taki-sobie-nick 27.01.23, 22:49 Tak, jest wątek, ale sonda jest anonimowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arthwen Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 27.01.23, 22:52 Jeśli smak będzie ok, to mąka ze świerszczy mi nie robi. Całe świerszcze to co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 27.01.23, 23:07 Ale nie głosowałam, bo mi się sondy nie wyświetlają, wiec sobie dolicz do odpowiedniej rubryczki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 18:09 arthwen napisał(a): > Jeśli smak będzie ok, to mąka ze świerszczy mi nie robi. > Całe świerszcze to co innego... Zjem wszystko, co się nie rusza. Ale i od tej reguły jestem gotów robić wyjątki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 27.01.23, 22:59 Ciekawe, jaki byłby wynik, gdybym wkleiła podobizny. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 00:11 Podrzucam celem zwiększenia frekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:00 Ciekawe jaki byłby wynik gdybyś wkleiła zdjęcia z rzeźni Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:14 Taki sam. Naprawdę sądzisz, że informacje o procesie uboju psują apetyt i pogarszają smak gulaszu czy pieczonego indyka? Gdyby wkleila zdjęcia z rzeźni, ominęłabym je wzrokiem, tak jak nie otwieram forumowych filmikow o hodowlach przemysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:38 Czyli podobnie jak ze świerszczami Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:47 chococaffe napisała: > Ciekawe jaki byłby wynik gdybyś wkleiła zdjęcia z rzeźni > Taki sam, jak zdjęcia na papierosach, które jakoś nie odstraszają palaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:50 Czyli to samo co ze świerszczami w mące - czego oczy nie widzą p.s. pomijam już koszt takiej mąki, ale autorce nie przeszkadza myśl, że raczej nie będzie się dosypywac po kryjomy mąki droższej do tańszej. Podejrzewam raczej ruchy w drugą stronę - dosypywanie zbożowej do tej, która miała być ze świerszczy Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 18:22 chococaffe napisała: > Czyli to samo co ze świerszczami w mące - czego oczy nie widzą > > p.s. pomijam już koszt takiej mąki, ale autorce nie przeszkadza myśl, że raczej > nie będzie się dosypywac po kryjomy mąki droższej do tańszej. Podejrzewam racz > ej ruchy w drugą stronę - dosypywanie zbożowej do tej, która miała być ze świer > szczy Luksusowy chlebek świrszczo-żytni z posypką z larw muchy plujki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 18:24 Zawsze może być mielona z brudnych walających sie po podłodze żyłek i ścięgien świnek, zaprawionych ich oczami i szczeciną. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 15:03 taki-sobie-nick napisała: > Ciekawe, jaki byłby wynik, gdybym wkleiła podobizny. eeee, serio sądzisz, że ktoś nie wie jak wygląda świerszcz, świnia, cielak, krowa? Wklej zdjęcie rzeźni, moment zabijania krowy i świerszcza, to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 00:23 I tak się mogą bać zagłosować nieprawomyślnie Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:06 Ja się tak boję, że nie mogę trafić palcem w ekran! Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 00:24 Ujawnił(a) się pierwszy(a) entuzjast(ka) świerszczy i larw. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 00:25 entuzjast(k)a Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 07:33 Jadlam kiedys jakies egzotyczne larwy, smakowaly jak czipsy i chrupaly. Zalezy od postaci i smaku. Sam fakt, ze to robak, mi nie robi. Opcja "obojetne" chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 07:45 Kto nigdy nie zjadł robaka w czereśni, niech pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:45 to jest największa zaleta domowych czereśni (niekropionych) - duża zawartość ekologicznego białka. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:48 Są tacy co nie jedzą czereśni, żeby przypadkiem nie trafić na robaka 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 10:06 Ja tak mam. Ale dla mnie czereśnie mogą nie istnieć. Gorzej z malinami, które uwielbiam, więc jem z zamkniętymi oczami 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 18:03 W każdą malinę dmucham, zanim ją zjem - gorzej z takimi dodanymi do jakichś potraw... (robaków w czereśniach nie widziałam nigdy i nie przyjmuję do wiadomości ich istnienia ). Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 30.01.23, 12:38 Ee, ja tam czereśnie po prostu przecinam na pół, żeby pestkę wyjąć i widać czy robak jest czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 30.01.23, 12:43 Czereśnie są takie małe że trudno przeciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 30.01.23, 13:20 Czereśnie są małe? Aby na pewno mówisz o czereśniach? Przecież nawet porzeczki bez problemu da się przeciąć, a są o wiele mniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 08:51 Może perspektywa jedzenia owadów skłoni więcej ludzi do przejścia na wege - fasola, soczewica i tofu są w naszym jadłospisie i nie trzeba wymyślać kolejnych metod przerabiania żywych istot na pokarm. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:18 Tofu jest okropne w smaku, zawsze ma coś z mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:50 Tofu jest bardzo spoko. Ja się nim spokojnie najem, ale chłopa tym nie skarmię 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:46 zdecydowanie wolę larwy niż jedzenie codzień strączkow zamiast mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 11:00 jehanette napisała: > Może perspektywa jedzenia owadów skłoni więcej ludzi do przejścia na wege - fas > ola, soczewica i tofu Nie, po prostu tych, co dają nam fałszywe alternatywy, że albo robale, albo tofu i tych, co zakazują mięsa, po prostu strącimy z rowerka. Mamy też nadzieję, że tym razem obejdzie się bez krwawej rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 09:09 Ale co nie? Zostaje weganką. Świerszcz też człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 10:50 Zaznaczyłam "obojętne", jak sproszkowane to zjem. Na żywo tak samo obrzydliwe jak surowe mięso, a tym bardziej flaki. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 11:07 na starość biedaku i tak będziesz jeść te świerszcze: pyszne paróweczki 30% MOM, 40% świerszcza, 30% syfu chemicznego i ten świerszcz tam to i tak będzie najlepszy składnik paróweczki Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 12:44 Zaznaczyłam obojętne, ale na tej zasadzie na której jem mięso - na co dzień najczęściej jem wegetariańsko, ale od czasu do czasu i na wyjazdach zdarza mi się zjeść mięso, i w tej kategorii jest mi dokładanie wszystko jedno czy to burger z mcd, boczek w carobnarze czy naleśniki z mąki na świerszczach. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 15:08 Zaglosowalam na <obojętne>, prędzej bym zjadła tego świerszcza niż świnię czy inną krowę. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 17:58 Świerszcze fuj ale krewetki mniam? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 18:35 Myślę że są ludzie dla których jedyne normalnie jedzenie to kotleciochy że świni i za nic nie tkną krewetek, ani nawet schabu który nie został należycie opanierowany i podany w towarzystwie kapuchy 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 21:33 Krewetek, slimaków i frutti di mare się brzydzę, zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 29.01.23, 00:08 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 30.01.23, 13:26 Ja też się brzydzę, ale tylko tych jedzonych na surowo albo surowo. Żywego świerszcza też bym nie zjadła. W postaci mączki nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 18:45 Obojętne Nie jem często mięsa Zmielone, sproszkowane nie będą mi przeszkadzać, aby tylko były czyste, hodowane gdzieś, a nie łapane na łące Zresztą już mielą jakieś owady na czerwony barwnik, w jogurcie piłam Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Krótka sonda w sprawie świerszcza i nie tylko 28.01.23, 22:13 [unikać E 210] Odpowiedz Link Zgłoś