Dodaj do ulubionych

Ladna bizuteria

27.01.23, 12:33
Czyli jaka?
Za kazdym razem jak pytalam o opinie, to bylam krytykowana.
Czy ktos moze pokazac, wkleic zdjecie, opisac ladny naszyjnik, wisiorek?
Co Wy nosicie?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Ladna bizuteria 27.01.23, 12:48
      My nic. I uważamy, że od noszenia biżuterii są Hindusi i inni Murzyni. Bez konotacji rasistowskich, jedynie z kulturowymi i estetycznymi.
      Poza jednym wyjątkiem, klipsy w uszach boskiej Claudii Cardinale.
      • nangaparbat3 Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:23
        Nawet sobie nie wyobrażasz jak seksowny może być mężczyzna z dyskretną biżuterią.
    • aqua48 Re: Ladna bizuteria 27.01.23, 12:52
      Ładna to taka która mi się podoba i do mnie pasuje, bez konieczności konsultacji z ludźmi którzy mnie nie znają..
      • alpepe Re: Ladna bizuteria 27.01.23, 13:07
        Otóż to.
    • youngagain Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 21:27
      Ja dosłownie dziś kupiłam sobie taki naszyjnik w Aparcie
      • zonkli Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 21:31
        jesteś wyznawczynią islamu?
        • youngagain Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 21:35
          Tak dokładnie🙈🙈🙈
        • taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:07
          To jest podkowa na szczęście.
          • niemcyy Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:12
            Najwyżej wariacja na temat podkowy, ale jeśli to dekolt young to i tak nie sugeruje przejścia na islam wink
            • taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:13
              No tak, co najwyżej stylizowana podkowa.
            • youngagain Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:27
              To mój dekolt, co z nim nie tak?
              • majenkirr Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:14
                Dekolt ładny, ale ten półksiężyc to faktycznie taki raczej islamski.. wink. Często widuję takie w TJX i zawsze myślałam, ze to dla muzulmanek.
              • taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:14
                To chyba nie do mnie. Jak dla mnie super dekolt i fajny kolor sukienki, i biżuteria na tym tle.
              • niemcyy Re: Ladna bizuteria 29.01.23, 00:04
                Wszystko w porządku, mimo półksiężyca wbrew sugestii zonkli nie wygląda na muzułmański, bo jest wink

Btw, ładne włosy.
          • ga-ti Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:48
            Podkowa musi być 'otwarciem' do góry, żeby szczęście łapać! Tak mnie kiedyś pewien góral uświadamiał, a górale się znają wink
            • taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:55
              Niby tak, ale biżuteryjnie trudniej to osiągnąć w naszyjniku.
    • ga-ti Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 21:32
      Ponoć o gustach się nie dyskutuje wink
      Z biżuterią tak, jak z ciuchami, butami, kolorem ścian, kanapą, fryzurą, ... jednym pasuje to, innym co innego, jednym podoba się to, innym co innego, a i jeszcze zależy od okazji.
      Noś to, co Ci się podoba, ewentualnie to, co pasuje.

Kiedyś lubiłam bransolety, później miałam jazdy z wisiorami, teraz w sumie noszę tylko kolczyki, na co dzień małe, czasem, gdy mam akurat taki kaprys to kombinuję z wielkością, kolorem, czasem zakładam całkowicie kiczowate wink Czasem ktoś powie, że ładne, ciekawe, oryginalne, ale przeważnie nikt nic nie mówi (w oczy, bo co tam sobie myślą, to ich sprawa wink ).
    • taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:04
      Na przykład takie
    • andaba Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:05
      Ładna jest taka, która mi się podoba.
    • nangaparbat3 Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:25
      Noszę malutki okrągły wisiorek syntetyczny rubin oprawiony w białe złoto, nic zupełnie, na maxa prosty, ale może dlatego ładny? I takie same kolczyki.
    • majenkirr Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:26
      Chciałam Was zapytać o biżuterię. Czy trzymacie starà i już niemodnà, czy wyrzucacie? Bo ja mam tego pełno, nie wyrzucam, bo w sumie dużo miejsca to nie zajmuje i moda wraca, a mi w domu mówią, ze jestem hoarder uncertain. Oczywiście nie mówię o brylantach i innych Cartierach wink.
      • majenkirr Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:29
        A jeszcze przywiozłam dużo po mamie, w ogóle nie w moim stylu, różne naturalne kamienie, nie ma mowy, żebym nosiła, no ale przecież nie wyrzucę... I tak sobie myślę, może kiedyś, może córka, może wnuczka... czy to już zbieractwo?
        • ga-ti Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:33
          Moja córka nosi moje cuda z lat młodzieńczych. Pierścionek po babci (wielki z rubinowym oczkiem) mam na pamiątkę. Dużo biżuterii nie mam.
          Jeśli nie masz sentymentalnych to może wystaw i sprzedaj albo trzymaj, moda wraca, może córka, może wnuczka wink
          • andaba Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:35
            Moja córka też nosi moje pierścionki. Na razie ma fazę na srebro, ale jak sobie złote umyśli, to też dam.
        • andaba Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:34
          żadnej biżuterii nie wyrzucam, mam nawet kolczyki-kiście winogron z perełek, które nosiłam w liceum.
          I srebrne kwiatuszki, które nosiłam jako dziecko, powyginane okropnie, ale nie wyrzucę.
      • taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:13
        Oczywiście, że nie wyrzucam. A kysz. Nie mam komu dać (mam synów) więc póki co też bawię się w hoardera. Ale prawdę mówiąc nie mam szczególnie ekscytującej biżuterii z czasów młodości, raczej taką z wartością czysto sentymentalną tylko dla mnie.
      • panna_lila Re: Ladna bizuteria 29.01.23, 00:06
        jak to stara i niemodna, stara jest właśnie szalenie modna, jak masz coś w tym stylu chętnie kupięsmile
        https://www.filigree.pl/data/include/cms/BLOG/2020-05-27-warmet/warmet-pierscionek-4.JPG https://www.filigree.pl/data/include/cms/BLOG/2020-05-27-warmet/warmet-pierscionek-2.JPG
    • bakis1 Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:40
      Ładne jest to, co się tobie podoba.
      Ja może na szyi zwyczajny apart czy tous, ale na dłoniach pierścionek … z Powstania. Jest ze mną, był z kobietami z mojej rodziny. Mody mijają, on jest.
    • zaczarowanyogrod Re: Ladna bizuteria 29.01.23, 14:35
      Nie noszę, wisiorków ani naszyjników, za to różne kolczyki i nie zastanawiam się czy ładne. Ale pewnie tak bo większość dostałam od kogoś. Najczęściej noszę kolczyki takie które są małe, trochę większe niż dziura w uchu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka