowymi i tym niekończącym się kawałkiem fety (kawałek do sałatki wczoraj, ja kawałek dziś, ale nadal pół kostki)
    • heca7 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:20
      Jadłam dziś koreańskie kluski ryżowe w sosie sojowym. Mąż zjadł pierwszy, bardzo szybko. Zdziwiona zapytałam, a co tak szybko?! A on na to- cały czas szukałem odrobiny mięsa big_grin wink
    • aqua48 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:22
      A ja ugotowałam i zjadłam zupę z ciecierzycy z kiełbaską i wczorajszym makaronem i kluski leniwe.
    • default Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:23
      A my wlaśnie spożywamy placki z kaszy gryczanej, której przedwczoraj za dużo mi się ugotowało do bitek schabowych. Zero waste 🙂
    • gama2003 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:25
      U nas świderki na zimno z jagodami i jogurtem.
      Naszło nas na takie pipry.
      • zona_glusia Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:33
        To mój ulubiony letni obiad.
    • lilia-anna Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:25
      Kanapkę zjadłam. Z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem. Byłam sama w domu i nie chciało mi się obiadu gotować tylko dla siebie...
    • chococaffe Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:27
      Barszczyk ukrainski. Mniam.
    • turbinkamalinka Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:33
      Masz podobnie jak mój syn 2,5 roku. Od miesiąca doprowadza mnie do szału z jedzeniem. Je tylko ziemniaki, pierogi, makaron, chleb tongue_out. Te pierogi ratują mnie tylko od utraty zmysłów smile.
    • pepsi.only Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 18:43
      U nas dziś kurczak (wieki nie jedliśmy kurczaka pieczonego, bo ciągle warzywa, i warzywa...)
      do tego ryż, i surówka z kapusty pekińskiej - kapusta pekińska, cebula sporo, ogórek kiszony, papryka czerwona i kukurydza, majonez, łyżeczka musztardy , ocet jabłkowy, sól i sporo pieprzu

Jutro chce mi się zupy, może zrobię z czerwonej soczewicy.?
    • mama-ola Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 19:06
      Ja dziś od rana nie byłam w domu, więc wstąpiłam dopiero co do jakiejś tajskiej knajpki. Pierwszy raz, więc po prostu wzięłam bestseller. Jakie to było tłuste! I dobre. I tłuste. Nie wiem, czy bardziej dobre, czy bardziej tłuste, ale nic to. Pewnie jeszcze kiedyś tam wstąpię, gdy będę miała zalatany dzień.
    • stephanie.plum Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 19:10
      ja zrobiłam sobie taką sałatkę: czerwona fasola, ogórki kiszone (w kostkę), por (drobno). zeżarłam z majonezem.

siedzę przed komputerem i odmawiam kontaktu z rodziną, mąż bohatersko wziął na klatę obsługę kuchni, właśnie się tam uwija.
    • arthwen Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 19:53
      Ja wczoraj miałam wymieniane druty w aparacie na grubsze, więc znowu jestem na diecie półpłynnej. Fuj, nie mogę już patrzeć na smoothie, chcę marchewki i steka!
      • lilia-anna Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 20:14
        Oj, pamiętam ten ból...
    • eliszka25 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 21:01
      Też miewam takie dni, że jem jakieś dziwne rzeczy, bo mi się gotować nie chce. Dzisiaj „obiad” ugotował mąż. Wróciliśmy głodni ze spotkania z doradcą podatkowym i mąż ugotował jajka na półmiękko. Wyszły mu idealne, zjadłam dwa. Prawdziwy obiad dla wszystkich był na kolację, ugotowałam sos szpinakowy z kurczakiem na słodko-kwaśno, z rodzynkami i makaron. Dawno już tego nie jedliśmy i miałam wielką ochotę. Nastawiłam też zakwas na żur, bo już od dłuższego czasu za mną „chodzi”. Chyba jeszcze zakwas na barszcz nastawię i pójdę spać.
      • dominika9933 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 21:42
        A ja ziemniaki z zsiadłym mlekiem. I tyle. I odsypiam od trzech dni powrót z "wakacji"smile. I śpię, śpię i nic prawie nie jemsmile
    • cisco1800 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 21:44
      A ja hot doga z Orlenu i piec mini ptysiów. Cały dzień w ruchu. Boli mnie żołądek teraz sad
      • kk345 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 21:57
        >Boli mnie żołądek teraz

Po wsparciu Obajtka kasą za hotdoga powinien.
        • cisco1800 Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 22:34
          Pewnie dlatego uncertain
          • grey_delphinum Re: Ja tu się produkuję w wątkach kulinarnych 25.01.23, 22:45
            Na obiad zjadłam kilka ciastek, do tej pory mi niedobrze, ale harowałam.od godz. 7.15 do 20.00 bez przerwy i nic innego nie miałam pod ręką.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka