Dodaj do ulubionych

Skrzydełka z piekarnika, podgotować?

29.01.23, 10:48
Jak to zrobić, aby nie byly zbyt wysuszone, ale z wierzchu chrupiące.
Kochane, poratujcie przepisem.
Mam piekarnik bez termoobiegu.
Obserwuj wątek
    • marzeka11 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 10:59
      Zawsze wkładam do woreczka - a pod koniec pieczenia woreczek otwieram i wtedy są przypieczone, a nie wysuszone. A do woreczka dodaję trochę oliwy, jak lubisz może być trochę octu balsamicznego, miodu.
      • goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:05
        Nie mam worka, nie używam nigdy. wolałabym zrobić w naczyniu żaroodpornym lub na papierze do pieczenia.
        I szukam pomysłu na marynato-panierkę. Skrzydełka mają być na jutro, wiec zdążę.
        • triismegistos Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:18
          Reflektujesz ostre? Łagodne? Po azjatycku, a może ziołowe?
          • goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:24
            Ostrawe smile ale z takich ogólnodostępnych składników smile
            Gdzieś czytałam o dodaniu proszku do pieczenia
        • sajgonetka Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 13:06
          Piecz w naczyniu żaroodpornym.
          15 minut przed końcem zdejmujesz pokrywkę.
          Będą chrupiące na skórce i soczyste w środku.
    • woman_in_love Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:08
      Nienawidzę chrupiących skrzydełek.
      • goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:17
        A też przyjdziesz?
        • woman_in_love Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:19
          nie, bo będą chrupiące
          wolę iść już do maca
          • kamin Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:23
            W macu nie ma skrzydełek tylko nagetsy
            • woman_in_love Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:53
              pojde na czizburgera
    • triismegistos Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:17
      Podziel na części, zupełnie inaczej pieką się podzielone. Za czasów piekarnikowych piekłam je pod przykryciem w 160, potem dopiekałam pod grillem w 200* najpierw z jednej potem z drugiej strony.
      Teraz robię w airfryerze
      • goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:20
        "Podziel na części" czyli calye przekroic, a we wszystkich przepisac mowia aby tylko naciąć, masz racje, odcięta szybciej sie upieką Dzieki smile

        ..a marynata?
        • triismegistos Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:29
          Najbardziej lubię słodko -ostre. Mój ulubiony zestaw: czosnek, imbir, cynamon, anyż (niewielka ilość anyżu naprawdę podkręca smaki), pieprz, chili, sos sojowy, ocet, cukier.
          Albo bardziej rześki: dymka, masło orzechowe, sok z limonki, natka kolendry, sos rybny.
          Bardziej swojsko: zioła, czosnek, ziele angielskie, pieprz, sól, sok z cytryny. Najczęściej idzie tymianek, ale jak mam inne świeże to zawsze dorzucę. Zamiast soku z cytryny może być maślanka.
          • goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:43
            Najbardziej lubię słodko -ostre. Mój ulubiony zestaw: czosnek, imbir, cynamon, anyż (niewielka ilość anyżu naprawdę podkręca smaki), pieprz, chili, sos sojowy, ocet, cukier.

            Brzmi idealnie, prosze o szczegoly wykonania smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka