anuntala 27.01.23, 12:33 Czyli jaka? Za kazdym razem jak pytalam o opinie, to bylam krytykowana. Czy ktos moze pokazac, wkleic zdjecie, opisac ladny naszyjnik, wisiorek? Co Wy nosicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Ladna bizuteria 27.01.23, 12:48 My nic. I uważamy, że od noszenia biżuterii są Hindusi i inni Murzyni. Bez konotacji rasistowskich, jedynie z kulturowymi i estetycznymi. Poza jednym wyjątkiem, klipsy w uszach boskiej Claudii Cardinale. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:23 Nawet sobie nie wyobrażasz jak seksowny może być mężczyzna z dyskretną biżuterią. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ladna bizuteria 27.01.23, 12:52 Ładna to taka która mi się podoba i do mnie pasuje, bez konieczności konsultacji z ludźmi którzy mnie nie znają.. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 21:27 Ja dosłownie dziś kupiłam sobie taki naszyjnik w Aparcie Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:12 Najwyżej wariacja na temat podkowy, ale jeśli to dekolt young to i tak nie sugeruje przejścia na islam Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:13 No tak, co najwyżej stylizowana podkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:14 Dekolt ładny, ale ten półksiężyc to faktycznie taki raczej islamski.. . Często widuję takie w TJX i zawsze myślałam, ze to dla muzulmanek. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:14 To chyba nie do mnie. Jak dla mnie super dekolt i fajny kolor sukienki, i biżuteria na tym tle. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Ladna bizuteria 29.01.23, 00:04 Wszystko w porządku, mimo półksiężyca wbrew sugestii zonkli nie wygląda na muzułmański, bo jest Btw, ładne włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:48 Podkowa musi być 'otwarciem' do góry, żeby szczęście łapać! Tak mnie kiedyś pewien góral uświadamiał, a górale się znają Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:55 Niby tak, ale biżuteryjnie trudniej to osiągnąć w naszyjniku. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 21:32 Ponoć o gustach się nie dyskutuje Z biżuterią tak, jak z ciuchami, butami, kolorem ścian, kanapą, fryzurą, ... jednym pasuje to, innym co innego, jednym podoba się to, innym co innego, a i jeszcze zależy od okazji. Noś to, co Ci się podoba, ewentualnie to, co pasuje. Kiedyś lubiłam bransolety, później miałam jazdy z wisiorami, teraz w sumie noszę tylko kolczyki, na co dzień małe, czasem, gdy mam akurat taki kaprys to kombinuję z wielkością, kolorem, czasem zakładam całkowicie kiczowate Czasem ktoś powie, że ładne, ciekawe, oryginalne, ale przeważnie nikt nic nie mówi (w oczy, bo co tam sobie myślą, to ich sprawa ). Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:05 Ładna jest taka, która mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:25 Noszę malutki okrągły wisiorek syntetyczny rubin oprawiony w białe złoto, nic zupełnie, na maxa prosty, ale może dlatego ładny? I takie same kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:26 Chciałam Was zapytać o biżuterię. Czy trzymacie starà i już niemodnà, czy wyrzucacie? Bo ja mam tego pełno, nie wyrzucam, bo w sumie dużo miejsca to nie zajmuje i moda wraca, a mi w domu mówią, ze jestem hoarder . Oczywiście nie mówię o brylantach i innych Cartierach . Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:29 A jeszcze przywiozłam dużo po mamie, w ogóle nie w moim stylu, różne naturalne kamienie, nie ma mowy, żebym nosiła, no ale przecież nie wyrzucę... I tak sobie myślę, może kiedyś, może córka, może wnuczka... czy to już zbieractwo? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:33 Moja córka nosi moje cuda z lat młodzieńczych. Pierścionek po babci (wielki z rubinowym oczkiem) mam na pamiątkę. Dużo biżuterii nie mam. Jeśli nie masz sentymentalnych to może wystaw i sprzedaj albo trzymaj, moda wraca, może córka, może wnuczka Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:35 Moja córka też nosi moje pierścionki. Na razie ma fazę na srebro, ale jak sobie złote umyśli, to też dam. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 22:34 żadnej biżuterii nie wyrzucam, mam nawet kolczyki-kiście winogron z perełek, które nosiłam w liceum. I srebrne kwiatuszki, które nosiłam jako dziecko, powyginane okropnie, ale nie wyrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:13 Oczywiście, że nie wyrzucam. A kysz. Nie mam komu dać (mam synów) więc póki co też bawię się w hoardera. Ale prawdę mówiąc nie mam szczególnie ekscytującej biżuterii z czasów młodości, raczej taką z wartością czysto sentymentalną tylko dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Ladna bizuteria 29.01.23, 00:06 jak to stara i niemodna, stara jest właśnie szalenie modna, jak masz coś w tym stylu chętnie kupię Odpowiedz Link Zgłoś
bakis1 Re: Ladna bizuteria 28.01.23, 23:40 Ładne jest to, co się tobie podoba. Ja może na szyi zwyczajny apart czy tous, ale na dłoniach pierścionek … z Powstania. Jest ze mną, był z kobietami z mojej rodziny. Mody mijają, on jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Ladna bizuteria 29.01.23, 14:35 Nie noszę, wisiorków ani naszyjników, za to różne kolczyki i nie zastanawiam się czy ładne. Ale pewnie tak bo większość dostałam od kogoś. Najczęściej noszę kolczyki takie które są małe, trochę większe niż dziura w uchu. Odpowiedz Link Zgłoś