Dodaj do ulubionych

ojej, nie wyszło temu Czarnku

27.01.23, 13:20
Przymus wyboru między religią a etyką odchodzi do galerii pisiorskich niewdrożonych osobliwości.
Nie będzie wdrażany od 2023.
Oficjalny powód: wojna w Ukrainie.
Faktyczny: w artykule pada kwestia budżetu, ale ja obstawiam, że kazano Czarnkowi schować kontrowersyjny temat przed wyborami. Oby nie miał szansy wracać do tego po wyborach.
Dla wszystkich zwykle niebiorących udziału w wyborach dochodzi jeszcze jeden powód, żeby głosować.

katowice.wyborcza.pl/katowice/7,35063,29399336,wybor-miedzy-religia-a-etyka-w-szkole-nie-bedzie-obowiazkowy.html#S.TD-K.C-B.7-L.2.maly
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 13:28
      Mogliby jeszcze zrezygnować z genialnego pomysłu uszczęśliwienia 300.000 dzieci laptopami, które w wielu rodzinach będą bezużyteczne, bo dzieci i tak mają lepsze, a Allegro chyba nie wyrobi ze sprzedażą takiej ilości złomu.
      • krwawy.lolo Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 13:31
        To będą laptopy poświęcone. Stroną startową będzie www.radiomaryja.pl, niezmienialna z powodu policies.
        • heca7 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 13:45
          To źle, bardzo źle... Bo te laptopy będą jak święte obrazki. Nie można wyrzucić do śmieci jak się nie chce albo się zużyją. Trzeba spalić...
        • droch Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 13:57
          Będą miały ustawioną stronę startową na RM, bez możliwości zmiany...
          • bulzemba Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 14:26
            Z włączoną transmisją 🤣🤣🤣🤣
    • bib24 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 13:35
      wiemy, wiemy, już otwieramy szampana
    • aagnes Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 13:40
      A coś w ogole mu wyszlo? poza obrzydliwymi tekstami rzucanymi w strone uczniow lub nauczycieli od czasu do czasu?
      sztandarowy przedmiot HiT jest martwy, w znajomych liceach nauczyciele po prostu robią wiecej wosu, nikt, literalnie nikt nie korzysta z podrecznika Roszkowskiego.
      • mania805 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 15:08
        Ojej szczęśliwcy. U nas niestety realizowany i to z tego podręcznika 😭
      • beataj1 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 15:28
        Oczywiście że mu wyszło. Grube miliony błyszczących i fajnych zlotoweczek poszło na koscielno prawackie projekty projekciki i programy. Wyszło mu pewnie kilkunastu nowych milionerów upasionych na państwowym.
        • mamamisi2005 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 16:36
          Dokładnie, żarcie z koryta wiecznie pełnym ryjem mu wyszło. I chyba już nieodwracalne skazanie publicznej edukacji na bycie w drugim gatunku. Trzeba przyznać, że w tym temacie już poprzednicy się popisali, ale obecny minister naprawdę sporo dołożył osobiście od siebie.
        • milva24 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 28.01.23, 08:47
          beataj1 napisała:

> Oczywiście że mu wyszło. Grube miliony błyszczących i fajnych zlotoweczek poszł
          > o na koscielno prawackie projekty projekciki i programy. Wyszło mu pewnie kilku
          > nastu nowych milionerów upasionych na państwowym.
          >

No dokładnie, przecież to od początku o to chodziło.
    • primula.alpicola Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 13:41
      O jejciu jejciu.
      Btw, czy już wiadomo, jakaż to córka leśnika czy tam zięć ministra obłowi się na kolejnej złodziejskiej (i pewnie skazanej na porażkę, jak wszystko czego dotkną te antyMidasy) akcji Laptop+ ?
      • nimaletko Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 13:56
        Jeszcze chyba nie wiadomo, ale chętnie poobserwuję rozwój wydarzeń...
        Moja córka we wrześniu zaczyna czwartą klasę, a że do komunii św nie idzie, to nie dostanie rytualnego komunijnego laptopa.
        Ale już się tym nie martwimy, skoro wujek Mateusz da laptopa. tongue_out
    • little_fish Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 15:17
      Oj! I co teraz z tymi biedaka, którzy poszli studiować etykę na jedynie słusznych uczelniach?
      Swoją drogą, takie nieprzemyślane ruchy generują niepotrzebne wydatki w oświacie, która jak wiemy, za bogata nie jest 😟
    • ga-ti Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 15:35
      Wojna w Ukrainie ma trochę sens, w sumie, sporo dzieciaków jest w szkołach, jeśliby zażyczyli sobie religii prawosławnej, greckokatolickiej to trochę utrudniłoby sprawę. Zresztą polskie dzieci też mogą zażyczyć sobie religię inną niż katolicka, tak chyba zakładał ten projekt, o ile się nie mylę.
      Ale najbardziej prawdopodobna wersja to " kazano Czarnkowi schować kontrowersyjny temat przed wyborami".
      • jowita771 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 19:35
        U mojej starszej córki te niechodzące na religię dzieci już sobie planowały, jak się podzielą, żeby trzy grupy były i szkoła musiała ekstra trzy różne religie organizować, bo zebrałoby się wystarczająco dużo uczestników. Katolickiej nie ma, jakaś chyba łączona jest z inną klasą, bo chętnych za mało.
    • kasandra33 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 19:53
      Schowanie tego projektu jakieś plus 2 punkty procentowe dla PiS, laptopy do czwartoklasistów to kolejne 2 punkty. Myślę że PiS idzie po 40% w wyborach.
      • arthwen Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 20:48
        Tak marnie wam już płacą za bycie pisowskim trollem?
        Przecież w to nawet moja babcia by nie uwierzyła.
      • silenta Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 28.01.23, 10:15
        Czyli PIS zyskuje jak nie realizuje swoich pomysłów? Bardzo logiczne. I wiele mówi o twoim trollowym intelekcie.
    • mid.week Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 19:57
      Mnie juz sie nie da bardziej zachecic do glosowania przeciw PiS. Jesten juz ba etapie, w ktorym mozna jedynie mnie odwodzuc od snucia rozwazan nad wystrzelaniem tego Gangu Olsena
    • arthwen Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 20:45
      O, to świetna wiadomość.
      Jeszcze tylko wybory muszą przerżnąć i chociaż o ten debilizm nie trzeba będzie się martwić.
    • nena20 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 21:14
      PiS i tak wygra wybory. Moja własna mama jest gotowa na kłótnię. Teść człowiek wiecznie milczący nagle zaczął popierać jedyna słuszna partie , nawet popiera dotacje na tv. Nic nie da się zrobić. Inflacja jest na całym świecie itd. co mamy Robić nie wiem. Intensywnie i z całą mocą dbam o nauczanie języków dzieci, one mają mieć wybór. Ja już się nie wyniosę z tego chorego kraju ale dzieci mają mieć swobodę.
      • arthwen Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 22:46
        Wygra, nie wygra. Zobaczymy. Ale ja nie mam zamiaru się do tej hipotetycznej wygranej przykładać - wręcz przeciwnie, będę robić wszystko, żeby jednak nie wygrali.
        • nena20 Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 27.01.23, 23:34
          Robię tyle ile mogę. Staram się tłumaczyć najbliższym ale jak grochem o ścianę. Ogarnia mnie załamka.
          • zwyczajnamatka Re: ojej, nie wyszło temu Czarnku 28.01.23, 08:53
            Nic nie zrobisz. Mnie przedwczoraj pewna kobieta (wiek 70+) powiedziała, że ma 1090 zł emerytury i na wszystko jej starcza i jeszcze dzieciom pomaga, a PiS jest cudowny bo chroni życie poczęte i 13 i 14 emeryturę daje i ona będzie na nich głosowała 🤦🏼‍♀️

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka