Dodaj do ulubionych

zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą

26.01.23, 16:27
czy jeżeli uczeń zaczepia drugiego już po zakończonych lekcjach i po wyjściu z budynku szkoły ale nadal będąc na szkolnym terenie, to można to zgłosić dyrekcji? Na co się powołać, żeby zareagowała?
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 16:28
      Oczywiscie. Nie ma tam pracownikow szkoly?
      • trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 16:31
        na placu przed szkołą nie ma, na boisku też nie
        • ritual2019 Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 17:22
          Czego ja sie spodziewalam...
          • little_fish Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 07:54
            U was dyżurują na boisku całą dobę?
            • kandyzowana3x Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 07:59
              Akurat na boisku w czasie gdy przebywają tam uczniowie tak. Ale przed, obok czy za szkola to nie słyszałam.
              • little_fish Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 08:14
                "uczeń zaczepia drugiego już po zakończonych lekcjach" czyli jak rozumiem, nie w czasie przerwy. Jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby ktoś dyżurował na terenie szkoły poza przerwami i tuż przed rozpoczęciem lekcji.
                • trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 08:28
                  od razu po zakończonych lekcjach. Starsze klasy pewnie jeszcze mają lekcje w budynku, ale napadający i napadnięty lekcje już zakończyli.
                  • little_fish Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 08:32
                    Ale jak rozumiem nie w czasie przerwy, tylko trwania kolejnej lekcji, tak?
                    • trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 08:51
                      ciężko stwierdzić. Ja tego nie widziałam, dzieci też nie wiedzą, czy była przerwa, czy już lekcja.
    • aqua48 Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 16:47
      Nie tylko można, ale też trzeba. Powołaj się na zapewnienie uczniom bezpieczeństwa na terenie szkolnym.
    • ga-ti Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 16:47
      I dlatego w szkole mego dziecka jest zakaz przebywania na placu przed szkołą (na boisko nie ma wstępu jeśli się nie ma właśnie wfu), kończysz lekcje, ubierasz się i wio, czym prędzej opuszczasz teren szkoły. Ech, a nastolatki marudzą, że nie mają gdzie posiedzieć i pogadać, za młode na kawiarnie, na kababy i inne nie mają kasy, z placów zabaw ich przeganiają... a ławeczka na terenie placu przed szkołą byłaby idealna na pogaduchy, żarty, niezobowiązujące spotkania z rówieśnikami.
      Można zgłosić w szkole, choć szkoła odpowiedzialności nie ponosi, dziecko po lekcji, ma samodzielne wyjścia, więc wychodzi. Jednak jakby nie było dziecko uczniem tej szkoły jest i reprezentuje ją swoim zachowaniem.
      Pewnie skończy się tym, że przegonią dzieciaki czym prędzej za furtkę.
      • trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 17:31
        nie chodzi mi o odpowiedzialność ale o zapobieganie następnym takim przypadkom.
    • trzebabyloodrazu Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 17:32
      Można zgłosić podejrzenie demoralizacji w związku z tym? Szkoła ma obowiązek na to zareagować?
    • princy-mincy Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 21:52
      Oczywiście, nawet trzeba.
    • bombalska Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 22:40
      A monitoringu nie ma?
    • rosapulchra-0 Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 26.01.23, 22:43
      A dlaczego sama nie zwrócisz agresorowi uwagi? Ja tak kiedyś zrobiłam, a potem zgłosiłam to wychowawczyni.
    • anorektycznazdzira Re: zaczepki po lekcjach na placu przed szkołą 27.01.23, 07:31
      Można, a nawet trzeba.
      Jak nie zareaguje, to zgłosić na policję.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka