Dodaj do ulubionych

Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunką:(

05.02.23, 09:47
Ostatnio jak byłam u fryzjera to w cenie farbowania było też strzyżenie. Teraz widzę, że to dwie osobno płatne usługi. Ja wiem że to dwie różne usługi wyobrażam sobie jednak, że mogłaby być usługa połączona w trochę niższej cenie, bo klientka już jest na fotelu, okryta peleryną z głową umytą.
Jak to u Was chodzi? Też farbowanie 250zl i strzyżenie 120?
Obserwuj wątek
    • iberka Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 09:49
      Msc temu płaciłam za komplet (mycie, strzyżenie, farba, czesanie) 175 PLN. U mojej fryzjerki ceny nadal super
      • panna_lila Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 09:56
        "do Bydgoszczy będę jeździć"
        gdzie ta fryzjerka?
        • leosia-wspaniala Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:05
          Iberka jest zdaje się z Krakowa. Tanio w sumie.
      • siedemkropek82 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 13:43
        Byłam w zeszła niedzielę u fryzjerki. Włosy mam długie, po łopatki. Robiłam pasemka bardzo jasny blond, podcięcie końcówek,, mycie głowy, płukankę z firmy Joanna, modelowanie włosów, układanie. zapłaciłam za to wszystko 90zl.{wcześniej długio, długo płaciłam 80zl}.Srednie miasto.
    • profes79 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 09:54
      Uroki bycia facetem - 30 złotych, maszynka i na kwartał spokój big_grin
      • panna_lila Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 09:57
        ano👍
      • suki-z-godzin Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:35
        profes79 napisał:

> Uroki bycia facetem - 30 złotych, maszynka i na kwartał spokój big_grin

jasne, oczywiście. najpierw wyglądasz jak zapałka, potem jak odrastająca szczotka klozetowa, i tak co kwartał. uroki bycia abnegatem.
        • jeziorowa Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:53
          suki-z-godzin napisała:

> profes79 napisał:
          >
          > > Uroki bycia facetem - 30 złotych, maszynka i na kwartał spokój big_grin
          >
          > jasne, oczywiście. najpierw wyglądasz jak zapałka, potem jak odrastająca szczot
          > ka klozetowa, i tak co kwartał. uroki bycia abnegatem.
          >
          Zgadzam się całkowicie, mój syn (13 lat) i jego koledzy nie mają takich fryzur od lat (ci, którzy jako 2-3 latki usiedzieli grzecznie u fryzjera nie mieli nigdy). Strzyżenie męskie u fryzjera moich chłopaków to koszt 60 zł co 5 tygodni i zawsze mają fajne fryzury.
          • eliszka25 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:15
            Maszynką też można zrobić ładną fryzurę. Moich synów przez jakiś czas obcinałam sama i nigdy nie jechałam maszynką całej głowy na zapałkę. Starszy w pewnym momencie stwierdził, że chciałby mieć dłuższe fryzury, a ja nożyczkami nie bardzo, więc chodzi do fryzjera. Młodszy woli krótkie i częste cięcie w domu, więc nadal ja mu obcinam, choć ma 13 lat. Zawsze ma ładną fryzurkę.

Choć wiem o czym piszesz, bo moja szwagierka tak obcinała swoich synów, czyli najkrótszym ustawieniem maszynki objeżdżała całą głowę na poborowego. Okropnie to wygląda, na każdym etapie.
        • profes79 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:09
          Zależy jakie kto ma włosy - wolę zapałkę niż jak mi odrosną trochę dłuższe i natychmiast zaczynają się kręcić. Próbowałem kiedyś zapuszczać trochę dłuższą fryzurę ale autentycznie wyglądałem jak jaskiniowiec. Druga rzecz - mam włosy cholernie gęste, mocne i czarne - zimą to jeszcze ale latem jak mam dłuższe niż te 3-4 centymetry to wściec się idzie.
      • chlodne_dlonie Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:52
        Podpowiem jeszcze tańsze rozwiązanie - zasadź się na promkę w Lidlu czy innym Aldim i upoluj maszynkę na własność.
        Same plusy - tniesz sam, kiedy chcesz i jak krótko chcesz nie tracąc czasu na przesiadywanie u fryzjera ,)
        Bo że sprzęt na lata zazwyczaj, nie muszę chyba dodawać. Przy lichych włosach sprawdzi się, za to szkoda przyzwoitych włosów.
        Dobrze obcięte i zadbane włosy dodają urody każdej z płci.
      • em_em71 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 13:03
        profes79 napisał:

> Uroki bycia facetem - 30 złotych, maszynka i na kwartał spokój big_grin

No nie.
        Gdyby moi synowie chcieli być opitoleni maszynką, bez problemu zrobiłabym to w domu, za dziękuję 😀
        Chłopaki jednak mają jakieś standardy wyglądalności, a do tego gęste, kręcone włosy, więc strzyżenie raz na 2 miesiące wypada po 70 od łba. Gdyby mieli proste pewnie chodziliby częściej.
        • nangaparbat3 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 06.02.23, 07:18
          Moja najnowsza fryzjerka, najlepsza jaką dotąd miałam (do moich szalonych włosów) obcina mnie na sucho i maszynką. Nie instrument ważny, a ręka co nim włada wink
        • konsta-is-me Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 06.02.23, 08:01
          Mój prawie mąż ma kręcone, grube i gęste i go sama strzygę maszynka ( na krótko), bez przesady.
      • yannefer Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 06.02.23, 07:13
        U mojej fryzjerki faceci 50 zł.
      • sueellen Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 06.02.23, 07:45
        Serio? Mój chłop co tydzień - dwa wydaje około £30 na turkish barber. No ale brodę ma zrobiona idealnie. Od linijki 😉
    • leosia-wspaniala Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:05
      >Ostatnio jak byłam u fryzjera to w cenie farbowania było też strzyżenie

Gdzie takie cuda surprised ?
      • madame_edith Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:46
        Yyyyy wszędzie? Farbuje włosy ponad 20 lat, po zmyciu farby zawsze jest strzyżenie i układanie. Możesz chcieć tylko podciąć końcówki, twoja wola, ale cena usługi ta sama.
        Jak niby farbowanie bez reszty miałoby funkcjonować? Z mokrą głową wychodzisz, czy musisz sobie wysuszyć własną suszarką?
        • marta.graca Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:53
          U mnie zawsze w cenie farbowania było tylko ułożenie i wysuszenie, nawet w małym mieście. Cięcie osobno.
        • 35wcieniu Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 16:00
          Nie, raczej nie wszedzie. Ja się z tym nie spotkałam. Nie rozumiem też pytania jak miałoby funkcjonować farbowanie bez reszty. No normalnie. Farbowanie, suszenie, ewentualnie układanie i tyle.
          • marta.graca Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 06.02.23, 06:43
            A już na pewno farbowanie nie wymaga jednoczesnego cięcia.
    • asfiksja Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:12
      Możesz zostać Heleną Kurcewiczówną, a twój mąż panem Zagłobą. Albo jednoosobowo możesz zostać G.I. Jane.
      • kubek0802 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:18
        U mojego fryzjera płacę za farbowanie odrostów ze strzyżeniem lub bez jak nie chcę srałą cenę 130. Nie dużo ale jestem jego klientka z 10 lat.
    • motyllica Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:14
      50,- samo obcięcie krótkich włosów z myciem
    • pyza-wedrowniczka Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:14
      Za strzyżenie płacę też 120 zł. Raz na pół roku, więc luz. Ale farbuję się sama w domu już, bo bym zbankrutowała
    • starczy_tego Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:15
      Farbowanie z podcięciem 350 zł 🙄
      • tymianek21 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:26
        Farbowanie z podcięciem końcówek (2-3 cm) 180 zł. Fryzjer osiedlowy w Szczecinie
        • tymianek21 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:27
          tymianek21 napisała:

> Farbowanie z podcięciem końcówek (2-3 cm) 180 zł. Fryzjer osiedlowy w Szczecini
          > e
          To moja fryzjerka od lat więc trochę taniej🙂
    • anilorak174 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:37
      Farbuję w domu. Za strzyzenie moja fryzjerka bierze 45zl.
      • lewababa Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:41
        Wczoraj zapłaciłam 169 -farbowanie ,ścięcie ( mam trudne kręcone włosy ale moja fryzjerka potrafi w kręcone 😏) -włosy za łopatki
      • georgia.guidestones Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:25
        Długie wlosy w Warszawie? Niewiarygodne.
        • anilorak174 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:41
          Tak. Osiedlowy fryzjer, a nie salon z fajerwerkami. Pani super sobie z moimi wlosami radzi.
          • georgia.guidestones Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 12:16
            anilorak174 napisała:

> Tak. Osiedlowy fryzjer, a nie salon z fajerwerkami. Pani super sobie z moimi wl
            > osami radzi.
            Nawet w rodzinnym miescie w najbardziej budzetowych salonach za long boba (finalnie wlosy do konca szyi ciete z fluzo dluzszych raz na kilka mcy) biorą więcej. W Wawie i okolicach ponizej 70zl mozna szukac ze swieca, chyba że z umytymi wlosami (i tak i tak trzeba zmoczyc mona czuprynę) i z samym suszeniem.
            Ze strzyzeniem i farbowaniem typu sombre czy inne california beach cośtam - raz na te kilka m-cy wystarcza, bo moich wlasnych siwych jest bardzo mało, raczej od 260 (osiedlowy poza Wwa) wzwyż.

• anilorak174 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 13:08
              Jednak mozna. Dwa lata temu pani brała 30zl za strzyzenie.
              Klientów ma full.
              • nenia1 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 13:40
                anilorak174 napisała:

> Jednak mozna. Dwa lata temu pani brała 30zl za strzyzenie.
                > Klientów ma full.

przy takich cenach trudnie nie mieć full jak chce się zarobić.
            • angazetka Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 13:09
              Płacę za strzyżenie w Warszawie 60 zł... wink
              • panna_lila Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 15:55
                Podzielcie się kontaktem🙏
    • 1matka-polka Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:38
      Ja place za strzyzenie plus farbowanie 390 zl, we Wroclawiu.
    • inez21 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:39
      Wcześniej chodziłam do fryzjerki gdzie płaciłam ok 220-240 za farbowanie włosów do ramion z podcięciem końcówek. Za męskie strzyżenie płaciło się u niej 50zl. Od października znalazłam tańszą i wcale nie gorszą fryzjerkę gdzie za farbowanie i podcięciem płacę 150zl. Ścięcie końcówek nożyczkami na gorąco.
      Duże miasto wojewódzkie na wschodzie Polski😁😁
      Z moich doświadczeń mogę tylko powiedzieć że warto szukać bo fryzjerskie cenniki są bardzo różne i nie mają podstaw logicznych😆 kilka lat temu koleżanka za farbowanie włosów ponoć jakimiś hiper super metodami zapłaciła 500zł...efekt na głowie może nie był zły ale nie odbiegał wiele od tych za 100zł...
    • primula.alpicola Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:44
      U mnie 140 za strzyżenie i kolor, a gdybym z tego zrezygnowała, to zostałabym niestety Wiedźmą z Bagien, a nie żadną Roszponkąwink
    • arwena_111 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:45
      Ja za całość płacę 350 - w sensie u mnie to jedna usługa, farbowanie, strzyżenie, modelowanie
    • malaperspektywa Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:46
      Na razie nie muszę się farbować chociaż pewnie już niedługo. I tak mam szczęście pod tym względem, bo prawie 50 na karku. Po pandemii zminiłam fryzjerkę po tym jak za strzyżenie średnich włosów zapłaciłam 120 zł. Nową znalazłam na booksy po cenach i opiniach z netu. Zaryzykowałam i miałam fart. Kobieta ma złote ręce. Nie ma co prawda exclusive maseczek i innych fiu bździu, ale płacę 70 zł, a strzyże o wiele lepiej. Mogę do niej chodzić częściej.
    • zona_mi Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:49

> Jak to u Was chodzi? Też farbowanie 250zl i strzyżenie 120?

Ostatnio płaciłam 40 za strzyżenie długich, teraz może podniesie do 50.
      Nie farbuję.
    • lauren6 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 10:55
      Strzyżenie 120, ale farbuję się w domu.
    • demodee Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:00
      > Też farbowanie 250zl

Cena farbowania zależy chyba od rodzaju farbowania?

A cena fryzjera zależy od lokalizacji, renomy zakładu itp.
    • paskudek1 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:01
      Nie. Za samo strzyżenie płacę 40 zł, z farbowaniem 90 zł. No może teraz jak pójdę będzie ciut drożej.
      • kurt.wallander Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 12:49
        Ciekawe, gdzie takie ceny?
    • sundace46 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:03
      Nie, farbowanie i strzyżenie razem 200zł. Cena z ub, tygodnia
    • sandy_cheeks Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:18
      Ja chodzę 2x do roku. Płace 50pln za strzyżenie damskie. Niedługo idę z córką, zobaczę, czy po nowym roku coś podrożało…
    • jkl13 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:18
      U mnie komplet, czyli farbowanie (włosy długie), strzyżenie, modelowanie to 150zl. Samo strzyżenie (mycie, strzyżenie, modelowanie) to 50 zł.
    • bambzgrozja Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:33
      Podcięcie i farbowanie (w tym refleksy)+odżywianie, włosy do ramion - 240 zł, czyli niedrogo jak na Gdańsk. Moja fryzjerka prowadzi salon u siebie w domu, także ma niższe koszty prowadzenia działalności.
    • saszanasza Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:45
      Farbowanie+strzyżenie 400, czasami 350 (bez jaśniejszych refleksów).
    • india-mia21 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:50
      Miasto wojewódzkie-250 zł (w tym farba, cięcie, stylizacja). Włosy mam do łopatek.
    • marta.graca Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 11:56
      Płacę 100 zł za samo cięcie w jednym z lepszych salonów w Katowicach. Farbowanie kosztuje mnóstwo kasy:
      1 Kolor + Modelowanie Damskie
      320 – 380 zł
      1 Kolor + Strzyżenie Damskie
      350 – 410 zł
      2 Kolory + Modelowanie Damskie
      380 – 460 zł
      2 Kolory + Strzyżenie Damskie
      410 – 490 zł
      Na szczęście przestałam farbować włosy dawno temu.
      • siedemkropek82 Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 05.02.23, 13:45
        Boshe, jakie ceny. Chyba tylko ja za kilka usług płacę bardzo mało. Przeczytaj mój post powyżej.
        • marta.graca Re: Cennik fryzjerski, czyli jak zostanę Roszpunk 06.02.23, 06:46
          Zgadzam się, nie wiem kogo na to stać. Chyba tylko wąskie specjalistki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka