Dodaj do ulubionych

Reżimowa TV nie zwalnia

03.02.23, 07:56
W odpowiedzi na publikacje TVNu, że PIS wywalił 40 milionów z funduszy mających iśc na szkolnictwo na program Willa Plus dla znajomych królika....TVP od rana tłucze o milionach, które wydał ratusz na promocje prostytucji i na LGBT.
I tak sobie szukam...i oni mówią o tym:
www.tvp.info/45678381/kaleta-publikuje-raport-o-finansowaniu-organizacji-lgbt-to-wierzcholek-gory-lodowej
w 2019 ..."Raport" (który okazał się jedynie pokazem slajdów..) Kalety. A tu wyjasnienie o co chodziło:
oko.press/kaleta-warszawa-udaje-ze-walczy-z-hiv-a-promuje-ideologie-lgbt-i-narkotyki-szkodliwa-brednia
Ale to nie ważne. Beton wyborczy PIS nie usłyszy, o milionach na wille i apartamenty dla działaczy PIS i KK (z kasy mającej iśc na insfrastukturę związaną z edukacją)...usłyszy kolejny raz te same kłamstwa
Obserwuj wątek
    • krolewska.asma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 08:13
      O dzięki nie wiedziałam tego
      masakra
      dzieci siedzą w odrapanych szkołach a finansuje się organizacje LGBT
      Naprawdę działania LGBT są tak pilne że muszą być wstawione ponad dziećmi w tym dziećmi z Ukrainy które potrzebują porządnych szkół?
      • paskudek1 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 08:25
        Oo, asmunia też nic nie zrozumiała. Nic dziwnego
      • iwles Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 08:44

No widzisz! Gdybyś mieszkała w ukochanym pislandzie i dziecko twoje korzystałoby w pisowskiej edukacji, byłabyś ze wszystkim na bieżąco tongue_out
        • hanusinamama Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 09:31
          Oesu...to nie do mnie? Bo już się rozmarzyłam, że moje dziecko nie korzysta z pisowkiej edukacji...
          • angazetka Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 10:26
            Do Asmy.
          • iwles Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 11:45
            hanusinamama napisała:

> Oesu...to nie do mnie? Bo już się rozmarzyłam, że moje dziecko nie korzysta z p
            > isowkiej edukacji...
            >

Chciałabym być prorokiem. Że już za chwilkę, za momencik...
            • hanusinamama Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 11:57
              A weź nie dawaj mi tej nadziei....bo jak jednak nie jebnie to się chyba pochlastam. Dodam, że dzieci me są na początku tej drogi..
      • woman_in_love Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 10:23
        dzieci siedzą w odrapanych szkołach a finansuje się lekcje religii w szkołach
      • angazetka Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 10:27
        Raport powstał na długo przed wojną, pisklaczku. Rzucaj się rozsądniej.
      • kub-ma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 17:53
        A gdzie w Warszawie widziałaś odrapaną szkołę/
    • la_mujer75 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 08:18
      Moja teściowa na PiS nie głosowała (chwała jej za to). Nawet na protesty chodziła.
      Od wrzesnia oglądała tylko telewizję reżimową. Jakoś się nie zorientowaliśmy.
      I w Nowy Rok (przyszlismy życzenie osobiście złożyć) zeszło na ten zespół, co to wystąpił w opaskach.
      A ta wyskoczyła o promocji LGBT+, że na TVN to tylko o tym mówią, etc. My do niej, skąd ona wie, co leci na TVN, skoro nie ogląda? Syn się potwornie wqrwił. On ma sporo znajomych (z serwera), którzy cierpią, bo nie mogą być sobą. Zaczał jej nawet pokazywać ich zdjęcia i podniesionym tonem mówić: "Widzi, babcia, to jest X, ma 19 lat, jest z Węgier, jest homoseksualistą, a rodzice go teraz zmusili, aby nawet włosy obciął, aby w żaden sposób nie mógł sie niemęsko kojarzyć. To jest człowiek, a nie ideologia. To jest Y, urodziła się jako chłopak, teraz jest w trakcie zmiany, ma za sobą ileś prób samoboczych, a i tak ma szczęście, bo ją matka wspiera". O, syn się potwornie zdenerwował.
      W niedzielę mąż kupił dekoder, we wtorek matce założył.
      • paskudek1 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 08:31
        Do niektórych nawet osobiste przykłady nie dotrą.
        • la_mujer75 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 08:35
          Ale to obrazuje, jak dziala propaganda. Teściowa tego goofna słuchała chyba od wrzesnia i po tych kilku miesiącach zaczęła gadac takie bzdury. To nic dziwnego, że wierny elektorat, słuchający od dawna piździelców, jest betonem.
          • paskudek1 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 08:38
            Wiem. Niestety.
          • hanusinamama Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 09:25
            MOja teściowa nie głosowała nigdy na PIS. Ale sama przyznała, ze w trakcie covidu przełączyła sie na TVP "bo tam mniej straszyli, tam mowili ze wszystko mają pod kontrolą". Sama przyznała, ze wiedziała, że kłamią ale bała się innych wiadomości odpalać. I jak zaczeła po pewnym czasie gadać jak beton pisowski to jej syn się zapytał "mama czy tobie się coś z głową zrobiło". Do kobiety dotarło ( za krótka ekspozycja). teraz sama mówi, ze wie co to pranie mózgu.
      • demodee Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 09:30
        > Widzi, babcia, to jest X, ma 19 lat, jest z Węgier, jest homoseksualistą, a rodzice go teraz zmusili, aby nawet włosy obciął, aby w żaden sposób nie mógł sie niemęsko kojarzyć.

Od jakiego wieku na Węgrzech jest się dorosłym?
        • woman_in_love Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 10:29
          trudno powiedzieć, ale nie ma znaczenia, bo 19 latek się jeszcze uczy i jest na utrzymaniu rodziców
          • krolewska.asma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 11:43
            Obrotni mogą dostac stypendium oraz pracować na czesc etatu jsk się nie podoba zdanie rodziców
            • la_mujer75 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 14:07
              Chłopak ma depresję.Nie wiem tylko, czy starzy to akceptują, czy uważają za wymysł jego "spedalenia".
              Nie myślę, że jest wstanie wszystko ogarnąc i nie znam realiów na Węgrzech. Zakładam, że tam tam raju nie ma dla takich, jak on.
        • la_mujer75 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 14:05
          Nie wiem, ale chłopak jest zależny od starych.
      • krolewska.asma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 11:41
        Yyyy
        Co maja młodzi z Węgier do teojej teściowej ?

A głośny filmik gdzie para dziewczyn została pobita w metrze w uk widziały ? Oraz inne podobne filmiki ? O chłopcu lgbt któremu w dzień lgbt utopiono w rzece plecak i spalono flagę ?
        Na zachodzie nie rodzice są groźni ale brak akceptacji u członków społeczeństwa pochodzących z krajów gdzie lgbt jest karane kara śmierci
        Słyszały o takich krajach ?
        • paskudek1 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 11:50
          No i? To że gdzieś jest źle, nie oznacza że mamy nie widzieć jak źle jest u nas. Oraz dlaczego.
      • dramatika Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 11:55
        la_mujer75 napisała:

> W niedzielę mąż kupił dekoder, we wtorek matce założył.

Ja myślę, że w imię demokracji trzeba jej dowód zabrać tongue_out
        • paskudek1 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 12:03
          Wystarczy żeby trochę urozmaiciła źródła informacji. W ostateczności lepiej żeby słuchała disco polo niż tvp info
          • teodor-k Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 12:10
            Można słuchać każdej stacji łącznie z TVN 24 i mieć swoje zdanie .Z rządów PO było to samo .Bez przesady ze stacjami ,a najlepiej by uwolnić mózg od wszelakiej doktryny politycznej i religijnej .Bo to nie jest zdrowe i uzależnia .Siemka .
            • paskudek1 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 12:21
              Nie, za. PO NIE BYŁO TAK SAMO
              • kub-ma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 17:57
                Zgadzam się. Nie było tak samo. Teraz jest OBRZYDLIWIE. To w jaki sposób są prowadzone i redagowane programy informacyjne jest OBRZYDLIWE.
                • krolewska.asma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 18:09
                  Tak
                  Wczoraj oglądałam TVN
                  Pokazują w kółko jakieś zmasakrowane ciała, ofiary wojny, przewlekłe chorzy
                  Żyć się odechciewa jak się ich ogląda
            • chlodne_dlonie Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 18:38
              teodor-k napisał:

> Można słuchać każdej stacji łącznie z TVN 24 i mieć swoje zdanie .Z rządów PO b
              > yło to samo .Bez przesady ze stacjami ,a najlepiej by uwolnić mózg od wszelakie
              > j doktryny politycznej i religijnej .Bo to nie jest zdrowe i uzależnia .Siemka
              > .
              >
              Prawda..?
              No ale to wymaga samodzielnego myślenia.
              Wszystko można zmanipulować 'pod tezę' przy dzisiejszej technologii.
              Taki parszywy świąt.
        • la_mujer75 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 14:04
          Nie muszę. Aż taka głupia to ona nie jest.
          • krolewska.asma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 18:03
            Ale PIS jej zapewni bezpłatny transport do lokalu
            Zabierzcie jej chociaż klucz żeby nie mogła wyjść czy coś
            No demokracje trzeba wspierać
            • chlodne_dlonie Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 18:40
              Klucz zabrać..?
              Rozumiem, że w swoim czasie pokornie oddasz swój potomkom?
              • krolewska.asma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 18:52
                Hahaha
                Przecież to było szyderstwo z miłośniczek Tuska który wygra tylko jeśli one nie pozwolą starszym i mądrzejszym oddać głosu
            • la_mujer75 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 18:43
              Mówię- za teściową nie przepadam, ale muszę jej przyznać, że głupia nie jest. I wiem, że na tych piździelców nie zagłosuje. Ma 5 wnuków i myśli o przyszłości kraju, w którym raczej jej wnuki będą mieszkały.
              • krolewska.asma Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 18:49
                Dziwna rodzina
                Tyle dzieci i żadne nie robi kariery za granica
                Ciekawe gdzie blad popełniła
    • lauren6 Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 10:30
      To za czasów Dobrej Zmiany jest aż taka bieda, że kobiety muszą się przebranżawiać na sex workerki? Ojej.
      • chlodne_dlonie Re: Reżimowa TV nie zwalnia 03.02.23, 18:43
        Niektóre zapewne z własnej woli wybierają drogę 'na skróty'. Obawiam się przy tym, że niekoniecznie bieda musi być motywacją.
        Smutne i obrzydliwe moim zdaniem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka