Dodaj do ulubionych

Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny

26.01.23, 10:33
Czy czytałyście art. w dzisiejszej Interii?
Dziewczyna 19 letnia jest poddawana wielokrotnym sadystycznym praktykom aby wypędzić z niej szatana.
Kiedy? W średniowiecznej Polsce?
Nie całkiem niedawno!
Na szczęscie wiele z tych praktyk udało jej się nagrać niestety prokuratura umorzyła postępowanie.
W znęcaniu się nad nią brali również udział parafianie!!!
wydarzenia.interia.pl/kraj/news-rytualy-molestowanie-i-ksieza-sadysci-tak-wygladaly-egzorcyz,nId,6556898
Obserwuj wątek
    • tymianek21 Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 10:37
      Na yt jest film zaczęłam oglądać i przestałam. Sadyzm, znęcanie się coś strasznego.
      • ichi51e Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 10:57
        koszmar jakiś od samego czytania słabo się robi
    • paskudek1 Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 10:49
      Co chcesz, w tym kraju wszystko wolno, pod warunkiem że z religią katolicką na gębie.
    • ichi51e Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 10:55
      rozśmieszyło mnie ze "brali udział parafianie" no rozumiem członkowie rodziny sąsiedzi ale żeby losowi parafianie?
      • lilia.z.doliny Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 10:56
        No, boki zrywac
    • woman_in_love Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 11:26
      Jeżeli to robią w kościele, krypcie, to pal licho.

Ale psychiatra z Podkarpacia mówiła, że popieprzone rodzinki przyprowadzają egzorcystów do szpitala psychiatrycznego dla dzieci w Łańcucie i próbują odpierdzielać tam to samo.
    • zuzanna_a Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 11:56
      legalny, bo osoby głęboko wierzące są w rzeczywistości dość prostymi ludźmi którym wygodniej i łątwiej wierzyć, bo nie dopada ich ból i przemyślenia towarzyszące osobom niewierzącym.

ich wyobrażenia na temat rzeczywistości są po prostu płytkie, nie muszą sami borykać się z problemami, wolą ufać i wierzyć że jakaś siła wyższa wszystkim rządzi a oni są tylko pionkami. jakie to wygodne prawda?

wojna, tragedia, choroba - bóg tak chciał , bóg ma plan

śmierć kogoś dobrego - ktoś idzie do nieba, fajnie, będzie mu w raju dobrze, żyje wiecznie i na nas czeka i czuwa

śmierć kogoś złego - kara boska, piekło - też super, ma za swoje

zmartwienia, problemy , chore dziecko - krzyż jaki trzeba nosić, w imię umocnienia wiary, bóg nas kocha i tak nam to okazuje że daje trudności tym którzy je uniosą

dziecko umiera - bóg chciał aniołka w swoich szeregach

ktoś jest zły, zmienił się - opętał go szatan i demony

itd.

Na wszystko jest odpowiedź. Wszystko jest proste. Jak źle, moża się pomodlić. Jak dobrze to bogu podziękować.
      Genialnie skrojone na miarę odpowiedzi na absolutnie wszystkie pytania. I w zamian tylko niedziela w kościółku gdzie można posłuchać tych farmazonów i opłacić co nieco. A zaraz życie staje się proste, wytłumaczalne, przewidywalne.
      Idealne dla ludzi którzy nie myślą. Bo jak to inaczej jest np. borykać się ze śmiercią bliskiego wiedząc że ciało zgnije i nic z niego nie zostało - a jak fajnie, że siedzi na chmurce albo w boskim raju i ma się świetnie a jego dusza czeka zeby się z nami za jakiś czas zobaczyć.
    • la_mujer75 Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 14:41
      Cieszę się, że coraz więcej wylewa się tego goofna. Coraz trudniej im to ukrywać.
      • memphis90 Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 17:55
        Ale autor artykułu nadal ubolewa nad tym, ze dziewczęta straciły… wiarę! To, ze one wiarę straciły to mnie zupełnie nie dziwi, dziwi mnie, ze pan autor swoją wiarę nadal zachował w świetle tego, co wie…
    • milva24 Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 17:33
      Biedna dziewczynasad Po funkcjonariuszach kościoła to ja się dobrego nie spodziewam ale rodzice... straszne.
    • memphis90 Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 17:53
      Kim jest autor…?

„Ona bardzo zraziła się do Kościoła i wiary. Ja to w zupełności rozumiem, ale jest to też dla mnie niezwykle przykre. Powinno być odwrotnie.

Powiedziała mi, że największą krzywdą jest to, że jej wiara została wyrwana taką przemocą.”

Jasne, ch….j tam gwałt i molestowanie, co tam cnota - pani, ona wiarę, wiarę straciła i to właśnie ja boli najbardziej, nieprawdaż…? Szczerze - to jakoś nie spotkałam dotąd gwałconej przez księży ateistki, która by szlochała konkretnie nad utraconą wiarą - a to próbuje nam przekazać pan dziennikarz, „ubolewając” nad utratą owieczki…
    • awf-33 Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 20:27
      Wyłączyłam w połowie. Zemdlało mnie. Nie mogę uwierzyć, że to się dzieje...teraz, obecnie.

Średniowiecze to za mało.
    • bazia_morska Re: Egzorcyzmy czyli sadyzm jest legalny 26.01.23, 21:21
      Tak, zgadzam się, że trzeba wreszcie zacząć pakować te ścierwa do więzienia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka