Dodaj do ulubionych

Termos obiadowy i butelka termiczna

30.01.23, 22:49
Polećcie proszę termos obiadowy dla dziecka do szkoły (0,5 litra będzie ok?), który wejdzie do plecaka i butelkę termiczną z której można pić bezpośrednio bez potrzeby nalewania do kubka jak w zwykłym termosie. Pancerne bo czasem plecak spadnie, ktoś rzuci itd. Zwykły termos mam marki Thermos i spełnia wymagania co do pancerności, no ale dziecko zażyczyło sobie butelkę + termos na obiady.
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 30.01.23, 23:00
      Butelkę polecam chilly’s bottle. Są bardzo ładne, mają mnóstwo wzorów i kolorów, a co najważniejsze, są praktycznie niezniszczalne. Mój młodszy syn wszelkie plastikowe bidony rozwalał z prędkością światła. Chilly’s bottle nosi już ponad 2 lata i nadal cała. Nawet wgnieceń żadnych nie ma, choć syn zabiera ją też na treningi w worku sportowym, z którym nie obchodzi się delikatnie. Butelka wszystko znosi.

Z termosem niestety nie pomogę, bo nie używamy.
      • madame_edith Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 30.01.23, 23:04
        My mamy taki, tylko chyba mniejszy. Bardzo dobrze się sprawdza. Jedyna wada, nie powinno się go myć w zmywarce
    • aurinko Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 30.01.23, 23:22
      Mam taki:
      eldomagd.eu/produkt/termos-obiadowy-promis-tm160-g

Jest super. I można używać jednej albo dwóch komór.
    • jednoraz0w0 Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 31.01.23, 01:54
      Moje dzieci mają termosy na obiady marki Thermos. Mniejsze niż pół litra. thermos.com/collections/kids-food-jars-1/products/funtainer-r-stainless-steel-food-jar-10oz?variant=40204423561372
    • mia_mia Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 31.01.23, 06:43
      Mój ma termos z decathlonu, butelkę z biedronki i tkmaxa (jedna większa jedna mniejsza).
    • arim28 Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 31.01.23, 07:25
      Córka ma od kilku lat taki ze składana łyżką.
      Można myć w zmywarce, utrzymuje ciepło ponad 12 godzin.
      Jak znajdę go w sieci, to wkleję link.
      • arim28 Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 31.01.23, 07:28
    • jusiakr Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 31.01.23, 07:32
      ja mam termos z ikei. Bardzo dobrze trzyma ciepło, jest nie za duży (0,5 litra), więc dla dziecka powinien być ok.
      www.ikea.com/pl/pl/p/efterfragad-termos-na-zywnosc-stal-nierdz-40288354/?gclid=Cj0KCQiA8t2eBhDeARIsAAVEga0X-ijgdx1MvERFn9ISb-AcC8zJZ8z83sSNe0kQW1YofycOw_0-bN8aAvhyEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
      • chococaffe Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 31.01.23, 08:03
        Też mam taki i uważam, że jest fajny (co prawda nie zrucam plecakami, więc nie wiem jak znosi przemocsmile )
    • nuka_2 Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 31.01.23, 07:41
      Kubek termiczny Contigo, dobrze trzyma ciepło, jest szczelny.
    • szmytka1 Re: Termos obiadowy i butelka termiczna 31.01.23, 07:49
      Mam butelkę dafi, nie cieknie, dobrze trzyma ciepło. Kupiłam w Rossmannie na akcji czujesz klimat za 20 zł.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka