alexa0011 28.01.23, 23:21 Nie troll , szczere pytanie. Szczęka boli, nie daje rady dłużej. Fizjoterapia,coś innego? Juz wczesniej mówili mi, że.mam problemy ze szczęka, przeskakiwała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spirit_of_africa Re: Szczęka boli przy... 28.01.23, 23:23 Debtysta specjalista od stawów zuchwowo skroniowych. Zrobi diagnostykę i jak będzie trzeba zleci szynę relaksacyjną, fizjoterapie itp Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Szczęka boli przy... 28.01.23, 23:30 Tak w przypadku dziecka mojej znajomej tak właśnie zaczęli. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Szczęka boli przy... 28.01.23, 23:29 Jedna z możliwości po wykluczeniu urazu mechanicznego, to początki artretyzmu i zapalenie w tym stawie. Idź do reumatologa. Syn przyjaciółki ma dziecięcy artretyzm i tak to się właśnie objawiało, teraz co tydzień bierze zastrzyk i jest dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Szczęka boli przy... 28.01.23, 23:34 Masz wadę zgryzu? U mnie ból szczęki jest tym spowodowany, wtedy wchodzi leczenie ortodontyczne Odpowiedz Link Zgłoś
akn82 Re: Szczęka boli przy... 28.01.23, 23:38 Pewnie jesteśmy innymi przypadkami ale ja zaczęłam od fizjoterapeuty stomatologicznego. Przy okazji podpytałam też dentystę ale ten uznał że jestem w dobrych rękach i zalecił mi tylko szynę na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Szczęka boli przy... 28.01.23, 23:52 A miałaś zdjęcie szczęki? Szyna jest sposobem leczenia stawów w szczęce właśnie. Ona oddziałuje na te stawy. Ale dzięki temu rozluźnia mięśnie karku, kręgosłupa, aż po mięśnie nóg, bioder i nóg, bo takie są powiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Szczęka boli przy... 29.01.23, 01:49 Boli zawias czy mięsień? Bo jeśli mięsień, to można robić ciepłe okłady kilka razy dziennie. Zaczęłabym jednak od dentysty, bo to może być ropień, może być zgrzytanie zębami, może być zaciskanie z powodu stresu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Szczęka boli przy... 29.01.23, 13:46 Zawias. Ale to już od lat, to jest nagła sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Szczęka boli przy... 29.01.23, 15:56 Zrób z tym coś, bo jak Ci zacznie uciskać na nerwy, to będzie ból nie do wytrzymania. Boli wszystko, każdy dźwięk rozsadza głowę, boli nawet, jak dotykasz twarzy albo włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
noi_noi Re: Szczęka boli przy... 29.01.23, 02:01 szczękościsk i tzw stuk, stuk, jak otwierasz buzię? to może być zapalenie mięśnia twarzowego, ja miałam coś takiego, b bolesne - tylko antybiotyk i czekać, współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0011 Re: Szczęka boli przy... 29.01.23, 13:48 Dzięki za odpowiedzi. Zacznę od dentysty. Ponoć fizjo bardzo boli, niestety, przy tych sprawach. Ale myślę, że na starość będzie dramat jeśli czegoś nie zacznę robić. Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczka.chili Re: Szczęka boli przy... 29.01.23, 14:46 Tak, zacznij od dentysty, ale najlepiej takiego który zajmuje się chorobami ssż. My dajemy często skierowania na jonoforezę. U niektórych sprawę załatwia szyna. Ale tak naprawdę to najpierw należy ustalić czy to faktycznie problem z ssż Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Szczęka boli przy... 29.01.23, 17:34 I niech Ci zrobi przeswietlenie szczeki koniecznie, bo cholera wie co tam moze się dziac. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Szczęka boli przy... 29.01.23, 23:12 Ja tak miałam. Szyna plus fizjoterapia. Fizjoterapia zdziałała cuda Odpowiedz Link Zgłoś