trzebabyloodrazu 26.01.23, 16:27 czy jeżeli uczeń zaczepia drugiego już po zakończonych lekcjach i po wyjściu z budynku szkoły ale nadal będąc na szkolnym terenie, to można to zgłosić dyrekcji? Na co się powołać, żeby zareagowała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ritual2019 Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 16:28 Oczywiscie. Nie ma tam pracownikow szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 16:31 na placu przed szkołą nie ma, na boisku też nie Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 17:22 Czego ja sie spodziewalam... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 07:54 U was dyżurują na boisku całą dobę? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 07:59 Akurat na boisku w czasie gdy przebywają tam uczniowie tak. Ale przed, obok czy za szkola to nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 08:14 "uczeń zaczepia drugiego już po zakończonych lekcjach" czyli jak rozumiem, nie w czasie przerwy. Jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby ktoś dyżurował na terenie szkoły poza przerwami i tuż przed rozpoczęciem lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 08:28 od razu po zakończonych lekcjach. Starsze klasy pewnie jeszcze mają lekcje w budynku, ale napadający i napadnięty lekcje już zakończyli. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 08:32 Ale jak rozumiem nie w czasie przerwy, tylko trwania kolejnej lekcji, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 08:51 ciężko stwierdzić. Ja tego nie widziałam, dzieci też nie wiedzą, czy była przerwa, czy już lekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 16:47 Nie tylko można, ale też trzeba. Powołaj się na zapewnienie uczniom bezpieczeństwa na terenie szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 16:47 I dlatego w szkole mego dziecka jest zakaz przebywania na placu przed szkołą (na boisko nie ma wstępu jeśli się nie ma właśnie wfu), kończysz lekcje, ubierasz się i wio, czym prędzej opuszczasz teren szkoły. Ech, a nastolatki marudzą, że nie mają gdzie posiedzieć i pogadać, za młode na kawiarnie, na kababy i inne nie mają kasy, z placów zabaw ich przeganiają... a ławeczka na terenie placu przed szkołą byłaby idealna na pogaduchy, żarty, niezobowiązujące spotkania z rówieśnikami. Można zgłosić w szkole, choć szkoła odpowiedzialności nie ponosi, dziecko po lekcji, ma samodzielne wyjścia, więc wychodzi. Jednak jakby nie było dziecko uczniem tej szkoły jest i reprezentuje ją swoim zachowaniem. Pewnie skończy się tym, że przegonią dzieciaki czym prędzej za furtkę. Odpowiedz Link Zgłoś
trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 17:31 nie chodzi mi o odpowiedzialność ale o zapobieganie następnym takim przypadkom. Odpowiedz Link Zgłoś
trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 17:32 Można zgłosić podejrzenie demoralizacji w związku z tym? Szkoła ma obowiązek na to zareagować? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 21:52 Oczywiście, nawet trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 22:40 A monitoringu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 22:43 A dlaczego sama nie zwrócisz agresorowi uwagi? Ja tak kiedyś zrobiłam, a potem zgłosiłam to wychowawczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 07:31 Można, a nawet trzeba. Jak nie zareaguje, to zgłosić na policję. Odpowiedz Link Zgłoś