Dodaj do ulubionych

Krokodyl rozwarł paszczę

27.01.23, 19:27
next.gazeta.pl/next/7,151003,29402623,zapasc-liczba-urodzen-w-polsce-pobila-niechlubny-rekord-najgorzej.html#s=BoxOpMT
Dlaczego Polki nie chcą rodzić? No dlaczego, ciekawe....? Może akcja "wspólne łóżko tylko dla małżeństw" pomoże odwrócić ten trend?
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:38
      Trzeba wprowadzić bykowe i łaniowe.
      Dla prawniczek bez kas fiskalnych danielowe.

To proste rozwiązanie: nie masz dzieci to płacisz 40% podatku i bez kwoty wolnej, a jak się nie podoba to wypad z granicę (możesz wrócić na emeryturę, ale... z polskiego budżetu jej nie dostaniesz, a zagraniczną cyk i opodatkujemy 40%).
      W przypadku danielowego ryczałt 10 000 / miesiąc.
      • daniela34 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:40
        A to spoko, bo ja mam kasę fiskalną.
        • mysiaapysia Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:42
          Czy taka kasa jest obowiązkowa jeśli wystawia się faktury?
          • daniela34 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:46
            Jeśli obsługuje siè osoby fizyczne - jest obowiązkowa. Jeśli tylko firmy - nie. Ja obsługuję głównie "fizoli."
          • nenia1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:08
            mysiaapysia napisała:

> Czy taka kasa jest obowiązkowa jeśli wystawia się faktury?

Podatnik świadczący usługi na rzecz osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej może korzystać ze zwolnienia z ewidencjonowania obrotu w kasie fiskalnej, jeśli zapłatę za usługi w całości otrzymuje bezgotówkowo - na swój rachunek bankowy.
        • woman_in_love Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:46
          ojej, to ty jesteś prawniczką?

taką jak moja ulubiona z dzieciństwa Ally McBeal? ale to urocze...
          • daniela34 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:47
            Nie, jestem krawcową przecież. Szyję prujęi z tego się utrzymuję. Już pisałam.
            • mid.week Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:54
              I dusisz!
              • daniela34 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:54
                I duszę...
              • woman_in_love Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:55
                jak dusi kasę, to wlepić pogłówne
                • daniela34 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:00
                  Jak dusi skutecznie to raczej pogrobowe☠️☠️☠️
                  • bi_scotti Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 23:42
                    Danielo, jesli (jak w watku obok zapodane) jestes Lotosem, Woman wprowadzi lotosowe - powinno wystarczyc chociaz na jedna miske dobrej zupy tongue_out Mniam smile Cheers.
      • mid.week Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:53
        woman_in_love napisała:

> Trzeba wprowadzić bykowe i łaniowe.
        > Dla prawniczek bez kas fiskalnych danielowe.

🤣🤣🤣🤣

• marta.graca Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 07:34
          To jest takie sygnaturkowe ❤️
    • fragile_f Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:45
      Najwyzszy czas zwołać jakąś komisję, która pomoże rozwiazac tę zagadkę.

Proponuję sklad: 4 biskupów, 1 incel z konfy, ze dwóch ginekologów z sumieniem i Pawłowicz w ramach eksperta od związków damsko-meskich i wedrujacej macicy.
      • daniela34 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:46
        Płaczącej krawymi łzami 😭
      • kozaki_za_kolano Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:50
        Do komisji zgłaszam mordosiurka, tego, co pokochał koleżankę swojej żony.
      • anorektycznazdzira Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:51
        Zapomniałaś o specjaliście od uzależnień Jarosławie Maleńkim
        • daniela34 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:57
          Jarosław jest jak Kapitan Wagner z C.K.Dezerterów - zna wszystkie możliwe pytania i wszystkie możliwe odpowiedzi.
          • anorektycznazdzira Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:59
            Jarosław jest jak Napoleon- z tego co wiem powinien już nie żyć.
        • gr.ruuu Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:29
          A właśnie, czy to nie zdumiewające, że błogosławione łono, które wydało bliźnięta poprzestało na tym skromnym wyczynie? Czyżby mamusia K. z rozpaczy zaczęła po porodzie dawać w szyję?

I jak to jej się udało - antykoncepcji nie było za bardzo, a od obowiązków w łóżku katoliczką nie powinna się uchylać. Oj, brzydkie podejrzenia się nazywają... Podobnie jak w przypadku innych naszych katopatriotów, co to ani sami z rodzin wielodzietnych się nie wywodzą, ani nie spłodzili dostatecznie dużo potomstwa
      • mid.week Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 19:54
        A Godek przewodniczaca!
        • fragile_f Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:18
          Oj pacz pani, zapomniałam o skoczyć.

No i trzeba zakazać in vitro i badań prenatalnych, od razu dzietność skoczy.
        • fragile_f Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:18
          Oj pacz pani, zapomniałam o kajusi.

No i trzeba zakazać in vitro i badań prenatalnych, od razu dzietność skoczy.
      • mdro Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:47
        "i wedrujacej macicy"

A macica to nie Borynie się przewróciła? Kiedyś to był lud polski silny, nawet faceci mieli macice!
      • marta.graca Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 07:35
        Zbyt mało liczny skład. Powinno być więcej inceli.
    • beataj1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:01
      I bardzo dobrze. Niech mają dzieci tylko ci co chcą. Po co kogokolwiek namawiać.

Lukę zapełnią imigranci. Na razie z Ukrainy, Białorusi etc. A z czasem pewnie i z Afryki.

Może to na dobre wyjdzie polskokatolickiej Polsce.
      • nenia1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:06
        beataj1 napisała:

> I bardzo dobrze. Niech mają dzieci tylko ci co chcą. Po co kogokolwiek namawia
        > ć.
        >

problem w tym, że całkiem sporo chce a nie może. Tym pisowskie państwo też nie pomaga, in vitro to grzech.
        • mid.week Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:13
          nenia1 napisała:

> beataj1 napisała:
          >
          >
          > problem w tym, że całkiem sporo chce a nie może. Tym pisowskie państwo też nie
          > pomaga, in vitro to grzech.

Sieroty przygarniac albo modlic się wiecej a nie eksperymenty na zarodkach robic. W dudach sie poprzewracało!
        • beataj1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:13
          Bo pisowskie państwo jest po prostu złe. Jestem za pomocą chętnym. Ale bardzo przeciw namawianiu.

Nic się ludzkości nie stanie jak się urodzi nas mniej.
          • nenia1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:19
            beataj1 napisała:

> Bo pisowskie państwo jest po prostu złe. Jestem za pomocą chętnym. Ale bardzo
            > przeciw namawianiu.
            >
            > Nic się ludzkości nie stanie jak się urodzi nas mniej.
            >
            w skali globalnej nie, ale już w skali lokalnej skutku depopulacji będą dotkliwe.
      • homohominilupus Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 07:54
        beataj1 napisała:

> I bardzo dobrze. Niech mają dzieci tylko ci co chcą. Po co kogokolwiek namawia
        > ć.
        >
        > Lukę zapełnią imigranci. Na razie z Ukrainy, Białorusi etc. A z czasem pewnie i
        > z Afryki.
        >
        > Może to na dobre wyjdzie polskokatolickiej Polsce.
        >

No z tymi z Afryki to już pojechałaś
        • beataj1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 08:25
          No ale taka jest rzeczywistość. Przecież, to że nie jest to wymarzony scenariusz nie sprawi że przestanie być realny.
          • triss_merigold6 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 09:21
            Doprawdy, doświadczenia niemieckie, francuskie czy szwedzkie pokazują, że eksperyment z importem lekarzy i inżynierów z Afryki się nie udał.
            • beataj1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:09
              Doprawdy nie mówię o imporcie tylko o nieuniknionej sytuacji gdzie większa część Afryki za chwile nie będzie sie nadawać do życia. I cześć z mieszkańców tego kontynentu poszuka takiego miejsca w Europie. I u nas pewnie też.

Importować ich nie musimy. Po prostu przyjadą.
              • triss_merigold6 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:17
                No to nie będzie. Może nie za chwilę, jednak procesy trwają latami. Poszuka... Po to państwa europejskie podpisują umowy z Turcją i krajami afrykańskimi na organizację obozów poza Europą, żeby ograniczać napływ.
                • beataj1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:26
                  No teraz tak. Ale przypominam że europejska demografia jest jaka jest.

Za chwilę możemy ich zapraszać grzecznie, jak nam społeczeństwo zacznie wymierać.

Na razie Ukraińcy ratują sytuację. To dobry okres przejściowy dla naszych rasistów.
                  Niby nie nasi, a jednak biali, łatwiej będzie to przełknąć niż sasiada z Kongo.
                  • triss_merigold6 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:31
                    Nie ma problemu z JEDNYM sąsiadem z Kongo.
                    Problem leży w liczbie, klanowosci i obyczajach.
                    • beataj1 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:48
                      Cóż. Nas jest i będzie coraz mniej.
                      Będzie więcej miejsca dla innych. A jacy ci inni będą to się zobaczy.
                • langsam Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 18:33
                  Jednocześnie jednak Europa - łącznie z Ukrainą i Rosją, to bynajmniej nie jest tylko kwestia zachodu - odnotowuje stały, wieloletni trend spadku narodzin. Wcześniej czy później, podoba ci się, czy nie, muszą tu napłynąć ludzie z terenów, na których ziemia im się zapadnie pod nogami. Czyli w naszym przypadku - z Azji i Afryki.
    • iwles Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:02

No i minister zaopatrzenia Macierewicz, będzie zaopatrywał głodne dzieci w parówki.
    • dramatika [...] 27.01.23, 20:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • iwles Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:24
        "to chyba choroba psychiczna i ja bym to leczyła"

Przyznanie sie, to już pierwszy krok do wyleczenia
        Powodzenia dramatiku 🤣
      • woman_in_love Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:43
        to chyba choroba psychiczna

Ty, a może one wam robią na złość? big_grinbig_grinbig_grin
        Coś czuję, że to nici z wielkiej narodowej i katolickiej Polski big_grin.
        • dramatika Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:11
          woman_in_love napisała:

> Ty, a może one wam robią na złość? big_grinbig_grinbig_grin
          > Coś czuję, że to nici z wielkiej narodowej i katolickiej Polski big_grin.

Ewentualne dzieci postępowych Polek, czyli Oskarki i Juleczki i tak robiłyby dla wroga, więc brak dzietności w tych środowiskach raczej średnio nas niepokoi smile
          • woman_in_love Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:15
            brak dzietności w tych środowiskach raczej średnio nas niepokoi

Spokojnie, Ukrainki to nadrobią, ale pożegnacie się z narodowo-katolickim imperium big_grin.
          • gr.ruuu Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:21
            #wychowamwamlewaków
            #wielodzietnalewaczka
      • sky.dancer Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:22
        dramatika napisał(a):

> kozaki_za_kolano napisała:
        >
        >
        > > Dlaczego Polki nie chcą rodzić? No dlaczego, ciekawe....?
        to chyba chor
        > oba psychiczna i ja bym to leczyła.

Przy obecnym stanie psychiatrii w Polsce?
        Powodzenia!!!
        • dramatika Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:27
          sky.dancer napisała:

> Przy obecnym stanie psychiatrii w Polsce?
          > Powodzenia!!!

Też fakt. Ogólnie znikąd nadziei.
    • cegehana Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 20:59
      A ja się zastanawiam dlaczego tak niezmiernie przedstawia się sytuację jako negatywną kiedy niezmiennie od lat nie udaje się dostosować państwowej infrastruktury do potrzeb tych ludzi którzy są. Brakuje wszystkiego: żłobków, przedszkoli, pediatrów, specjalistów dziecięcych, nauczycieli w szkołach, kawalerek dla kawalerów, mieszkań trzypokojowych dla rodzin, miejsc w zolach i dpsach dla osób wymagających stałej opieki ktore prędzej czy później zdarzają się w każdej rodzinie, węgla do ogrzewania, czystej wody, czystego powietrza, ścieżek rowerowych, szaletow publicznych... A jakby teraz się urodził wyzowy rocznik to brakowaloby jeszcze bardziej.
      • dramatika Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:05
        cegehana napisał(a):

> A ja się zastanawiam dlaczego tak niezmiernie przedstawia się sytuację jako neg
        > atywną kiedy niezmiennie od lat nie udaje się dostosować państwowej infrastrukt
        > ury do potrzeb

Prawda czasu i prawda ekranu. Raz wysoka dzietność jest zła, bo trzeba ratować Matkę Ziemię oraz kobieta ma prawo być bezdzietna, a innym razem wysoka dzietność jest dobra, jak trzeba znowu powałkować temat aborcji (pomijając to, ze narracja, ze kobiety nie rodzą, bo się boją rodzić downy i potworki jest wybitnie naciągana)
      • wkswks Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:06
        W tych wszystkich dpsach i przedszkolach ktos musi pracować. A ludzi coraz mniej i to przede wszystkim w tych branżach nie ma oszałamiających zarobków.
        • cegehana Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:29
          Roczniki wyzowe są teraz dorosłe i liczniejsze niż dziecięce a mimo to brakuje (tak jak i brakowało 20 i 30 lat temu). To sobie wyobraz że sytuacja by była odwrotna.
          • wkswks Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 13:29
            Ja ci powiem jak to wyglada w Monachium. Niby dyzo obcokrajowcow, ludzi nie znających języka i bez papierów o swoim wyuczonym zawodzie. W urzędasach pracy wciskają oferty pracy w domach starców i tutejszych dpsach komu popadnie. I co? I nie ma komu pracować.
            Zarobki parszywe, miasto do życia drogie.
            Mózgi- właściciele prywatnych instytucji by zaoszczędzić i nir podnosić stawek za pobyt masowo wyprowadzają przybytki poza miasto.
            Skoro nikt nie chce pracować dwa kroki od metra, co ma go zachęcić by tłuc się kolejką podmiejską kilkadziesiąt minut- godzinę w jedna stronę? I tak zwracają koszty biletów lub benzyny, ale czasu nic nie zwróci.
      • kozaki_za_kolano Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:08
        cegehana napisał(a):

> A ja się zastanawiam dlaczego tak niezmiernie przedstawia się sytuację jako negatywną

> .. A jakby teraz się urodził wyzowy rocznik to brakowaloby jeszcze bardziej.

O to to! Obatel zadowolony ma być, patrzeć optymistycznie. To się nazywa postawa obatelska.

• sanciasancia Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:13
      Bardziej mnie dziwi, że ktoś jeszcze chce mieć dzieci.
      • chlodne_dlonie Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:55
        Cóż..w czasie wojen też się rodziły..
        Ale fajny ten świat nie jest, a na pewno coraz mniej przyjazny..
        • triss_merigold6 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 21:59
          Z powodu braku antykoncepcji i możliwości bezpiecznego usuwania ciąż z gwałtów.

Wręcz przeciwnie, w porównaniu z takim początkiem XX w. czy nawet dwudziestoleciem międzywojennym świat jest zajebiście przyjazny.
          • nangaparbat3 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 07:36
            Świat jest przyjazny, ale rozziew między oczekiwaniami a rzeczywistością jest chyba większy niż kiedykolwiek
            • tanebo001 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 07:38
              Jakimi oczekiwaniami?
        • gr.ruuu Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 08:36
          W latach 80. jak był wyż to za to było fajnie i przyjaźnie
      • mama-ola Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 22:16
        sanciasancia napisała:

> Bardziej mnie dziwi, że ktoś jeszcze chce mieć dzieci.

Mnie też.
        • simply_z Re: Krokodyl rozwarł paszczę 27.01.23, 23:14
          Mnie też. Fajnie już było
          • zwyczajnamatka Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 11:15
            Mnie też, szczególnie trzecie i kolejne dzieci mnie dziwią w tych czasach.
            • gr.ruuu Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 13:10
              A wyż stanu wojennego Cię nie dziwi? A dzieci okresu transformacji? A dzieci w czasach bezrobocia i kryzysu lat 2000?
    • mgla_jedwabna Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:05
      nihilnova.wordpress.com/2012/12/05/z-cyklu-rodz-sobie-sam-ciaza-i-macierzynstwo-czyli-o-czym-sie-nie-mowi-skutki-porodu-skutki-ciazy-oraz-dlugofalowe-skutki-macierzynstwa/

Ot i wszystko w temacie "wmówiono nam, że stan błogosławiony to obciążenie". Otóż odwrotnie - usiłują wmówić nam, że stan nieuchronnie prowadzący do pogorszenia zdrowia to stan błogosławiony.
      • triss_merigold6 Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:13
        Przecież to jakieś pomieszanie z poplataniem i dane z kompletnie z dupy.
        Nie wiem kto i co usiłuje wam wmówić, ale ciąża nie jest ani stanem totalnie lightowym, ani nie jest stanem nie do zniesienia bez ciężkiego uszczerbku.
        • dramatika Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:25
          triss_merigold6 napisała:

> Przecież to jakieś pomieszanie z poplataniem i dane z kompletnie z dupy.

W mediach non stop formatowanie, że ciąża to choroba, dzieci to szkodniki, planeta umrze, a te nagle wyskakują z pierdololo, że kobiety się boją rodzić, bo zakaz aborcji. Trzylatek by się zorientował, że to nie są prawdziwe opinie, dane i fakty, tylko produkty agencji PR.
          • woman_in_love Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 11:10
            dramatisiak, ale czujesz ten koniec narodowo-katolickiej IV RP? big_grinbig_grinbig_grin

z taką demografią Katolickiej Polski już nie ma big_grinbig_grinbig_grin
        • mgla_jedwabna Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 11:52
          Nie wiem, czy zauważyłaś, ale w linkowanym tekście występuje rozróżnienie na to, co występuje prawie zawsze, oraz to, co jest rzadkie, ale nadal możliwe.
      • dramatika Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 10:13
        mgla_jedwabna napisała:

> usiłują wmówić nam, że stan nieuchronnie prowadzący do pogorszen
        > ia zdrowia to stan błogosławiony.

Też fakt. Na tym forum przeczytałam już, że ciąża to choroba, to nie dziwota, że baby nie chcą chorować tongue_out
        • yadaxad Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 13:38
          Jakie łaniowe, bykowe? Podatek od niepłodności, przynajmniej w EU, nie przejdzie. Może podatek od stresu, bo przy nim też się trudniej zachodzi.
          • woman_in_love Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 13:43
            przejdzie bez problemu: 40% to stawka podstawowa dla wszystkich

a za każde dziecko -10% zniżki
            • yadaxad Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 14:02
              To w czym problemy każdej władzy w podnoszeniu podatków?
              • woman_in_love Re: Krokodyl rozwarł paszczę 28.01.23, 14:06
                w niczym, dlatego powinni w końcu wprowadzić - tylko to zwiększy dzietność!

bezdzietne lambadziary z korpo i ich koledzy zamiast robić kariery - tzn. nie będzie się im już opłacało ich robić - wezmą się za robienie dzieci

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka