beata985 01.02.23, 09:24 Czy ematka ma, stosuje, może polecić albo powstrzymać od zakupu jakiegoś konkretnego? Od jakiegoś czasu myślę Ale jestem zielona w tym temacie A na stronach internetowych oczywiście same och i ach nad wszystkmi .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 09:36 Nie mam i zanim weszłam w wątek, nie miałam pojęcia, że są jakieś nano środki czystości 🤷♀️. Przycupnę i poczekam, czy wypowie się ktoś, kto ich używa 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 09:38 W weekend spontanicznie wypadło mi sprzątanie mieszkania. Musiałam doskrobac wielka szklaną kabinę po pani sprzątającej. Żaden z super środków nie dał rady. Dopiero ręczniki papierowe namoczone octem I zostawione na parę godzin ruszyły kamień i osad. Zanim wydasz kasę na cudowne środki czyszczące, spróbuj z octem. Dokup tylko rękawice i maseczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
magrathh Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 09:56 Ale autorce chodzi chyba o to, żeby nie czyścić kamienia. Szuka dobrego impregnatu, który zapobiegnie jego osadzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 10:04 Jeśli o kabiny prysznicowe chodzi, to „impregnuję” je nabłyszczaczem do zmywarki. Szklana kabina błyszczy się po tym jak psu wiadomo co, kamień się nie osadza praktycznie wcale, wystarczy po skorzystaniu wszystko oblecieć ściągaczką. Butelka nabłyszczacza kosztuje jakieś grosze, starcza na długo, bo „impregnuję” kabinę średnio co 2-3 tygodnie albo jak mi się przypomni. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 10:14 eliszka25 napisała: > Jeśli o kabiny prysznicowe chodzi, to „impregnuję” je nabłyszczaczem do zmywark > i. Szklana kabina błyszczy A tak...też to stosuję Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 10:13 magrathh napisała: > Ale autorce chodzi chyba o to, żeby nie czyścić kamienia. Szuka dobrego impregn > atu, który zapobiegnie jego osadzaniu. O to to właśnie..samo czyszczenie jeszcze...Ale żeby ta woda splywala Odpowiedz Link Zgłoś
donica35 Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 10:01 W Rossmannie jest seria w czarnych plastikowych opakowaniach - środek do czyszczenia kabin, do piekarników i do szyb. Ja akurat przerzuciłam się na tę serię, widzę różnicę, zdecydowanie szybciej się czyści powierzchnię i efekt jest bardziej długotrwały. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonecurry Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 10:06 Odkryłam przez przypadek i nic innego od 10 lat nie stosuje. Nie mam najmniejszego zacieku czy kamienia w kabinie prysznicowej. Pryskam, zostawiam na 10-15 min, spłukuje i tyle. fmprodukty.pl/zel-kamien-i-rdza-fm fmprodukty.pl/mycie-kabin-prysznicowych-fm Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Nano środki do kabiny prysznicowej 01.02.23, 12:34 Nie, nie używam niczego, co zawiera nanocząstki. Nie ma dobrych badań dotyczących bezpiecznego stosowania, są natomiast nadania pokazujące wpływ nanoczastek na środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś