Dodaj do ulubionych

Takie rzeczy tylko w Ameryce

01.02.23, 14:43
14 latek dosiadający byka na rodeo zginął po tym jak zwierz nadepnął na jego klatkę piersiową
[Jestem samotną matką. Spędziłam ostatnie tygodnie oszczędzając pieniądze, by kupić mojemu synowi wszystko, czego potrzebował do zawodów. Chciałam upewnić się, że będzie bezpieczny. Nawet nie przechodziłoby mi przez myśl, że następnego dnia nie będzie go przy mnie - powiedziała stacji WFMY świadek zdarzenia Amanda Paquette, która na zawodach dopingowała własnego ]

Pytanie do znawców tematu, mieszkanek USA, czy tam faktycznie jest tyłu idiotow? W normalnym kraju raczej nikt by gieniarza na rodeo nie wpuścił....
Obserwuj wątek
    • fragile_f Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 16:26
      Tak, jest tu tylu idiotow.
      Nie jesteś sobie w stanie tego nawet wyobrazić.
      • alicjamagdalena Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 16:34
        No poprostu dziwię 😴....
      • jan.becher Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 10:44
        Nie tylko w USA:

youtu.be/BipXfIp918g
    • jasnoklarowna Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 16:32
      ja nie na temat, może nie znam slangu, ale co to gieniarz? rozumiem że małolat???? czy coś innego?
      • 35wcieniu Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 16:35
        Niezrozumiala cenzura gówniarza chyba.
    • woman_in_love Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 16:37
      a czym się to różni od 14 latki jeżdżącej na koniu, która zginie podczas zawodów

albo 14 latki, która zginie podczas treningu na torze motocrossowym?
      • alicjamagdalena Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 16:40
        Widzę jedna tą małą roznice wytrenowany koń i byk wink
        • woman_in_love Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:51
          a rozszalały motor na motocrossie?
      • heca7 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 16:41
        Jednak rozszalały byk jest zwykle bardziej niebezpieczny od zwykłego konia.
        • woman_in_love Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:54
          a od konia motorowego?
      • rosapulchra-0 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 03:37
        #nikogo
    • la_bonne_cusine Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 16:44
      W Polsce na wsiach podczas prac w polu dzieci co prawda nie ginął, ale doznają utraty zdrowia. To nie jest ich hobby, a przymus pracy.
      • woman_in_love Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:52
        cooo??? jak to nie giną
        • felicjastrelicja Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 20:23
          Ginęły kiedyś dzieci dość często. Ja sama znam chłopaka, któremu maszyna w polu nogę ucięła. Straszne.
    • bi_scotti Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:03
      Po co do czyjejs tragedii mieszac "Ameryke"? Rozne wypadki przy okazji uprawiania roznych sportow/hobby sie zdarzaja wszedzie na swiecie. Fragment, ktory zalaczasz ma bardzo malo detali na temat rodzaju rodeo, w ktorym bral udzial ten 14latek (tu masz info o steer riding - tragedia sie stala, nie wydaje sie zeby ktokolwiek tam zaslugiwal na miano "idioty" uncertain Life.
      • heca7 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:16
        Rodzice?! No kto wpada na pomysł żeby na rozsierdzonego byka wsadzić dziecko???
        • la_bonne_cusine Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:19
          W Polsce dziewczynce na gokartach zerwało skalp. Miała włosy po pas i nikt nie dopilnował by włożyła kask, podwinęła te włosy.
        • bi_scotti Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:33
          Kazda interakcja z jakimkolwiek zwierzeciem, chocby i chomikiem, moze sie skonczyc nieprzewidywalnie, taka natura zwierzat. BTW, skad zalozenie, ze byk byl "rozsierdzony"? Life.
          • tanebo001 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:42
            No spokojnych na rodeo nie biorą
          • alicjamagdalena Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 17:56
            Tak, tak znamy te przypadki śmierci z łap rozwścieczonych myszy, chomików...nawet kotów. Niebezpiecznyme reż potrafią być kury i wróble...a ju, sarny czy zające...śmierć w lesie czycha.
            • bi_scotti Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 18:01
              Coz, gdy masz pecha i sarna Ci wbiegnie pod maske - mozecie razem skonczyc w tym samym rowie w podobnym stanie uncertain Zeszlej zimy jechalam przez Manitobe i Saskatchewan, na wszystkich polach sarny - nawet nie wiesz jakiego mialam pietra, ze ktorejs cos odbije i zechce wlasnie w tym momencie skakac przez droge! Mozemy sobie zartowac do upojenia a i sarny, i ludzie gina na drogach, zeby juz nie wspomniec o uszkodzonych autach. Life.
              • alicjamagdalena Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 18:10
                Naprawdę różnicy nie widzisz? Celowe ujeżdżanie byka i wypadek na drodze?
                • woman_in_love Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 18:14
                  a na torze motocrossowym?
                • bi_scotti Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 19:38
                  Nope. Wypadek jest wypadek - szukac mi sie nie chce ale dziwnie podejrzewam proporcjonalnie duzo latwiej stracic zycie na drodze niz w czasie rodeo - czy to Cie powstrzymuje przed prowadzeniem auta, wozeniem pasazerow w wieku roznym, jazda w roznych warunkach atmosferycznych? Hmmm ... Cheers.
                  • panna.nasturcja Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 00:12
                    Pozwalanie by czternastolatek brak udział w rodeo to proszenie się o nieszczęście a nie wypadek.
                    Porównanie tego do prowadzeńia samochodu przez dorosłą osobę z uprawnieniami jest kpiną z logiki.
                  • panna.nasturcja Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 00:13
                    W dodatku rodeo jest znęcaniem się nad zwierzętami by tłum przeżywał emocje.
                    Nadal porównywalne z prowadzeńiem samochodu?
                    • bi_scotti Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 00:30
                      Wypadki sie zdarzaja przy wszystkich ludzkich dzialaniach.
                      Rodeo jest jakas tam czescia kultury/zwyczajow/tradycji pewnych (wielu?) grup ludzkich tu czy tam - nijak sie to ma do ogolnie Amerykanow majacych byc "idiotami".
                      Najbardziej udreczonymi zwierzetami wykorzystywanymi przez ludzi sa kury - dowiedziono to wiele razy - co kto robi z taka wiedza, to jego sprawa, to tak a propos krzywdzenia bulls etc.
                      Zaasfalowalismy Ziemie by po niej jezdzic samochodami - ile zwierzat ginie codziennie (!!!) z tego powodu ... szkoda gadac. A ilu ludzi ...
                      I ja tak moge w nieskonczonosc - wszelka demagogia bardzo mnie meczy, szczegolnie gdy ktos (autorka watku) wyciaga daleko-idace wnioski na podstawie jednego (!) wypadku (chlopiec spadl, zwierze na niego nadepnelo, przyczyna smierci byl cardiac arrest - tu jest text), tej samej niedzieli na stoku w Quebec zginela w wypadku 6letnia dziewczynka - narty tez sa wszak niebezpieczne! Etc. etc. etc.
                      BTW, nie napisze co ja mysle o rodeo, bo to nie ma zadnego znaczenia w kontekscie, od ktorego zaczela watek jego zalozycielka.
                      Ja wiem, ze ematka zyje naparzankami - dolozylam sie wiec do ogolnego boksowania w kisielu ale juz wiecej sie nie dopisze - jak dla mnie: temat zamkniety. Cheers.
                      • fragile_f Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 01:02
                        Bi_scotti - jesteś mistrzynią manipulacji i odwracania kota ogonem. Demagogia? Twoje posty to idealny przykład demagogii.

Rodeo to znęcanie się nad zwierzętami i jest to fakt.

Żaden bełkot o kulturze (??) czy tradycji (tradycja jest też wycinanie łechtaczek, to tez popierasz?) tego nie zmieni.
                      • panna.nasturcja Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 02:03
                        Nie jestem w stanie zrozumieć jak można nie widzieć różnicy pomiędzy jazdą na nartach a braniem udziału w ujeżdżaniu byków przez dziecko.
                        I męczeniem zwierząt dla funu.
                        Tu nie chodzi o samo ryzyko wypadku tylko o to, że tego dziecka w ogóle nie powinno tam być.
                        Nie ogarniam, że można tego nie rozumieć dlatego wycofuję się z dyskusji.
                      • memphis90 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 18:16
                        >Wypadki sie zdarzaja przy wszystkich >ludzkich dzialaniach.
                        Rozumiem, ze chcąc przejść przez jezdnię, wybierasz najbardziej ruchliwy odcinek, zamykasz oczy i po prostu wybiegasz - bo „wypadki się zdarzają”, „bo sarna ci wbiegnie” i „proporcjonalnie (!!!) łatwiej stracić życie na drodze”… ?
                  • memphis90 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 18:13
                    >proporcjonalnie duzo latwiej stracic >zycie na drodze niz w czasie rodeo
                    Serio? Ile znasz samochodów, które próbują wyrzucić Cię ze swojego wnętrza i rozjechać…? Nie no, serio, nie róbmy z logiki dostawczyni usług seksualnych…
            • mallard Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 09:23
              alicjamagdalena napisała:

> śmierć w lesie czycha.

Ba, powiem więcej: czyha! 🙃
          • fragile_f Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 20:59
            Rodeo polega na tym, że bykowi sprzedaje sie kopy oraz zaciska mu pas na genitaliach. Jest to potwornie bolesne i stresujące doświadczenie dla zwierzęcia. Tak, do ^&#%^ nędzy, jest rozsierdzoną, kilkusetkilogramowa kulą mięśni z rogami. I porównujesz to do obcowania z chomikiem albo kotem??

Zazwyczaj piszesz normalne rzeczy, nawet miło się to czyta, ale od czasu do czasu pokazujesz swoją prawdziwa naturę (cenzura). Tutaj, w wątku w którym na 20km hike polecałaś zabranie jednego ogórka oraz w wątku w którym chwaliłaś sie chlaniem w ciąży i biciem dzieci.
            • bialyhenio Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 22:12
              bi scotti piła w ciąży i biła dzieci?
              • memphis90 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 18:19
                Biscotti wprost pisała o tym, ze bicie dzieci uważa za doskonała metodę wychowawczą i ze tak właśnie chowała swoje oraz wyrażała żywe ubolewanie, ze sama nie byla w dzieciństwie tłuczona, tylko rodzice z nią rozmawiali…
                • bialyhenio Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 03.02.23, 09:34
                  ona jest trochę "nieoczywista": z jednej strony poglądy lewackie, prospołeczne itp., z drugiej strony wychodzi co jakiś czas u niej jakiś zamordyzm: jak przy poparciu dla premiera, który protestującym kierowcom blokował konta i dokonywał innych prześladowań.

rozumiem, że klapsy popiera.

a co było z piciem w ciąży?
        • car_fox Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 01:59
          Gorzej jak sie dziecku daje smartphona ktore mu zniszczy mozg. Proces wolniejszy ale rownie ryzykowny i skuteczny.
          • fogito Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 06:03
            Hahaha dokładnie! Zeby nie bylo rodeo nie popieram..
            • latarnia_umarlych Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 03.02.23, 10:00
              Trzeba być wyjątkowym cymbałem, żeby porównać udział w rodeo do trzymania smartfona.
              Nie dziwię się, że właśnie do ciebie, fogito, takie porównanie trafia.
              Cieszę się tylko, że dziewczyny udowodniły, że twoja praca nauczycielki to ściema.
    • ichi51e Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 21:03
      14 latek na rodeo mnie tam nie dziwi. W pl była historia ze 12latke kombajn skosił w wypadku - dziadek nie mógł zrozumiec jak to się stało od małego jeździła.
      • apallosa Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 01.02.23, 23:53
        Dorosłych debili wszędzie jest pełno... Niestety,w Polsce tez.
        Dawno temu kolegowałam się z dziewczynką nie mająca jednej reki- straciła ja na wsi,kiedy to niepilnowana przez dorosłych weszła na pole i dostała się pod jakąś maszynę rolnicza. Już nie pisząc o siedmio- czy dziesięciolatkach jeżdżących ciągnikami, albo kuligach polegających na podczepiania sanek do traktora.

• noname2021 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 01:55
      alicjamagdalena napisała:

> 14 latek dosiadający byka na rodeo zginął po tym jak zwierz nadepnął na jego kl
      > atkę piersiową

>
      > Pytanie do znawców tematu, mieszkanek USA, czy tam faktycznie jest tyłu idiotow
      > ? W normalnym kraju raczej nikt by gieniarza na rodeo nie wpuścił....

Jakie rzeczy w Ameryce? Nastolatek na byku? lol

i co z tego?

A co to za yntelygentne pytanie - "Tylu idiotow?" czyli Ilu?

A w PL ilu? pytanie do znawcow, mieszkanek PL. Kto glosuje na Kaczynskiego?
    • car_fox Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 01:57
      Glupota w USA jest legalna.
      • noname2021 Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 03:38
        A gdzie jest nielegalna krynico madrosci?
    • maly_fiolek Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 08:22
      14 latek może zginąć na gokartach, na rowerze (znam taki przypadek), utopić się.

<ironia mode on> I faktycznie jest u nas tyłu idiotow co pozwalają dzieciom jeździć na rowerach?<ironia mode off>
      • mallard Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 09:30
        maly_fiolek napisała:

> 14 latek może zginąć na gokartach, na rowerze (znam taki przypadek), utopić się

Oczywiście, może też śmiertelnie zadławić się czipsem.

> I faktycznie jest u nas tyłu idiotow co pozwalają dziecom jeździć na rowerach?

Wiesz, rżnąć głupa też trzeba umieć...
    • dwa_kubki_herbaty Re: Takie rzeczy tylko w Ameryce 02.02.23, 17:10
      U nas zginąl nastolatek przy jeździe na motorze crosowym - nadzial się klatą na kierownicę.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka