Dodaj do ulubionych

Dziś niedziela handlowa

29.01.23, 11:04
Staram się robić zakupy spożywcze w niedziele handlowe, nawet jeśli niczego pilnie nie potrzebuję. Robię to żeby podkręcić frekwencję, argument za tym, by przywrócono handel w niedzielę. Ale dzisiaj jakoś nie mam ochoty zwlec się z łóżka, więc buszuję online w poszukiwaniu okazji. Robicie zakupy w niedziele handlowe?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:10
      Nie. W soboty też zwykle nie.
    • imponderabilia22 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:12
      Nie, a po co. 6 dni w tygodniu od świtu do nocy to chyba wystarczająco, by zrobić nawet największe zakupy.
      • panna.nasturcja Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 23:16
        Tak? Jak mieszkasz w dużym mieście i pracujesz w tych samych godzinach co współmałżonek i ma Ci w tygodniu po pracy kto popilnować dzieci.
        Bo jak musisz pojechać 60 kilometrów w jedną stronę, z mężem, żeby razem coś wybrać i obejrzeć to już nie jest tak prosto.
        Ale po co patrzeć dalej niż czubek własnego nosa.
    • daniela34 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:16
      Nie, bo są za rzadko. Dziś akurat możliwe, że wpadniemy do sklepu po płyn do prania i wkłady do zniczy o ile nas pogoda nie odstraszy.
    • volta2 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:17
      nigdy nie robię zakupów w niedzielę, nie robiłam jak czynne były sklepy, nie lubię, zakupy to przykra konieczność więc czemu miałabym sobie psuć niedzielę.
      ale gdybym dziś nie umówiła się do rodziców na obiad, to pewnie bym skorzystała, a tak to musiałam wczoraj się obkupić przed sezonem narciarskim(chociaż śniegu nie ma i nawet nie wiem, czy wykorzystam te rzeczy)
      • palacinka2020 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 16:00
        Sniegu jest mnostwo.
        • volta2 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 20:46
          ale nie tam, gdzie lecę, prognozy są obiecujące, ale jakoś nie chcą się sprawdzić
    • katie3001 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:17
      Tak. Zawsze jest mniej ludzi. Dzis zaliczamy Ikea i centrum handlowe. Nie mam czasu w tygodniu na takie wycieczki a w soboty jest tłok
    • marzeka11 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:18
      Nie, nigdy nie robiłam zakupów w niedziele. Jak mogę, to także nie robię w soboty, aby poczuć że mam weekend.
    • heca7 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:21
      Zapomniałam. Szkoda bo bym co innego na obiad zrobiła. A tak już pozamiatane. Poza tym nie latałabym wczoraj jak kot z pęcherzem po sklepie za duperelami narciarskimi.
      • volta2 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:43
        powiesz, po którym sklepie latałaś? odkąd nie ma go sportu to jestem jak dziecko we mgle
        • kurt.wallander Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 12:17
          Ja nie heca7, ale w Factory jest kilka sklepów z odzieżą narciarską (na sprzęt nie patrzyłam). No i sklepy internetowe, ale tu mo zna wpaść w karuzelę zamawiania i odsyłania. Chociaż mój mąż kupił sobie ostatnio online spodnie i trafił idealnie za pierwszym razem.
          • milin94 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 12:23
            kurt.wallander napisała:

> Ja nie heca7, ale w Factory jest kilka sklepów z odzieżą narciarską (na sprzęt
            > nie patrzyłam). No i sklepy internetowe, ale tu mo zna wpaść w karuzelę zamawia
            > nia i odsyłania. Chociaż mój mąż kupił sobie ostatnio online spodnie i trafił i
            > dealnie za pierwszym razem.
            Wszystko kupiłam online, z opcją bezpłatnego odesłania.
            • panna.nasturcja Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 23:18
              I co to zmienia, że bezpłatnie skoro i tak trzeba odesłać i zamówić co innego?
              • heca7 Re: Dziś niedziela handlowa 30.01.23, 07:54
                I czekać, i odnosić do paczkomatu, i czekać na kolejne zamówienie, i czekać na zwrot kasy wink Nie znoszę czekać!
          • volta2 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 20:49
            factory to ursus? to ja mam bliżej do piaseczna, ale szukałam średniej półki, bo chodziło mi o drobniejsze rzeczy, w outletach salomona czy salewy to głównie kurtki, polary.
            no nic, kupiłam co było, nie to co chciałam
        • heca7 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 14:46
          Ja to po Adventure Sports w Klifie i nad Wisłą.
    • beata985 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:21
      Sporadycznie, nawet jak były wszystkie handlowe to unikalam
      Ale za to sama dzisiaj kwitnę czekając na klientów...póki co szału nie ma...jakieś pojedyncze przypadki...Ale w galerii to ruch się dopiero zacznie
    • madame_edith Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:23
      Spożywczych nigdy nie robiłam w niedziele i nadal nie robię, nawet jak jest to możliwe. Handlowe niedziele były dla mnie cenne, jeśli musiałam coś kupić innego, co wymagało wizyty w sklepie, bo w tygodniu mało czasu, w soboty armagedon ludzki.
    • gama2003 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:23
      Handlowe niedziele to dla nas okazja zakupów ,, przymierzanych ,, i ,, macanych,,. Ciuchy, meble i podobne.
      Niestety w tłumie, bo takich niemającychnato kompletnieczasu w tygodniu jest więcej. W tym temacie zamknięte w niedzielę sklepy mocno utrudniają nam życie. I wkurzają.

Spozywcze robimy biegiem w tygodniu, tuż po otwarciu, lub tuż przed zamknięciem sklepów.
      Co też jest klopotem, ale trudno.
      • jozefrobotnik Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 13:06
        Jak można mówić, że się nie ma w tygodniu czasu? Pracujesz od 5-24 siedem dni w tygodniu?
        • iwles Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 13:08

A twoje życie składa się tylko z pracy i zakupów?
        • little_fish Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 13:19
          Wystarczy pracować 10-18 i mieszkać w małym mieście - dojazd do większego miasta godzinę lub trochę więcej....
          • marta.graca Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 13:21
            Teraz nawet w małych miastach są przecież sklepy.
            • iwles Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 13:36

Nie w każdym są wszystkie sklepy, których akurat można potrzebować. Szczególnie AGD, meble, ciuchy, materiały budowlane, ogrodnicze, remontowe itp.
            • little_fish Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 14:49
              Serio? W każdym mieście jest Ikea, Decathlon, obi? To tylko przykłady oczywiście...
            • panna.nasturcja Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 23:20
              Serio? W kazdym małym mieście jest Ikea, C&A, castorama czy co tam akurat potrzebne danej osobie?
              • marta.graca Re: Dziś niedziela handlowa 30.01.23, 06:04
                Dziewczyny, ja nie napisałam: w każdym małym mieście są wszystkie sklepy smile
        • gama2003 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 13:50
          Nie mam czasu na latanie po sklepach w tygodniu. Moje życie to nie tylko praca i zakupy.
          Do tego uchetana nie mam w tygodniu sił na tournee w poszukiwaniu spodni czy czegoś do przymierzania w wielu sklepach.

Spożywcze to mus, ale jest to jeden sklep i zmarnowana max godzina.

I co z tego, że do takiej ikei mam 5 minut autem. Jak wieczorem sił na nią nie mam i nastroju. Nie mówiąc o takim agd, czy tematach remontowo- budowlanych. Ogarnianych wyłącznie z mężem. A oboje czas rówmocześnie mamy TYLKO w niedzielę.
        • panna.nasturcja Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 23:20
          Poza pracą ludzie robią sporo innych rzeczy.
    • z_lasu Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:23
      Nie, bo nie mam potrzeby robić zakupów akurat 29.01. Mam potrzebę robić zakupy w niedzielę, gdy wracamy z wakacji i w domu czeka na nas pusta lodówka. Mam potrzebę robić zakupy w niedzielę latem, gdy trwają prace remontowe i okazuje się, że coś jest pilnie potrzebne ze sklepu budowlano-remontowego. Ergo nie robię zakupów w niedziele handlowe, bo ich terminy nijak nie pokrywają się z moimi potrzebami. Co nie znaczy, że nie przeszkadza mi zakaz handlu w niedziele.
      • volta2 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 20:52
        ja z wakacyjnych podróży wracam zmęczona drogą, więc nigdy za nic nie dała bym się namówić na wypad po podstawowe rzeczy. zawsze po czymś takim idziemy na obiad i do końca dnia możemy nie jeść, albo jak wracamy rano (samolot, nocny pociąg) to przed wyjazdem kupuję potrzebne rzeczy typu pierś z kurczaka i mrożę. do tego ryż czy makaron i szpinak, rosół też potrafię zamrozić więc pomidorówka i wio!
        kiedyś w taki dzień powrotu to teściowa zapraszała na obiad, potem przestała, to przysyłała przez męża zupę i drugie (przyjeżdżał rybki karmić)
    • aagnes Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:28
      Jak najbardziej, specjalnie robiłam listę rzeczy z Ikei, jadę po łóżko, półkę i miski. Soboty mi szkoda, zresztą jest ogromna ilość ludzi, w nd trochę mniej.
    • em_em71 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:31
      Właśnie wróciłam. Ale byłam tylko w lidlu po rzeczy bez których spokojnie bym się obeszła. No, może świnki byłyby zmartwione brakiem mieszanki sałat na podwieczorek.
    • mid.week Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:37
      Gdybym wiedziala to bym pojechala na 9:00 do CH poszukac spodni. Teraz to juz nie, dziki tlum bedzie
    • laura.palmer Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:40
      Ja się dzisiaj przejdę, bo uzbierało mi się sporo zaległości zakupowych. W tygodniu nie mam czasu.
    • koko8 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:41
      Dla mnie niedziela jest każdy inny dzień tygodnia. Gdyby nie było zakazu handlu w niedziele, robiłabym wtedy zakupy spożywcze. Dziś jednak nie skorzystam z okazji, bo akurat pracuję🤷🏼‍♀️
    • marta.graca Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:46
      Czasem się zdarza jakąś jedną siatkę w Żabce, ale w galeriach czy dyskontach nigdy.
    • mia_mia Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:49
      Wczoraj się dowiedziałam, że dziś jest niedziela handlowa, ja 90% zakupów już robię w sieci, nie wiem gdzie wszystkie zalanda płacą podatki, ale wątpię czy w Polsce.
    • iwles Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:54

Jestem już po zakupach. Fajnie, że handlowa, taka powinna być każda. Mam akurat gości na weekend, to otwarte sklepy się przydały.
      I przy okazji więcej ludzi, łażąc po galeriach, dorzuci sie do WOŚP.
      • jozefrobotnik Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 13:07
        Sklepy spożywcze są otwarte niemal całą dobę od poniedziałku do piątku. Mówienie, że się nie ma czasu w tygodniu jest żenujące.
        • iwles Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 13:09

Żenujące to jest wpieprzanie się w prywatne życie innych
        • runny.babbit Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 14:42
          Nie łapiesz czy nie chcesz załapać, że problemem ( choć dużą niedogodnością już tak) nie jest spozywka, tylko zakupy typu AGD, meble, ciuchy, materiały budowlane i remontowe etc. ?
        • al_sahra Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 23:03
          jozefrobotnik napisał:

> Mówienie, że się nie ma czasu w tygodniu jest żenujące.

Naprawdę uważasz, że wiesz lepiej, ile czasu mają nieznane Ci osoby niż one same to wiedzą? Co Cię w ogóle obchodzi, ile kto ma czasu i w jakim dniu?
        • panna.nasturcja Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 23:24
          Żenujące jest dyktowanie ludziom kiedy mają robić zakupy oraz brak wyobraźni pozwalający pojąć, że ludzie kupują ciś więcej niż produkty spożywcze oraz zajęci są nie tylko pracą.
        • madami Re: Dziś niedziela handlowa 30.01.23, 12:48
          Mówienie komuś kiedy i co dana osoba ma robić jest żenujące wink
    • daszka_staszka Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 11:58
      Tak mamy czas by pójść z młodym do centrum handlowego i kupić mu potrzebę ciuchy
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 12:18
      Nie.
      Robię zakupy w dni powszednie, w godzinach, gdy inni ludzie są w pracy i nie ma dzikich tłumów, bo nie lubię tłoku.
    • kasiaabing Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 12:20
      Właśnie wróciłam. Byłam w Lidlu, biedronce i superpham.
      Lubię niedziele handlowe, nie muszę się spinać w sobotę.
    • sol_13 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 12:22
      Nie, bo nigdy nie wiem kiedy one są. Nie robię też w soboty bo za dużo ludzi.
    • szmytka1 Re: Dziś niedziela handlowa 29.01.23, 12:47
      Właśnie wróciłam że sklepu. Męża naszło, że będzie flaki gotował, pojechał po towar, ja po pieczywo i po pomidorki, bo mi wyżarł.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka