Dodaj do ulubionych

Czy powinnam zainstalować Snapchata

29.01.23, 13:12
I inne tiktoki by "śledzić" swoje dziecko? Czy inni rodzice tak robią? Oczywiście chodzi o dzieci mocno nieletnie. Młoda ma zakaz publikacji zdjęć i filmików pokazujących twarze i w ogóle ludzi (chyba że przerobione nie do poznania) ale co ona tam robi dokładnie to nie wiem.
Kiedyś interweniowałam u kuzynki w sprawie jej córki gdy młoda zaczęła zamieszczać niepokojące treści na Instagramie ( matka nie była w kontaktach ale o ciotce młoda zapomniała). Czy może wystarczy poprosić szwagierki o pomoc? (One mają Snapchaty i tiktoki ) by mi dały znać gdyby pojawiło się tam coś nieodpowiedniego bądź alarmujacego. Co robi ematka w sprawie życia online swoich nieletnich bombelkow?
Obserwuj wątek
    • primosort Re: Czy powinnam zainstalować Snapchata 29.01.23, 13:21
      Jeśli nie masz zaufania to tak.
      • sueellen Re: Czy powinnam zainstalować Snapchata 29.01.23, 14:59
        Mam zaufanie, młoda jest ogarnieta ale ...
    • alpepe Re: Czy powinnam zainstalować Snapchata 29.01.23, 13:22
      Ja moich nie kontrolowałam i nie kontroluję, ale ja wierzę w dobre geny moich córek po matce i w ich wpojony im rozsądek. Póki co, nic się nie stało.
    • shellyanna Re: Czy powinnam zainstalować Snapchata 29.01.23, 14:15
      Dzieciaki maja czesto dwa konta. (Niektóre nawet więcej).
      Oficjalne i dla znajomych.
      Tak, ze to niewiele da jeśli chcesz kontrolować.

• mid.week Re: Czy powinnam zainstalować Snapchata 29.01.23, 14:17
      Wybralam zaufanie
    • shumarii Re: Czy powinnam zainstalować Snapchata 29.01.23, 14:27
      Ja zainstalowałam snapchata do robienia filmików na zajęcia online- żeby było śmieszniej i przyciągało uwagę ucznia. Prawdę mówiąc niczego oprócz nagrywania nie udało mi się ogarnąć. Moje nastolatki maja i wodze, ze często rozmawiają ze znajomymi. Lista osób jest ograniczona i dobrze nam znana. Starsza córka ma FB, ale. Ogóle nie korzyta. Młodsza 14 latka nie jest zainteresowana. Obie znają zasady korzystania z internetu - zero rozmów z nieznajomymi, zero publikacji wizerunku oraz danych pozwalających na indentyfkacje.
      Nie wiem czy to wystarczy, ale póki co śpię spokojnie . Internet w Chnach jest monitorowany a dziekitemu, ze od wielu lat tu mieszkamy większość bliskich znajomych nie korzyta z FB czy instgrama. Życie towarzyskie w sieci kończy się na wechatcie ,
    • serei Re: Czy powinnam zainstalować Snapchata 29.01.23, 14:29
      Zostaw dziecko w spokoju, jak ma charakter po Tobie to i tak 80% swojego życia do internetu wrzuci
    • arista80 Re: Czy powinnam zainstalować Snapchata 29.01.23, 14:48
      Moja prawie 13-latka ma parental control, dzięki czemu, na razie, nie ma możliwości instalowania Snapchatów, Tiktoków itp...Twierdzi też, że ją to nie interesuje i wierzę jej, ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że z dnia na dzień może jej się odmienić. Na razie jest bardzo skryta, nieśmiała i nieco dziecinna, jakkolwiek, na ile to możliwe, staram się rozmawiać z nią i wskazywać możliwe zagrożenia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka