Dodaj do ulubionych

Wymiana starych funtów w Banku Anglii

04.02.23, 17:39
Wrócę jeszcze do tematu wymiany funtów, które straciły ważność. Trafiła się okazja i ktoś będzie za tydzień w Londynie.
Czy wiecie może czy taka wymiana wymaga czegoś więcej niż wejścia do banku, podejścia do okienka i wymienienia starych banknotów na nowe?
Obserwuj wątek
    • demodee Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 04.02.23, 20:14
      Niczego więcej nie wymaga.
    • kura17 Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 04.02.23, 20:16
      ja "tak po prostu" wymienilam, ale to bylo chyba 3-4 lata temu.
      w Londynie wlasnie.
    • sunflowerin Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 04.02.23, 20:25
      Wymieniałam w ubiegłym roku. Musiałam mieć konto w danym banku.
      • demodee Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 04.02.23, 21:30
        A jaki bank, oprócz Bank of England, wymienia stare funty?
      • sylwianna2018 Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 04.02.23, 21:30
        sunflowerin napisała:

> Wymieniałam w ubiegłym roku. Musiałam mieć konto w danym banku.

Ale to chodzi o Bank Anglii jedyny, który wymienia bezterminowo stare funty.
        • demodee Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 04.02.23, 21:35
          Ale sunflowerin pisze, że jakiś inny też jej wymienił. Chciałabym wiedzieć jaki, bo może coś się zmieniło i BoE już nie jest jedyny.
          • wioskowy_glupek Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 05.02.23, 11:38
            Trzeba mieć konto w danym banku, przerabiałam to w zeszłym roku dramat. Niestety odsyłają od jednego banku do drugiego, kantoru na pocztę itd. Nigdzie Ci tego nie wymienią, mnie uratowała koleżanka mieszkająca tam i te maszyny z biletami, które jeszcze przyjmowały stare funty.
        • wioskowy_glupek Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 05.02.23, 11:39
          wymienia tylko jak masz tam konto, był jakiś tam termin do którego Ci to przyjęli w sklepie, teraz już nie.
          • sylwianna2018 Re: Wymiana starych funtów w Banku Anglii 05.02.23, 15:46
            wioskowy_glupek napisała:

> wymienia tylko jak masz tam konto, był jakiś tam termin do którego Ci to przyję
            > li w sklepie, teraz już nie.
            >

Bank of England w Londynie informuje na swojej stronie, że wymienia bezterminowo stare funty. Obecnie nigdzie indziej nie da się tego zrobić. Moje pytanie nie dotyczyło gdzie wymienię funty bo to wiem. Tylko czy jest to bardzo skomplikowane.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka