Dodaj do ulubionych

Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli.

02.02.23, 05:40
Przed wyborami wejdzie ustawa. I to będzie szach mat dla opozycji. Kilka milionów nauczycieli i ich rodziny zagłosuje na PIS.
Obserwuj wątek
    • mamamisi2005 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 05:46
      Kto rano wstaje rubelki dostaje
      • alpepe Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 05:49
        10/10
      • biala_ladecka Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:56
        Miliony nauczycieli? W Polsce?
        LOL
        Poza tym, nie.
    • fogito Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 05:58
      Cos mnie ominęło? Ile lat?
      • little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:48
        Nie łapiesz się 😁
    • przepio Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:36
      A aż tyle osób, które dostaje 500 plus głosuje na PiS?

Chyba nie doceniasz nauczycieli. Gdyby byli elektoratem Pisu , bądź mogliby nim być, to nie zarabialiby tyle ile zarabiają.
      • kasandra33 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:42
        Wcześniejsze emerytury zmienia ich podejście do PiS. To będzie rekompensata za niskie zarobki.
        • gama2003 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:47
          Ale wiesz, że emerytury będą od tych zarobków znacznie niższe ? Wyjaśnisz co kuszącego w tej efercie będzie ?
        • asia_i_p Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:51
          No świetna rekompensata. Mogę pięć lat wcześniej iść na emeryturę i gryźć trawę. Podejrzewam, że mogą to zrobić, na złość opozycji, żeby musiała to podnieść. Ale mało kto się nabierze.
          • s12345s Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:42
            asia_i_p napisała:

> No świetna rekompensata. Mogę pięć lat wcześniej iść na emeryturę i gryźć trawę

Myślę, że chętni będą. Będą pobierać emeryturę i dalej pracować. I to będzie opłacalne. Tak przecież robi dużo pracujących emerytów. Nie tylko w szkolnictwie.
          • heca7 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:59
            asia_i_p napisała:

> No świetna rekompensata. Mogę pięć lat wcześniej iść na emeryturę i gryźć trawę
            > . Podejrzewam, że mogą to zrobić, na złość opozycji, żeby musiała to podnieść.
            > Ale mało kto się nabierze.
            >

No ale nie cieszysz się, że pięć lat dłużej będziesz mogła jeść trawę? big_grin
            • little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 14:02
              Ja się cieszę bardziej. Mogę trawę gryźć 11 lat dłużej 🤣
        • iwles Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:16
          kasandra33 napisała:

> Wcześniejsze emerytury zmienia ich podejście do PiS. To będzie rekompensata za
          > niskie zarobki.

niska emerytura będzie rekompensatą za niskie zarobki? big_grinbig_grinbig_grin
          Tylko, baranku boży radziecki, kto wtedy będzie uczył?
          • little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:51
            A to już nie jest zmartwienie tych nauczycieli, prawda?
            Ja absolutnie na PiS głosować nie będę. Co nie oznacza, że z wcześniejszej emerytury nie skorzystam. Jeśli będzie mi się to opłacać oczywiście 😁
        • przepio Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:23
          kasandra33 napisała:

> Wcześniejsze emerytury zmienia ich podejście do PiS.

Jestem nauczycielem. Mąż tez. Nic nie zmieni mojego podejścia.

To będzie rekompensata za
          > niskie zarobki.

Na pewno 🤣
        • evening.vibes Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:38
          kasandra33 napisała:
          > Wcześniejsze emerytury zmienia ich podejście do PiS. To będzie rekompensata za
          > niskie zarobki.

Głodowa emerytura 'rekompensatą' za niskie zarobki. Logika suwerena big_grin
    • asia_i_p Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:43
      Dopóki Czarnek jest ministrem, marnie to widzę.
    • gama2003 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:46
      Głupszego wątku ten troll nie ma na koncie.

Tak. Nauczyciele zachwycą się tymi kokosami emerytalnymi. Gdyby płatne w rublach, to wizja dozgonnej zamożności musi rozkochać ich w rządzie.
      A w szkołach zaczną uczyć te kolejki chętnych, młodych, prężnych, świeżo wypuszczonych przez najlepsze uczelnie !
      • 35wcieniu Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:11
        Oj ma. Ściga się sam ze sobą. big_grin
    • paskudek1 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:07
      🤣🤣🤣🤣🤣
    • ichi51e Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:58
      Zarabiają grosze przejdą na wcześniejsza emeryturę… jakim cudem ma im się to opłacić? Znowu wracamy do narracji ze zawód nauczyciela to powołanie tj wykonują go wyłącznie hobbystycznie żony mężów?
      • little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:05
        Ja na przykład mogę rozważyć taką opcję. Szkoła specjalna, więc na emeryturę mogłabym pójść jeszcze wcześniej, po 25 latach pracy. Od ręki mogę znaleźć zatrudnienie w swoim zawodzie, poza szkołą. Jeden warunek - jeśli teraz praca w szkole, zajmuje mi powiedzmy 30 godzin i zarabiam X, to pytanie, ile musiałabym pracować na emeryturze, żeby również do ręki dostać kwotę X(czyli emerytura plus kasa z pracy poza szkołą). Jeśli 20 godzin, albo 15 w tygodniu, to już jest to dla mnie opcja do rozważenia.
        • motyllica Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:32
          Ale im wcześniej się idzie na emeryturę tym ona jest niższa!
          Fajnie jak będzie mało nauczycieli i ciebie będą chcieli zatrudnić, ale może to być chwilowo.
          A emeryturę będziesz pobierać już do końca.
          Poza tym idzie niż, dlatego wymyślili te emerytury, może być potrzebna zgoda na zatrudnienie emeryta przez organ
          • little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:39
            Ale ja nie planuję zatrudnić się w szkole , napisałam to. Organ prowadzący mam w nosie. Uwierz, w mojej dziedzinie nie ma niżu. I nie zanosi się na niego, również dzięki rządzącym.
    • izabelka55 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:57
      Jasne i po nogach całować będą.
    • teodor-k Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 10:28
      Bzdury .Gdyby nie ZPN to nikt by już nie rozmawiał z nauczycielami .Niedługo zostaną pasjonaci tego tego zawodu i starsi co im brakuje do emerytury .Ten pajac minister zmienia zdanie jak mu zagrają związkowcy .
      • alfa36 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:26
        Mam wrażenie, że odejdą ci, którym zdrowie nie pozwala pracować i zamiast na tzw. pomostówki, odejdą po 30 latach na emerytury.
        • little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:38
          Albo ci, którzy do emerytury dorobią sobie korepetycjami - dużo czasu, brak zmęczenia po kilku lekcjach dziennie...
          • teodor-k Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:50
            Znowu wyliczanki nauczycieli . Myślę że nauczyciele powinni zarabiać nie 1200 ani 2200 to średnia, tylko 9500 netto i uczyć tak by takich tumanów nie przepuszczać do następnych klas, jakimi są dzisiejsi politycy .
        • teodor-k Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:41
          Jasne .Niedawno pieprzył że za dużo nauczycieli i trzeba zwalniać ,teraz to inna gadka .Trzeba mieć zaparcie do tego zawodu i cierpliwość do uczniów .Moja druga mamusia była nauczycielką i dyrektorką szkoły podstawowej .Pamiętam jedynie jak przychodziła znerwicowana z pracy .
          • little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:52
            Nawet jeśli będzie za dużo nauczycieli, to i tak nie można nikogo zmusić do odejścia na wcześniejszą emeryturę. Więc to może nie pomóc.
    • heca7 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:55
      Błąd logiczny tongue_out Jak ustawa wejdzie przed wyborami to można wziąć co dają i zagłosować na kogo się chce tongue_out
      Próbuj dalej.
    • mamalgosia Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 14:25
      Praca za godną płacę - tylko tym jestem zainteresowana.
    • iza232 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 14:46
      Żaden szach mat nie będzie. Jesteśmy małżeństwem nauczycielskim i nie zamierzamy głosować na pis, choćby nas ozłocili. Jeżeli w ciągu 2 lat nikt ustawy nie zrzuci, to zamierzam odejść, bo się łapię. Ale pracować będę dalej, ale już z poczuciem komfortu, że mogę odejść z dnia na dzień.
    • marta.graca Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 14:48
      Możesz być pewna, że moja mama nauczycielka tego nie zrobi.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka