kasandra33 02.02.23, 05:40 Przed wyborami wejdzie ustawa. I to będzie szach mat dla opozycji. Kilka milionów nauczycieli i ich rodziny zagłosuje na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamisi2005 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 05:46 Kto rano wstaje rubelki dostaje Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:56 Miliony nauczycieli? W Polsce? LOL Poza tym, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 05:58 Cos mnie ominęło? Ile lat? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:48 Nie łapiesz się 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:36 A aż tyle osób, które dostaje 500 plus głosuje na PiS? Chyba nie doceniasz nauczycieli. Gdyby byli elektoratem Pisu , bądź mogliby nim być, to nie zarabialiby tyle ile zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra33 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:42 Wcześniejsze emerytury zmienia ich podejście do PiS. To będzie rekompensata za niskie zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:47 Ale wiesz, że emerytury będą od tych zarobków znacznie niższe ? Wyjaśnisz co kuszącego w tej efercie będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:51 No świetna rekompensata. Mogę pięć lat wcześniej iść na emeryturę i gryźć trawę. Podejrzewam, że mogą to zrobić, na złość opozycji, żeby musiała to podnieść. Ale mało kto się nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:42 asia_i_p napisała: > No świetna rekompensata. Mogę pięć lat wcześniej iść na emeryturę i gryźć trawę Myślę, że chętni będą. Będą pobierać emeryturę i dalej pracować. I to będzie opłacalne. Tak przecież robi dużo pracujących emerytów. Nie tylko w szkolnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:59 asia_i_p napisała: > No świetna rekompensata. Mogę pięć lat wcześniej iść na emeryturę i gryźć trawę > . Podejrzewam, że mogą to zrobić, na złość opozycji, żeby musiała to podnieść. > Ale mało kto się nabierze. > No ale nie cieszysz się, że pięć lat dłużej będziesz mogła jeść trawę? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 14:02 Ja się cieszę bardziej. Mogę trawę gryźć 11 lat dłużej 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:16 kasandra33 napisała: > Wcześniejsze emerytury zmienia ich podejście do PiS. To będzie rekompensata za > niskie zarobki. niska emerytura będzie rekompensatą za niskie zarobki? Tylko, baranku boży radziecki, kto wtedy będzie uczył? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:51 A to już nie jest zmartwienie tych nauczycieli, prawda? Ja absolutnie na PiS głosować nie będę. Co nie oznacza, że z wcześniejszej emerytury nie skorzystam. Jeśli będzie mi się to opłacać oczywiście 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:23 kasandra33 napisała: > Wcześniejsze emerytury zmienia ich podejście do PiS. Jestem nauczycielem. Mąż tez. Nic nie zmieni mojego podejścia. To będzie rekompensata za > niskie zarobki. Na pewno 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:38 kasandra33 napisała: > Wcześniejsze emerytury zmienia ich podejście do PiS. To będzie rekompensata za > niskie zarobki. Głodowa emerytura 'rekompensatą' za niskie zarobki. Logika suwerena Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:43 Dopóki Czarnek jest ministrem, marnie to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 06:46 Głupszego wątku ten troll nie ma na koncie. Tak. Nauczyciele zachwycą się tymi kokosami emerytalnymi. Gdyby płatne w rublach, to wizja dozgonnej zamożności musi rozkochać ich w rządzie. A w szkołach zaczną uczyć te kolejki chętnych, młodych, prężnych, świeżo wypuszczonych przez najlepsze uczelnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:11 Oj ma. Ściga się sam ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 08:58 Zarabiają grosze przejdą na wcześniejsza emeryturę… jakim cudem ma im się to opłacić? Znowu wracamy do narracji ze zawód nauczyciela to powołanie tj wykonują go wyłącznie hobbystycznie żony mężów? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:05 Ja na przykład mogę rozważyć taką opcję. Szkoła specjalna, więc na emeryturę mogłabym pójść jeszcze wcześniej, po 25 latach pracy. Od ręki mogę znaleźć zatrudnienie w swoim zawodzie, poza szkołą. Jeden warunek - jeśli teraz praca w szkole, zajmuje mi powiedzmy 30 godzin i zarabiam X, to pytanie, ile musiałabym pracować na emeryturze, żeby również do ręki dostać kwotę X(czyli emerytura plus kasa z pracy poza szkołą). Jeśli 20 godzin, albo 15 w tygodniu, to już jest to dla mnie opcja do rozważenia. Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:32 Ale im wcześniej się idzie na emeryturę tym ona jest niższa! Fajnie jak będzie mało nauczycieli i ciebie będą chcieli zatrudnić, ale może to być chwilowo. A emeryturę będziesz pobierać już do końca. Poza tym idzie niż, dlatego wymyślili te emerytury, może być potrzebna zgoda na zatrudnienie emeryta przez organ Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:39 Ale ja nie planuję zatrudnić się w szkole , napisałam to. Organ prowadzący mam w nosie. Uwierz, w mojej dziedzinie nie ma niżu. I nie zanosi się na niego, również dzięki rządzącym. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka55 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 09:57 Jasne i po nogach całować będą. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 10:28 Bzdury .Gdyby nie ZPN to nikt by już nie rozmawiał z nauczycielami .Niedługo zostaną pasjonaci tego tego zawodu i starsi co im brakuje do emerytury .Ten pajac minister zmienia zdanie jak mu zagrają związkowcy . Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:26 Mam wrażenie, że odejdą ci, którym zdrowie nie pozwala pracować i zamiast na tzw. pomostówki, odejdą po 30 latach na emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:38 Albo ci, którzy do emerytury dorobią sobie korepetycjami - dużo czasu, brak zmęczenia po kilku lekcjach dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:50 Znowu wyliczanki nauczycieli . Myślę że nauczyciele powinni zarabiać nie 1200 ani 2200 to średnia, tylko 9500 netto i uczyć tak by takich tumanów nie przepuszczać do następnych klas, jakimi są dzisiejsi politycy . Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:41 Jasne .Niedawno pieprzył że za dużo nauczycieli i trzeba zwalniać ,teraz to inna gadka .Trzeba mieć zaparcie do tego zawodu i cierpliwość do uczniów .Moja druga mamusia była nauczycielką i dyrektorką szkoły podstawowej .Pamiętam jedynie jak przychodziła znerwicowana z pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:52 Nawet jeśli będzie za dużo nauczycieli, to i tak nie można nikogo zmusić do odejścia na wcześniejszą emeryturę. Więc to może nie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 13:55 Błąd logiczny Jak ustawa wejdzie przed wyborami to można wziąć co dają i zagłosować na kogo się chce Próbuj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 14:25 Praca za godną płacę - tylko tym jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 14:46 Żaden szach mat nie będzie. Jesteśmy małżeństwem nauczycielskim i nie zamierzamy głosować na pis, choćby nas ozłocili. Jeżeli w ciągu 2 lat nikt ustawy nie zrzuci, to zamierzam odejść, bo się łapię. Ale pracować będę dalej, ale już z poczuciem komfortu, że mogę odejść z dnia na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wcześniejsze emerytury dla nauczycieli. 02.02.23, 14:48 Możesz być pewna, że moja mama nauczycielka tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś