Dodaj do ulubionych

Wymarzone miejsce wypoczynku

26.01.23, 21:58
Trochę w nawiązaniu do wątków o Dubaju i Egipcie wink
Gdzie wg Was jest raj, w którym mogłybyście leżeć, pływać, patrzeć i chłonąć, oddając się słodkiemu dolce far niente?
Bez zwiedzania. Tylko i wyłącznie Wy (ewentualnie partner) i drink z palemką?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:08
      https://t3.ftcdn.net/jpg/03/73/85/94/360_F_373859459_ogZQ4hoGKwcGuoI5Et3ym51LQPjO0NQf.webp
    • klementyna156 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:08
      nigdzie
      Wypoczynek dla mnie = aktywność.
      Nie musi być zwiedzanie, ale sport oraz eksplorowanie ciekawej przyrody muszą być. Na leżenie to ja mogę do sauny pojechać. Chłonę w ruchu zazwyczaj.
      Do tej pory idealne wakacje spędziłam w Norwegii i w Tajlandii. Nigdzie tam nie leżałam, choć w Tajlandii pływałam sporo. Drinki z palemką to też nie moja bajka, tzn. na leżenie nad wodą to jeżdżę ew. w mamą-emerytką na tydzień gdzieś nad morze, polskie czy cieplejsze, żeby jej towarzyszyć, ale nie dla siebie to przecież robię.
    • bi_scotti Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:10
      Zadne plaze, piaski, drinki z palemka - a kysz! Cheers.
      • magdallenac Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:57
        Skąd masz moje zdjęcie?? To moje jezioro🤣
        • bi_scotti Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 00:02
          Nie tak daleko od Ciebie - jakies glupie 1300 km na polnocny-zachod big_grin Pozdrawiam smile Cheers.
          • panna.nasturcja Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 00:15
            Jak ja Wam zazdroszczę, kobiety.
            • magdallenac Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 01:00
              Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.🙁Masz @ Panno Nasturcjo.
              • panna.nasturcja Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 28.01.23, 11:38
                Zaraz zajrzę, nie byłam na mailu od wieków, dzięki!
                Wiem, wiem, że jak nas nie ma.
                Ale usprawiedliwia mnie to, że ja nigdy nie tęsknię za latem i o zimie marzę tak samo w styczniu jak w lipcu?
            • bi_scotti Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 01:09
              No nie powiem - jest czego - zima to najlepszy czas w roku, nie da sie ukryc. U nas nie bylo, nie bylo ale wczoraj ladnie spadlo z 15 cm sniegu, teraz jest sympatyczne -5C, dzien byl sloneczny - bajka trwa smile Ale nie bede wredna, nie bede Cie dreczyc, Nasturcjo, ide sobie nalac czerwonego wina (bez parasolki wink) i musze sie dogadac ze starym Bi_scottem dokad chce jechac w weekend na biegowki - chwilo/zimo trwaj! smile Cheers.
              • panna.nasturcja Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 28.01.23, 11:40
                I jeszcze biegówki, ech…
                Na biegówkach bywałam czasem nad Biebrzą, ale teraz i tam łyso.
                A ja jestem dziecko zimy, choć urodzone jesienią.
    • simply_z Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:15
      Dla mnie wypoczynek raczej też aktywnie. Wieczorem mogę sobie posiedzieć w knajpie i pogapić się na zachód słońca ale ogólnie muszę mieć ruch.
    • marta.graca Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:15
      Wszelkiego rodzaju łono natury- morze, góry, las, pola.
      • boogiecat Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 20:28
        Na Korsyce jest wszystko na raz w pigulce. Z dobrym zarciem i pogoda w bonusie. Jest tam wyjatkowo przepieknie.

A Korsykanczycy poza sezonem sa spoko😎
    • majenkirr Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:16
      😅
      • bi_scotti Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:34
        Co jest w tej miseczce? Pokrojony arbuz? Po nartach - bardzo mila opcja wink Cheers.
        • majenkirr Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:51
          W życiu! Musi być niezdrowe i tuczàce 😌
          • snakelilith Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:21
            Niezdrowe
            • shellyanna Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:43
              oj nie...
              • bi_scotti Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 00:04
                Kurcze, zadne z tych mnie nie bierze - czy to nie moze byc jakas uczciwie-tuczaca czekolada albo jakies trufle czy chociaz Mieszanka Wedlowska tongue_out Ewentualnie jakis tlusty ser na ostro z jalapeno wink Cheers.
                • snakelilith Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 00:14
                  No to pogódźmy się na nachos albo tortilla chips z chilii, mogą być upaćkane salsą. big_grin
                  • bi_scotti Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 01:13
                    I tak do mnie mow - nachos zawsze + salsa + guac + wino/piwo = da sie zyc! big_grin I chce obejrzec ten film, ktorego nie widzialam "Everything Everywhere All at Once" - dokladnie jak na obrazku zapodanym przez Majen - bardzo dobry zestaw filmowo-kulinarny wink Cheers.
                    • eliszka25 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 02:10
                      Byłam z mężem w kinie na tym. Pokręcony ten film strasznie. Na koniec zapytałam męża „ty wiesz o co chodziło?”, na co mąż z westchnieniem ulgi „nie” 🤣.
                      • bi_scotti Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 02:28
                        Obejrze, zdam raport ze zrozumienia (badz nie) wink Tylko wpierw musze sie zaopatrzyc w te nachos big_grin Cheers.
                      • claudel6 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 28.01.23, 02:10
                        ten film jest genialny. nie wiem, czego można tam nie zrozumieć.
                        • bi_scotti Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 28.01.23, 02:38
                          Wlasnie skonczylam ogladac i zaraz dopisuje moj zachwyt smile Zgadzam sie - genialny choc moze ciut, no tak ciut-ciut za dlugi, ale ogolnie jestem zachwycona - mysle, ze za jakis miesiac-dwa obejrze jeszcze raz ... zlamalas mi serce tyle razy a ja wciaz chce z toba robic pranie i podatki ... smile Super film! Tym razem ci od Oscars sie zdecydowanie nie pomylili w wyborze! Cheers.
                          • boogiecat Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 28.01.23, 05:10
                            bi_scotti napisała:

... zlamalas mi ser
                            > ce tyle razy a ja wciaz chce z toba robic pranie i podatki
                            ... smile

Normalny czlowiek wystawia walizki! 😛

Teraz i ja musze obejrzec.
              • memphis90 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 19:44
                O bosze, o bosze- tak, tysiąc razy tak!
    • livia.kalina Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:32
      Drinka z palemką i ukochanego pod ręką oraz dużo przestrzeni i spokój to ja mam w domu. Tak mi sie nie kojarzy udany urlop i wypoczynek.
      A jeżdzić lubię do Kornwalii, do ulubionego szwagrostwasmile
    • fragile_f Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:33
      Dlaczego bez zwiedzania? Umarłabym po tygodniu leżenia plackiem na plazy.

Mój ideał to wakacje na Hawajach - kilka dni chodzenia po górach, trochę plywania, do tego tenis/bieganie/joga, trochę zwiedzania i jeden dzień na rejs.

Bardzo też lubię system kilka dni dżungli, kilka dni azjatyckiej mega-metropolii, kilka dni plazy.

Albo agroturystka gdzieś gleboko w Sudetach i łażenie po gorach. Albo domek na Mazurach i łajbą
    • rosapulchra-0 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:34
      Gran Canaria, ale tylko od listopada do marca.
      • srubokretka Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 00:24
        kliknelam losowo na mape Gran Canaria. Mysle sobie, niezle ludzie gusta majo ;D

Tekst linku

• snakelilith Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:38
      Dokładnie tu, gdzie na zdjęciu. Ale zamiast drinków z palemką i dolce far niente, soft ice i hygge.
    • homohominilupus Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:39
      Nie pije drinków z palemką. Może być piwo z jakiegoś browaru regionalnego. Lub czerwone wino.
      Najlepiej wypoczywam na łonie natury, musi być dużo zieleni, jak najmniej/ zero ludzi i przeplatanie lenistwa z aktywnościami. Do towarzystwa partner i pies. I kindle z kilkoma fajnymi książkami.
      Warmia, Beskid Niski, Kaszuby, Asturias, Pireneje, północ Francji, to moje miejsca.
    • bazia_morska Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:43
      Pływanie w czystym i ciepłym morzu uwielbiam, ale góry dają mi pełnię wypoczynku. Drinków nie lubię, opalania na leżaku jeszcze bardziej.
    • konsta-is-me Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:46
      W sumie wszystko jedno, gdziekolwiek gdzie nowe ma tłumów.I jest trochę słońca, ale nie za dużo.
      Z wyjatkiem gór, ktorych nie lubię.
    • kaki11 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 22:55
      Bez zwiedzania to pewnie jakakolwiek rajska wyspa typu Malediwy czy Seszele, ale prawda jest taka, że do tego typu odpoczynku wystarczy jakikolwiek kraj z pewną pogodą i piaszczystą plażą, ale ja bym chyba tak przez tydzień czy dwa nie potrafiła spędzać wakacji, nawet zakładając piękne miejsca nurkowe w okolicy, potrzebuję trochę innych wrażeń na urlopie smile
      • czyscicka Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 10:02
        >Bez zwiedzania to pewnie jakakolwiek rajska wyspa typu Malediwy czy Seszele

Błagam Cię! Na Seszelach jest co zwiedzać i co robić poza leżeniem na plaży. Już samo dojście do wielu najpiękniejszych plaż jest trekkingiemsmileNa LA Ligue jeździsz wyłącznie na rowerze a wyspa nie jest znów taka mała. Po wakacjach na Seszelach straciłam 4 kg, bo były takie aktywnebig_grin To nie Malediwy. Seszele to idealne miejsce na aktywny wypoczynek i odkrywanie nowych miejsc.
    • bergamotka77 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:04
      Idealne wakacje to zarówno morze, plaża, ciekawe rzeczy do zwiedzania i zabytki, fajne aktywności np. sportowe, ale nie tylko plus sporty wodne i dobra kuchnia. Wiele krajów spelnia te warunki.
    • sandy_cheeks Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:06
      Hel poza sezonem, jak wygram w totka , to kupię tam sobie dom…
      • koraleznasturcji Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 08:33
        To jeżeli ja też wygram w totka, będziemy sąsiadkami.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:08
      Nie mam problemu z wyborem: moje wymarzone wakacje to rejs po Karaibach albo Monte Carlo.
    • boogiecat Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:13
      Ja rolniczo
      • marta.graca Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:59
        Uwielbiam! ❤️
      • milin94 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 18:12
        boogiecat napisała:

> Ja rolniczo
        Tak wygląda moje idealne, wymarzone miejsce, ale do życia - wielki, rodzinny dom wśród pól i winnic. Może w którymś z wcieleń....
        • boogiecat Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 20:32
          Dla mnie to chyba wrecz taki archetyp Domu🙂
      • my_fair_lady Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 20:49
        boogiecat napisała:

> Ja rolniczo

Absolutnie przepiękne!! 😊🤩☺️
        • boogiecat Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 21:10
          No. Swiat potrafi byc taki przepiekny, dziwnym trafem najbardziej tam gdzie nie ma zbyt wielu ludzi😛

• beataj1 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:16
      Jesien w lesie. Kocyk, kominek i książki. Najchetniej sama.
      • fragile_f Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:22
        Tak bardzo leżałabym na tym tarasie pod kocem, z kubkiem gorącej herbaty i książka. Najlepiej po całym dniu roweru albo łażenia po lesie.
    • abecadlowa1 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:28
      Nie ma miejsca, w którym przyjemność sprawiałoby mi bezczynne leżenie.
      • snakelilith Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 00:20
        Ale człowiek potrzebuje przerwy na nicnierobienie dla podkręcenia kreatywności. Ja też urlopy spędzam aktywnie, ale jakąś tam część dnia biorą sobie na leniuchowanie i na chłonięcie atmosfery, wiatru, zapachów, dźwięków. A jak mam domek letniskowy z sauną i kominkiem, to trzeba to też trochę celebrować. Inaczej nie ma sensu, biegać, to ja mogę u siebie po parku.
    • srubokretka Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:29
      Wszystko zalezy od pory roku.
      Na 1 miescu u mnie jest Podlasie. 2 pewne miejsce kolo Bostonu. 3 Linia brzegowa kolo domu.
      Lezeniem sie mecze. Musze łazic. Najlepiej po kamieniach wzdluz oceanu. Pozniej jestem blogo zmeczona, ale i zrelaksowana.
      drink z palemką powoduje u mnie chorobe jezeli juz a nie relax.
    • koronka2012 Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 26.01.23, 23:58
      Na plażowanie - Seszele. Choć gdybym miała wybierać wolałabym objechać Szkocję, Irlandię, Wyspy Owcze…
      • czyscicka Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 10:04
        >Na plażowanie - Seszele

Nie wiem dlaczego się utarło, że Seszele to tylko plaże. Zresztą do najpiękniejszych plaż trzeba albo spory kawałek dojść często nawet 300 m pod górkę. Jest tam wiele ciekawych miejsc do odwiedzenia, które zobaczysz tylko tam.
        • suki-z-godzin Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 10:17
          Dramat, 300 metrów piechotą!
          • czyscicka Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 16:15
            Raczej nie byłaś na Seszelachsmile Często to kilka kilometrów a przewyższenie to 300 metrów.
            • suki-z-godzin Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 16:23
              Ale potem jest z górki?
    • panna.nasturcja Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 00:14
      Nigdzie. To, co opisałaś, to wizja piekła.
    • berdebul Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 00:15
      Wszędzie, o ile jest woda. Mój wewnętrzny labrador musi się moczyć. Jezioro, strumień, morze, ocean, wszystko mi jedno. Może być zimno i mogę moczyć tylko palce stop, ale woda musi być.
      • taje Re: Wymarzone miejsce wypoczynku 27.01.23, 09:16
        „Mój wewnętrzny labrador” ❤️

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka