nangaparbat3 01.02.23, 00:06 piorun strzelił, i błyskawica chwilę wcześniej, niemal dokładnie o północy. Znak? Wrocław. U kogoś jeszcze wiosenna burza? No Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:08 To dobry znak, skoro Ciebie nie trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:17 Pewnie Nanga jako porządna ematka siedzi w domu a nie się po nocach włóczy 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:35 Ale mógłby przynajmniej w nasz piorunochron trafić. Co chwila as ievostatnio w moim życiu jakieś dramaciki trafiają, pasowałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 02:47 iiiii ale to nie jest jakiś spektakularny dramat, ot, huk i prąd wywala. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 07:25 Koleżanka opowiadała, że jej dziadek podskoczył razem z krzesłem. Byłam dzieckiem, jak to słyszałam, i od tego czasu czuję pewną zgrozę Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:36 Znak jest zawsze na koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:42 Ło matko, to już lepiej niech to będzie znak nadchodzącej wiosny! I tego się trzymajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:39 No tak, luty to bardzo krótki miesiąc, potem marzec, a marzec to już wiosną. Plus globalne ocieplenie plus pąki na krzaku bzu pod naszym oknem - wychodzi że wiosenna. Chociaż może nie tak do końca, bo na jednym gronie się skończyło 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 02:47 > Wiosenna? Środek zimy. Ojtam, na ogrzmianej ziemi można siadać! Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:20 Wiosenna minut w pierwszej minucie lutego? Tak, zaskoczyla Odpowiedz Link Zgłoś
merces Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:27 Wiosenna burza a nie wiosenna minut. Chyba piorun ogłuszył za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 00:47 U mnie nagle błysnęło ok. 19. Potem był spokój, a potem nagle mocny ale drobny grad. A teraz tylko wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_222 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 01:11 U mnie błysnęło 2 razy i grzmoty były koło 22. Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 01:12 Tak, na pewno znak, pioruny nigdy nie strzelają tak sobie, zawsze są znakami. A nie, czekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 06:43 Znam jedno przysłowie, ale dotyczy listopada Grom listopada dużo zboża zapowiada. Styczniowo/lutowego nie znam. W zeszłym roku w Warszawie była jakaś burza w styczniu. W dzień. Się zdziwiłam, gdy nagle błysnęło i huknęło. Czy była to zapowiedź czegoś? Nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 06:46 kochamruskieileniwe napisała: > Znam jedno przysłowie, ale dotyczy listopada > > > Styczniowo/lutowego nie znam. Idzie luty, podkuj buty! Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 06:58 o gromy chodziło a z tymi butami to znam. od lat nieaktualne. No, ale może w tym roku... kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 06:57 kochamruskieileniwe napisała: > Znam jedno przysłowie, ale dotyczy listopada > > Grom listopada dużo zboża zapowiada. > > Styczniowo/lutowego nie znam. Jesli luty zaczyna burza to inflacja jest duża. Zgadza się! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 07:28 W lutym/styczniu błyskawica, zmieni się stolica. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 07:30 No fakt, trochę zmieniła się. Ale nie dotyczy to tylko stolicy (uchodźcy) Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 07:58 Dla odchudzajacych: Gdy w lutym wieje i błyska nie wkladaj nic do pyska. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 07:27 Grom styczniowy całoroczny ból głowy. Albo zawrót głowy, chyba lepiej, bo to można mieć od motyli w brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 06:50 Burza to nie, ale pizgało starsznie i deszcz padał. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 08:00 W Warszawie w zeszłym roku w środku dnia była burza z piorunami i śnieżycą. Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam i nie tylko ja. Wszyscy w biurze rzucili się do okien. Burza śnieżna w najbardziej dosłownym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 08:59 O niej pisalam wyzej 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 09:31 W Szczecinie wczoraj wieczorem zagrzmiało kilka razy i lunęło, błskało pewnie też, ale przez zamknięte rolety nie zauważyłam. Znak, powiadasz... A co powiesz na zieloną kometę C/2022 E3? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: A u nas właśnie.... 01.02.23, 19:06 w zeszłym roku byliśmy na feriach zimowych w Szczyrku (chyba to styczeń był); były intensywne opady śniegu, dzieci nie schodziły ze stoku, no i w pewnym momencie strzelił piorun - jak się później dowiedziałam prosto w wagonik, w którym były moje dzieci ... Odpowiedz Link Zgłoś