la_bonne_cusine 04.02.23, 17:24 Różnice widzę tylko w kraju pochodzenia. Gramatura 100 g. Cena dwukrotna. Produkty w załączniku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szara.myszka.555 Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 17:28 To chyba oczywiste: marka. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 17:33 W przypadku płatków wcale nei oczywiste. Mogą się różnić jakością i cięciem. Kresto są duże, krojone cienko i są smaczne. A własnie wywaliłam jakies inne, bo były po prostu od samego początku wstrętne i w wyglądzie (jak komuś na tym zależy), i w smaku (co dużo gorsze). Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 17:47 Te z Gardena są smaczne. Czuć smak migdała. A cięcie do posypania ciasta nie jest istotne. Różnica w cenie mnie zamordowała bo w mojej stokrotce są tylko te dwa produkty obok siebie. Więc mogłam porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 17:38 Bakalie baaaaardzo się różnią jakością. Można kupić pyszne albo takie, które nadają dię tylko do kosza. Macie jakieś godne polecenia firmy? Na ostatnich zakupach mocno się przejechałam. Głównie chodzi mi o prażone solone pistacje i makadamie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 17:52 W B1 lub a Auchan kupiłam mieszankę studencką ale tą wypasioną bo z żurawiną, brazylijskimi, migdałami. Bardzo smaczna i smaki wyraźne. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 19:48 makadamie niesolone kupuję w Biedronce Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 18:27 Słabo widać, ale te drugiesą łuskane. Może te pierwsze nie? 🤷🏼♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 19:09 Powtórz Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 19:47 te tansze mogą miec krótki termin przydatności, albo zwyczajnie dostawca, wie, ze ma ich duze ilosci i nie sprzeda w normalnej cenie, wiec ustala ze sklepem promocje Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Czym mogą się różnić płatki migdałowe? 04.02.23, 19:53 to co mi jeszcze przyszło do glowy: - byc moze dostawca tych tanich kupil je tanio, bo zawierają jakis zwiazek chemiczny (nie wszystko trzeba wykazywac na opakowaniu) - albo moze wkrótce maja soe zmienic jakies przepisy, ktore mowia, ze dany produkt, zeby byl dopuszczony do sprzedaży ma miec wykonane określone badania na zawartosc np. jakiegos tlenku, a ten producent nie ma tych badan, albo wie, ze nie wyjdą poprawnie.. Ale tak naprawdę powodow ceny moze byc jeszcze 10 innych, niekoniecznie takich, ze producent probuje cos ukryc Odpowiedz Link Zgłoś