Dodaj do ulubionych

Maz i żona w jednym zakładzie pracy

04.02.23, 08:54
Czy widzicie coś złego w takim postępowaniu? Zmieniam pracę. Zostaje po mnie etat, który idealnie pasuje mojemu mężowi. Mnie bardzo przeszkadzały podróże służbowe, bo dzieci, w tym jedno na piersi, on nie ma tego problemusmile. Szefowa mnie lubiła i ceniła. Ostatnio pytała, czy mogłabym polecić kogoś, bo chce rozwinąć ten dział i przydałoby się jej jeszcze paru ludzi. Czy będzie coś niestosowego jeżeli polecę męża? Jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • szara.myszka.555 Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 08:59
      "Mnie bardzo przeszkadzały podróże służbowe, bo dzieci, w tym jedno na piersi, on nie ma tego problemu. "

Mąż nie ma takiego problemu, bo nie opiekuje się dziećmi? 🤔 Ciut to smutne...
      • kamin Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:03
        Zapewne nie karmi piersią.
        • maleficent6 Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 16:06
          A to buc jeden, wszak powinien!
      • zimnolistna Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:06
        Że nie karmi piersią? Też tak uważamsmile
    • bruy-ere Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:00
      Nie widzę w tym nic złego, choć tytuł wprowadza w błąd, bo jak mąż przejmie to stanowisko, to wcale nie będziecie w jednym zakładzie pracy smile
      • zimnolistna Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:07
        Niby tak, ale zacznie karierę jako maz Grażynki, która pracowała tam 7 lat więc trochę się to łączysmile
        • marta.graca Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:14
          Ok, ale zakładam, że mąż ma odpowiednie kwalifikacje na to stanowisko, a nie że zatrudniają go z powodu tego, że jest Twoim mężem.
          • zimnolistna Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:15
            Oczywiście
            • bruy-ere Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:23
              Nawet lepiej, bo będzie miał na nowym stanowisku nieograniczony dostęp do Twej wiedzy i doświadczenia 😀 Pracodawcy to na rękę.
        • jednoraz0w0 Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 16:19
          zimnolistna napisała:

> Niby tak, ale zacznie karierę jako maz Grażynki, która pracowała tam 7 lat więc
          > trochę się to łączysmile

A muszą wszyscy wiedzieć, że to mąż Grażynki? Ja kiedyś pracowałam w miejscu w którym w stuosobowym dziale były trzy małżeństwa, dowiedziałam się o tym gdzieś po roku.
    • kamin Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:03
      Nie widzę problemu.
    • ritual2019 Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:20
      Jesli ty odejdziesz a zatrudnia jego to nie bedziecie w jednej firmie. Nie ma w tym nic niestosownego jesli go polecisz.
    • alfa36 Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:33
      Poleciłabym. Tym bardziej, jeśli bym uważała,, że się sprawdzi.
    • sueellen Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 09:35
      A dlaczego nie? Oczywiście zaraz znajdą się ciotki klotki weszace spiski i ukladziki. Olewać i polecać. W końcu to pracodawca podejmie decyzję czy mu twój mąż pasuje.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 11:43
      A co mąż na to?
      Może się będzie źle czuł zajmując stanowisko po żonie?
      Jeśli mąż chętny, to oczywiście, że polecaj.
    • kaki11 Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 16:19
      Ja bym poleciła o ile tylko mąż by chciał. Nie chciałabym pracować z mężem w tej samej firmie na stanowiskach ze sobą powiązanych/zależnych od siebie które muszą ze sobą współpracować, ale żeby nie chcieć polecić męża kiedy sama odchodzę, to nie mam problemu.
    • jednoraz0w0 Re: Maz i żona w jednym zakładzie pracy 04.02.23, 16:20
      Nie będzie nic niestosownego, w końcu decyzja jest pracodawcy nie twoja. Jeśli jemu to nie będzie przeszkadzać to w czym problem?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka