goscini1234 29.01.23, 10:48 Jak to zrobić, aby nie byly zbyt wysuszone, ale z wierzchu chrupiące. Kochane, poratujcie przepisem. Mam piekarnik bez termoobiegu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka11 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 10:59 Zawsze wkładam do woreczka - a pod koniec pieczenia woreczek otwieram i wtedy są przypieczone, a nie wysuszone. A do woreczka dodaję trochę oliwy, jak lubisz może być trochę octu balsamicznego, miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:05 Nie mam worka, nie używam nigdy. wolałabym zrobić w naczyniu żaroodpornym lub na papierze do pieczenia. I szukam pomysłu na marynato-panierkę. Skrzydełka mają być na jutro, wiec zdążę. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:18 Reflektujesz ostre? Łagodne? Po azjatycku, a może ziołowe? Odpowiedz Link Zgłoś
goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:24 Ostrawe ale z takich ogólnodostępnych składników Gdzieś czytałam o dodaniu proszku do pieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
sajgonetka Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 13:06 Piecz w naczyniu żaroodpornym. 15 minut przed końcem zdejmujesz pokrywkę. Będą chrupiące na skórce i soczyste w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:08 Nienawidzę chrupiących skrzydełek. Odpowiedz Link Zgłoś
goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:17 A też przyjdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:19 nie, bo będą chrupiące wolę iść już do maca Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:23 W macu nie ma skrzydełek tylko nagetsy Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:53 pojde na czizburgera Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:17 Podziel na części, zupełnie inaczej pieką się podzielone. Za czasów piekarnikowych piekłam je pod przykryciem w 160, potem dopiekałam pod grillem w 200* najpierw z jednej potem z drugiej strony. Teraz robię w airfryerze Odpowiedz Link Zgłoś
goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:20 "Podziel na części" czyli calye przekroic, a we wszystkich przepisac mowia aby tylko naciąć, masz racje, odcięta szybciej sie upieką Dzieki ..a marynata? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:29 Najbardziej lubię słodko -ostre. Mój ulubiony zestaw: czosnek, imbir, cynamon, anyż (niewielka ilość anyżu naprawdę podkręca smaki), pieprz, chili, sos sojowy, ocet, cukier. Albo bardziej rześki: dymka, masło orzechowe, sok z limonki, natka kolendry, sos rybny. Bardziej swojsko: zioła, czosnek, ziele angielskie, pieprz, sól, sok z cytryny. Najczęściej idzie tymianek, ale jak mam inne świeże to zawsze dorzucę. Zamiast soku z cytryny może być maślanka. Odpowiedz Link Zgłoś
goscini1234 Re: Skrzydełka z piekarnika, podgotować? 29.01.23, 11:43 Najbardziej lubię słodko -ostre. Mój ulubiony zestaw: czosnek, imbir, cynamon, anyż (niewielka ilość anyżu naprawdę podkręca smaki), pieprz, chili, sos sojowy, ocet, cukier. Brzmi idealnie, prosze o szczegoly wykonania Odpowiedz Link Zgłoś