Dodaj do ulubionych

CV - pisać czy nie?

27.01.23, 18:12
Obecnie staram się o pracę w sklepie.
15 lat temu pracowałam na stanowisku pielęgniarki w dwóch dużych placówkach.
Czy napisać o tym, że byłam pielęgniarką? Czy tylko wymienić te 2 miejsca pracy (bez podania stanowiska pracy) + lata pracy?
Bo w sumie i tak nie aplikuję na stanowisko medyczne...
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: CV - pisać czy nie? 27.01.23, 18:18
      Jeżeli w życiorysie użyjesz słowa "stanowisko" pielęgniarki to sobie daruj. Chyba, że napiszesz, że pracowałaś tu a tu jako pielęgniarka. I nie w "placówkach". Przecież jeżeli Cię nie wywalili to tylko się chwalić.
      • weekend.777 Re: CV - pisać czy nie? 27.01.23, 18:28
        Nie wywalili. Sama się zwolniłam. 15 lat temu pensja pielęgniarki to były marne grosze ( na rękę czyli netto zarabiałam od 980 zł do 1040 zł)
        • kamin Re: CV - pisać czy nie? 27.01.23, 18:33
          A nie chcesz wrócić do zawodu? Teraz pensje się bardzo poprawiły.
          • weekend.777 Re: CV - pisać czy nie? 27.01.23, 18:43
            Nie, nie chcę ( za długa przerwa, obecnie nie widzę się w szpitalu a np.w przychodni to trzeba mieć mega farta aby tam pracować smile
            I musiałabym zrobić licencjat bo nie posiadam.
            • daszka_staszka Re: CV - pisać czy nie? 27.01.23, 19:11
              To w punkcie pobrań krwi w prywatnych laboratoriach próbuj. Praca w stałych godzinach i kasa lepsza niż w sklepie
              • weekend.777 Re: CV - pisać czy nie? 27.01.23, 19:15
                Jakoś nie widzę siebie wkłuwającą igły... za długa przerwa.
                • jednoraz0w0 Re: CV - pisać czy nie? 27.01.23, 19:51
                  o rany, no to co z tego, że przerwa? Ci co to robią pierwszy raz to w ogóle nie mają żadnego doświadczenia, a ty masz zaledwie zardzewiałe.
    • tapatik Re: CV - pisać czy nie? 27.01.23, 23:17
      Wymień te miejsca pracy i lata pracy.
    • 71tosia Re: CV - pisać czy nie? 29.01.23, 14:38
      W twojej historii zawodowej to ze byłaś pielegniarka to raczej atut, ten zawód kojarzy się zwykle z osoba obowiązkowa i odpowiedzialna. Wiec warto to wspomnieć. Pewnie tez warto wrócić do zawodu, pielęgniarek brakuje i to nie tylko w szpitalach, a pensja będzie lepsza niż w sklepie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka