Dodaj do ulubionych

Posty wyżalenia na fb

01.02.23, 15:52
Znajoma wywaliła post w stylu że sobie gratuluję awansu zawodowego, bo x lat nauki etc, wyrzeczeń, że po drodze miała pod górkę i jeszcze została "wbrew swojej woli" samotnym rodzicem a teraz idzie do muzeum osłodzić sobie życie i zdj z wystawy...
I zastanawiam się po co wpłata w to ten wątek o złym mężu...chcę go zdyskredytować w oczach wspolnych znajomych? Chce sobie ulżyć i czeka na ojojanue i gratulacje? Fajnie ze się jej udało ale te jęki publiczne o samotnym macierzyństwie...po cholere?
Obserwuj wątek
    • swiezynka77 Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 15:56
      a po co to piszesz na ematce? znajoma po to samo na fb.
      • alicjamagdalena Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 16:32
        Różnicy nie widzisz? Dla mnie to tak samo żałosne jak żale tej od casio.
        • rosapulchra-0 Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 03:20
          A dla mnie twoje żale na jej post na fb są żałosne.
    • la_bonne_cusine Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 16:01
      Kiedyś znajoma żaliła się, że została zwolniona z pracy Zapomniała wspomnieć, że sama złożyła wypowiedzenia.
    • kk345 Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 17:50
      Akurat w drodze do awansu samotne macierzyństwo mocno przeszkadza, więc tak, związek jest bezpośredni. Pomogłam? Niech zgadnę, jesteś nexią, czy po prostu zazdrościsz koleżance sukcesu?
      • alicjamagdalena Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 17:58
        Ani jedno ani drugie i nie twierdzę że przeszkodą nie jest . Dziwią mnie te żale...chodzi o to byy dostać x wpisów pod postem pocieszających...?
        • alicjamagdalena Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 17:59
          Co do zazdrości hmmm to awans na nauczyciela dypl.wiec nie wiem czy jest czego zazdrościć w naszej rzeczywistości.
          • kk345 Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 20:05
            No ciebie wyraźnie uwiera, że babka jest zadowolona z siebie i coś osiągnęła...
            • alicjamagdalena Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 21:30
              Nie , nierozumiem czego po takim poście oczekuje? Współczucia? Podziwu?
              • kk345 Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 23:27
                Zazdrosci pseudokolezanek. Jak widać, to działa big_grin
              • little_fish Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 11:20
                Zapytaj jej.
                A czego oczekują ludzie wstawiający zdjęcie z podróży czy remontu, potrawy którą zrobili?
    • imponderabilia22 Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 19:05
      Dużo lajków dostała?
    • helka.na.zakrecie Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 20:41
      Spośród tego wszystkiego o czym pisała, ty właśnie wylowilas wyżalanie i eksa? Aha...
    • sueellen Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 22:32
      Mnie na Fejsie rozwalają tzw złote myśli typu " nie obchodzi mnie co o mnie myślą i inni, jestem jaka jestem" itp co drugi dzień jak to "inni" są źli, inni źle o mnie myślą, inni robią coś nie tak a ja tak bardzo mam to w du**e że wiecznie o tym wałkuje na Fejsie.
    • jammer1974 Re: Posty wyżalenia na fb 01.02.23, 23:09
      Bo tak jej pewnie serce podpowiedzialo. Nie chce widocznie wszystkiego znosic "z godnoscia". Czuje sie skrzywdzona i chciala sobie ulzyc. Jej prawo. Nie ma obowiazku chronic dobrego imienia exa.
    • mikams75 Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 00:27
      Ale napisanie, że jest samotnym rodzicem wbrew swojej woli nie oznacza, że mąż to zły człowiek.
    • konsta-is-me Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 02:41
      Bo miała taką ochotę.
      Nie musisz przecież tego rozumieć.
      Jak ci nie daje to spać po nocach, to zapytaj u źródła, skąd my mamy wiedzieć?
    • gdanskamarylka Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 10:40
      My ci mamy odpowiedzieć, dlaczego twoja znajoma publikuje post takiej treści? Primo - to ty ją znasz, secundo - sama możesz ją zapytać smile
      • alicjamagdalena Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 13:37
        Bardziej chodzi o to że masa kobiet to wałkuje...po co? Jakby mnie facet/ mąż nie chciał albo ja jego to raczej to nasza osobista sprawa i po chojerecovtym głosić światu...ale to moja opinia.
        • helka.na.zakrecie Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 13:49
          Kto pytał?...
    • ewcia.1980 Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 14:18
      Nie mam pojęcia po co ludzie wypisują takie cuda.
      Dla mnie to żałosne ale ..... zakazu nie ma .
    • princy-mincy Re: Posty wyżalenia na fb 02.02.23, 14:35
      Serio, z calego tego wpisu wylowilas zalenie sie na bycie samotnym rodzicem? Byc samotna matka i dostac awans zawodowy to jest sukces, bo jednak w PL to na matce w wiekszosci spoczywa opieka nad dzieckiem i ogranicza rozwoj zawodowy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka