daniela34 05.02.23, 13:40 Jeszcze się nawet karnawał nie skończył, ale pracownia artystyczna rodzicielki ruszyła pełną parą. A ja się lenię pod kołdrą. A Wam jak mija niedziela? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em_em71 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 13:59 Mijałaby równie artystycznie, ale za niska temperatura. Do pobielenia drzew powinno być powyżej 4C. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:09 Prawda? zdolna jest. Straszna jedza, ale zdolna. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:11 Akurat uwierzę w tę jędzę To wydmuszki są? Ale chyba gęsie? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:23 Tak, gęsie. Kupione na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:17 Cudne. Zdolna ta "nasza" forumowa Mama 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:17 Fajna ta Twoja Mama. Dosiadłabym do malowania, bardzo lubię takie rzeczy. I tez jestem jędzą, matką idealnego potomstwa. Dogadałybyśmy się ! 😘 Niedziela podkocykowa, planuję się wynudzić. Może wykonam pracę fizyczną, czyli puszczenie zmywarki. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:21 Spałam do 9, potem czytałam w łóżku, zrobiłam granolę, w południe obudziłam córki i poszliśmy rodzinnie łapać słońce. Za chwilę jadę nad jezioro o planuję do niego wleźć, wieczorem sauna. Wielkanoc bardzo lubię, a rodzicielka utalentowana Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:25 U nas ze słońcem kiepsko, wczoraj się pojawiało, dziś raczej chmury. Wczoraj się narobiłam jak dziki osioł, bo przyjaciółki wpadały na złot czarownic, więc dziś poza zupą pomidorową z selerem naciowym nie robie nic. Podziwiam za to wrażenie do jeziora. Zimno mi na samą myśl, ale podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:26 Żebyś wiedziała, że sama siebie podziwiam. Ja, wielbicielka ciepła, co to się człowiekowi porobiło na stare lata! Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:32 Napisz, że to odmładza, upiększa i leczy na głowę, to polecę szukać jeziora. Dziś jestem brzydka, stara i myślenie mnie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:36 gama2003 napisała: > Napisz, że to odmładza, upiększa i leczy na głowę, to polecę szukać jeziora. > Dziś jestem brzydka, stara i myślenie mnie boli. Co do leczenia głowy, to nie daję żadnych gwarancji Natomiast poziom energii po doświadczeniu jest bardzo wysoki. Tzn. jesteś zmęczona, ale tak przyjemnie i euforycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:33 Podziwiam, ja z wiekiem coraz bardziej nie znoszę zimna i zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:37 Ja w sumie też, tzn. braku słońca najbardziej. Dobra, jadę. Jak się nie odezwę ok. 21, tzn. że nie przeżyłam i wypijcie za mnie jakiś toast! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 16:27 Dobra, przeżyłam, to było straszne ale teraz jedt pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:26 Mistrzyni! Miałam jechać na łyżwy i saunę, ale dopadł mnie wirus, więc mulę na kanapie i oglądamy film restauracja, bardzo fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:38 Dzięki. O tyle się cieszę, że mogę się z Wami podzielić tą Restauracją 😁 Szwecja, tuż po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:35 To drugie - chabry jak żywe. Piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:36 Wielkanoc to "święta" 2 sortu. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 17:29 woman_in_love napisała: > Wielkanoc to "święta" 2 sortu. Dla mnie zdecydowanie pierwszego. Nie cierpię świąt Bożego Narodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 17:32 Wielkanoc jest najważniejszym świętem. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:39 Awww <3 Będą pasowały do zastawy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 14:58 Lenimy sie pod kocykiem. I mozliwe, ze zaraz w spiwor wleze. A wczoraj tak ladnie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 15:07 Jajka piękne, ale gdzie tam wielkanoc... Piękna zima przyszła wreszcie, aż miło się chodzi, gdy śnieg pod nogami chrzęści i skrzypie. Ja ogólnie jestem na lekkim haju, bo mi na stawy obok domu przyleciał niedawno samiec mandarynki a parę dni temu odkryliśmy samca karolinki. No wow, zjeżdżają się na nasze stawy ptasiarze z obiektywami, tłumów na szczęście nie ma, ale jak prestiż skoczył Latam teraz codziennie z pszenicą i dokarmiam, żeby może zostały na dłużej, prócz tego chmara ptactwa, bo tradycyjnie nasze swojskie krzyżówki, łyski, od tygodnie 6 łabędz, stadko kokoszek, gołębie i kawki. Na weekend pojechaliśmy odpocząć, popatrzeć na zimowe, górskie widoki. I ptaszki wklejam, z ostatniego dokarmiania, z kolorową mandarynką w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 15:22 A co do mijającej niedzieli - właśnie spędziłam, przysięgam, jakiś kwadrans przed lustrem, ze zdumieniem oglądając swoje łydki z tyłu i z boku. Mam na nich linie mięśni! Takie pionowe! Jest to widok powszechny dla większości tu, ale srodze zaskakujący dla mnie Miewałam już w życiu łydki jak patyki, ale te linie mięśni widzę chyba pierwszy raz Żeby się tak zszokować w niedzielkę, no. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 15:49 Cicho, bo jeszcze jutro zniknie! (Dziękuję <3) Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 15:54 Nie no, jutro będzie je widać wyraźniej!<3 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 15:41 No ja jeszcze poczekam z wiosennymi pracami. Na razie mam zajęcia i egzaminy za tydzień. Ale potem planuję się wziąć za faworki Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 15:57 Arctic vortex odlecial sobie juz na wschod wiec przestalo byc pieknie zimowo Trudno, moze jeszcze cos porzadnegop wroci w lutym a moze i w marcu - mam troche wspomnien z szalonych marcowych snowstorms - a nuz sie jakis trafi w 2023 Wielkanoc? Szczerze? Najwieksza wartosc Easter to extra long weekend (Good Friday wolny + Easter Monday wolny) - w sam raz na jakies ostatnie narty! Pisanki piekne - polecam wycieczke do Vegreville Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 16:04 Ale Twoja mama ma talent! Piękne są! Nam się dziś udało pierwszy raz w tym roku wybrać na narty, teraz mamy już popołudnie na zabawy i trochę lenistwa Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 16:11 Dzięki. Trochę zazdroszczę, nie tyle nart (nie jeżdżę) ile gór i całej tej okołonarciarskiej atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 16:29 Podziwiam talenty macierzyńskie! U mnie dzisiaj placki po węgiersku z gulaszem i ciasto drożdżowe z powidłami i orzechami. A niedzielę spędziłam m.innymi bawiąc się na podłodze z najmłodszą latoroślą najmłodszej latorośli. Jest urocza i paple jak najęta, niedługo kończy dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 17:33 daniela34 napisała: > To niedziela idealna 🙂 Oj tak, a teraz mam chwilę tylko dla siebie, pod kocykiem i to też jest cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 17:55 Pytanko mam, Daniela. Rogaliki z różą i marcepanem, bo wyrobieniu ciasta, dawałaś je do wyrośnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 18:08 Teoretycznie nie, wg przepisu nie muszą rosnąć. W praktyce tak, zawsze jednak odstawiam na chwilę, żeby trochę wzrosły. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 18:14 Do wydmuszków nie mam odwagi podejść... Za to poczyniłam szkatułkę na skarby dla siedmiolatki: Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 18:23 Kolory "nie moje", ale myślę, że siedmioletniej księżniczce się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 18:27 O tak, różowy się spodoba bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 18:29 A zdolności mamine... Czapki z głów! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wielkanoc tuż tuż? 05.02.23, 18:32 Z wiosennych świąt obchodzę tylko topienie marzanny ale kukly jeszcze nie mam Odpowiedz Link Zgłoś