Dodaj do ulubionych

Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić?

31.01.23, 11:21
Chodzi mi o mega wygodny.
Nie, nie chcę sportowego z Pepco/h&m czy innej sieciówki.
I nie chcę drutów, nie chcę wkładek z gąbką.
Myślałam o sloggi - ktoś może ma i poleca? No i pytanie czy mają duże obwody bo 90 cm...( nie, nikt mnie JUŻ nie namówi na magiczne: minus 5 cm w obwodzie !!! smile)
Obserwuj wątek
    • edne Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 11:21
      Aha, ten stanik nie ma być do sportu. Tylko do codziennego domowego użytku.
      • swinka-morska Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 13:10
        U mnie w takiej roli sprawdza się stanik z 4F
    • snakelilith Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 11:40
      Z twojego opisu wynika, że stanik nie ma być sportowy, w sensie, do uprawiania sportu, a tylko w sportowym kroju/stylu jak bralette. Sportowe staniki, zwłaszcza te bez fiszbinów i gąbki zmieniają dosyć mocno wygląd biustu, są do tego ciasne, co ma sens, bo biut ma być mocno przymocowany do klatki, ale to nie bardzo nadaje się do chodzenia na co dzień.
      Bralettki nie robią tego tak esktremalnie, a często trzymają biust nawet gorzej od staników zwykłych. Dla dużego biustu nie zawsze mają więc jakąkolwiek praktyczną wartość. Ale obwód 90 nie oznacza automatycznie dużego biustu, a od tego może też zależeć, gdzie musisz szukać. Sloggi ma na pewno obwody 90 w bralettkach, ale miseczki dochodzą wtedy ledwo do E i mogą być do tego mocno rozciągliwe. Sloggi kojarzę właśnie z mega rozciągliwością wszystkiego, majtek i staników.
    • kanna Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 12:09
      Szukasz wygodnego, miękkiego stanika, bez usztywnień i drutów.
      Nie musi być sportowy.

Sporo jest modeli "miękkich" bez usztywnień.
      Mój ulubiony domowy to trumph z wyciągniętymi drutami big_grin ale kształt piersi jest inny, niż w staniku podtrzymującym. "Lepszy" niż w sportowym, ale "gorszy" niż w zwykłym z drutami, dobrze dobranym

Mam tez sportowe, ich zadaniem jest trzymanie biusty, żeby nie skakał - sprawdzają mi się (niektóre) modele z Tchibo. Ten polecany sportowy na P używam wyłącznie na aquaareobik, trzyma ekstremalnie mocno. .

W sportowych biust wygląda inaczej - jest ściśnięty, często przypłaszczony. Tak "bliżej ciała " jest, dla mnie to dobrze, bo mi huśtanie przeszkadza.
    • mikams75 Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 12:12
      shock absorber ma duze obwody i jest swietny ale dosc pancerny, nie wiem czy o taki ci chodzi.
    • abecadlowa1 Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 13:20
      Mam sportowy ze sloggi. Jest wygodny ale raczej do mniej dynamicznych sportów. Do biegania i skakania mam shock absorbery. Dobrze trzymają biust, ale są zbyt pancerne żeby chodzić w nich poza treningiem.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 19:45
      Nike Pro
    • klementyna156 Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 20:19
      Pełno jest przecież - dostępne po prostu w sklepach sportowych.
      Ja lubię te z Nike lub z Pumy. Kupuję zwykle w outletach, ze sporym rabatem.
      Żadna bieliźniana marka mi się nie sprawdziła, niestety, a miałam nawet ShockAbsorber - dla mnie okropnie niewygodny. A te typowo sportowe, ze wzmocnieniem lepszym (bo różne poziomy są) - bardzo lubię. Czasem noszę na codzień też, np. na dłuższe spacery czy w daleką podróż.
    • tokyocat Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 20:20
      Nike.
    • pepsi.only Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 31.01.23, 20:23
      Mam z 50 style, ale to typowy sportowy do sportu,
      i z zalando - w opisie masz lekkie/średnie/ wysokie wsparcie- te z lekkim jak sądzę nadają sie do codziennego użytkowania
    • clk Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 01.02.23, 01:05
      TK maxx - byłam w sobotę zdziwiona jaki był wybór. Wzięłam kilka modeli do przymierzania, wybrałam jeden taki jaki opisujesz
    • ida_listopadowa Re: Wygodny sportowy stanik - gdzie kupić? 01.02.23, 07:58
      Wygodne sa Nike i Under Armour, zmiesci sie 90 spokojnie. Bardzo fajne sa tez Triumph Triaction bez gabek i drutu, maja obwody do 95 i miski do F.
      Nie kupuj sportowych z wyzszej polki bo sie zadusisz, zreszta Shock Absorber 90 to jak 80.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka