trzynastego 05.02.23, 14:30 panią z nadwagą, która wywija piruety na lodzie? Normalnie szczęka mi opadła z podziwu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simply_z Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 14:32 Tę puszystą? Odpowiedz Link Zgłoś
trzynastego Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 14:34 Tak. Czy myślisz, że to jest charakteryzacja ? Czy jednak można rzeczywiście być grubym i jednocześnie mega sprawnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 14:40 Nawet otyłe tancerki sa DHAR MANN Gives SHAMED DANCER Her Big Break *Emotional* ft/ Matt Steffanina Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 14:42 Babka która była rekordzistka w pływaniu ziemnowodny tez była raczej pulchna. gloomthzine.com/2019/02/20/lynne-cox/ Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 21:40 To akurat nic dziwnego. Wszak wieloryby i foki też są raczej tłuste a jak świetnie pływają. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 14:34 WidziLam, bo ta reklama z eok jest już nadawana. Ja oglądam tik toki jak takie grubsze dziewczyny skaczą te wszystkie salta w gimnastyce artystycznej. Tam.dopiero szczęka opada Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 14:49 Promocja otyłości i chorej ciałopozytywności - mająca na celu normalizację choroby i wmówienie społeczeństwu, że "ej, nie musimy nic robić, otyłość jest ok a nawet jest sexy". Powinien być zakaz umieszczania w reklamach modelek, których BMI odbiega od normy, chyba że to: - reklama klinik leczenia anoreksji + leków na to - reklama klinik leczenia otyłości + leków na to. To samo dotyczy pokazów mody i reklamy ciuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
li_lah Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 21:17 Jestem tego samego zdania. Co więcej nagle wyeliminowuje się z takich kampanii reklamowych osoby szczupłe, jakby były jakieś trędowate. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 11.02.23, 11:04 serio nie ma szczuplych osob w reklamach? przesadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:04 w którym miejscu ta reklama mówi: hej, jestem seksi? Odpowiedz Link Zgłoś
quendi Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 11.02.23, 10:59 Zgadzam się. A później cukrzyca, odchudzanie i masa innych zaburzeń. Ale spoko, bycie grubym jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 15:18 Mnie bardziej zszokowało w tej reklamie jak pokazują podpaskę i leją na nią CZEWONĄ ciecz, nie niebieską jak to drzewiej bywało. Jeszcze niedawno reklamował podpaski " z pewną taką nieśmiałością" W końcu jakiś postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 15:21 "z pewną taką nieśmiałością" reklamowano podpaski trzy dekady temu. To nie jest niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 15:30 Tak, ale z niebieską cieczą do niedawna, dopiero co przestali. I to jest na plus. Jak również sprawność tej pani, jej pozytywne nastawienie i równościowe zapędy twórców reklamy. Natomiast podpaska u otyłej osoby, w dodatku spoconej to dla mnie combo obrzydzenia. Nie potrafię tego przeskoczyć, przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 15:33 A jaki masz stosunek emocjonalny do podpaski u szczupłej spoconej osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 15:55 Nie lubię podpasek w ogóle, czy u chudej, czy grubej, spoconej, czy nie. Brzydzą mnie one (podpaski, nie kobiety). A przy tej reklamie robi mi się niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 21:39 Skoro brzydzą cię podpaski jako takie, to po xuj zaznaczać, że u osoby grubej? Czy spoconej? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 23:46 No bo podkreśliłam, że dla mnie to kumulacja obrzydzenia, podpaska plus pot to koszmarne doznania higieniczne. Niestety osoby otyłe pocą się mocnej. Oczywiście osobą chuda wywijająca na lodzie też się spoci i zaśmiergnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 09:50 Twoje wpisy powodują opad szczęki. Obrzydzenie...podpaska zasmierdla....gruba.. Jak udaje ci się w świecie funkcjonować? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 11:30 Gdybym to samo napisała w wątku "Wasze dziwactwa" to nie miałabyś takich pytań😀 Funkcjonuję całe życie na tamponach i żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 07:51 Hmmm a tampony to niby co?! Piękne i pachnące?! Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 09.02.23, 23:34 Krew z tamponów nie ma szansy zaśmiergnąć. Do tego potrzebny jest tlen i bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 22:37 No mnie też zszokowalo, glownie po jakiego grzyba leją krew. A gdzie skrzepy? Gdzie brazowe wydzieliny sie pytam? Dlaczego pampers nie pokazuje sikow i zas,.ranych pieluch z musztardową niemowlęcą kupą, dlaczego w pieluchach dla doroslych nie pokazuja dziadka ktory naprodukował potezną dwojkę. Tak, tego mi brakuje. Ogladania w Tv calej palety wydzielin, bo krawiacym kobietą ktore te podpaski kupuja trzeba krew pokazac bo inaczej by nie wiedzialy co leci. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.1968 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 11.02.23, 12:11 Podoba mi się taki sarkazm ! Mogłabym napisać to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 15:46 Reklama zakłamuje rzeczywistość. Przecież osoby z taką nadwagą z reguły nóżki z kanały nie ruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 16:17 Z kanapy zapewne. I nie, nie jest to prawda, są osoby z nadwagą, które się ruszają, tyle że to jest mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 18:20 Może 10% się rusza. Ostatnio byłam w ośrodku leczenia otyłości. Pani z nadwagą zaczyna rozmowę, ona nie może schudnąć, zjada małe porcje,. ruchu żadnego nie może bo kręgosłup. Uprzejmie pani proponuje aby przeszła na dietę z małą ilością węgli. Pani nawet nie była zainteresowana. Jak dodała że córka w wieku 15 lat waży 90kg zakończyłam rozmowę. Nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 20:06 Statystyki wyciągnięte z "bo ja sobie tak ubzdurzylam" ? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 21:38 Pokaż swoje statystyki. Nadwaga bierze się wiemy z jakiej przyczyny. Na dodatek większość z tych osób rusza się za mało, kazde dziecko to wie. Nie trzeba nawet sięgać do badań. Mam brzuch do operacji po ciążach i byłam dwa razy w ośrodkach bariatrycznych, wszędzie osoby otyłe gadają to samo. Mało jedzą, tyją z powietrza, nie mają zdrowia do ćwiczeń. Chcą pilnej operacji ale lekarz im odmawia bo muszą schudnąć, no konował nie lekarz. Obserwuje w bliższym otoczeniu kilka osób które z niczego nie rezygnują. W tym mój własny mąż. Mąż waży 95 kg i jest jak dzidziuś bo on musi ciastko zjeść, piwo wypić, drożdżówkę zjeść. O ja też powyższe rzeczy lubię ale sobie odmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 22:21 Ośrodki bariatryczne są dla grubych. Na brzuch po ciąży wystarczy plastyk. Więc może się zdecyduj co ci dolega. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 23:02 Doucz się, w ośrodkach bariatrycznych operują również fałdy brzuszne, likwidując nadmiar skóry, to jest ostatni etap "leczenia otyłości". Kobiety po ciążach z przepukliną i rozejściem mięśni są operowane na NFZ w tego typu ośrodkach. Mogę przepuklinę zaopatrzyć u siebie w szpitalu ale zrobią tylko to i nic więcej. Póki co mam termin na 2025. Staram się zoperować wcześniej dlatego kolęduje po różnych ośrodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 23:39 Abdominoplastyka po ciąży na nfz? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 12:07 Mam kwalifikacje u super chirurga w Krakowie. Niestety termin chory..szukam dalej. Teraz w Słupsku miałabym w tym roku ale lekarz odchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 10:02 A brzuch do operacji po ciążach skąd się bierze? Nie pytam złośliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 10:04 Bo ponoć aktywne osoby, z silnymi mięśniami brzucha nie maja pociążowych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 04:29 magata.d napisała: > Bo ponoć aktywne osoby, z silnymi mięśniami brzucha nie maja pociążowych proble > mów. To nie jest prawda. Forumka picathartes, która jest instruktorką fitness, miała chyba operowane rozejście mięśnia prostego po ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 12:03 Przepuklina po operacji laparoskopowej , powikłanie , plus ciąża. Rozejście mięśni i ogólnie ogromne problemy z tym związane w wyniku leżenia plackiem od 24 TC do 37 TC. Coś jeszcze chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 12:14 Nie pisałam o aktywności w ciąży tylko ogólnie, w życiu, przed ciążą. Może byś uniknęła powikłań. To taka analogia, do tego, że gruby by nie byl gruby, gdyby sie ruszał. Ja już nic więcej nie chce wiedzieć, ale ty zanim cenisz przyczyna cudzej nadwagi może jednak powinnaś się trochę więcej dowiedzieć. Ty w wyjątkowi sytuacji, a wszyscy inni sami sobie winni, tak? To chciałaś powiedzieć? Słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 12:28 Oczywiście że tak są sobie winni w tym mój mąż. Nie chce się powstrzymać. Zero pomysłu i chęci jak ograniczyć kalorie. Ostatni przykład, pomysł aby napić się wieczorem wina, mąż w sklepie proponuje grzaniec zamiast wytrawnego wina😂😂😂 i tak jest z jego wyborami cały czas. Skoro leżysz 3 miesiące plackiem i zresztą wcześniej w domu też to raczej masz zanik mięśni. Piszesz o pewnych skrajnościach. Akurat do ciąży bardzo si.e przygotowywałam, z aktywnością fizyczną żadnych problemów. Powikłania po ciąży i operacjach po prostu bywają. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 12:39 Przez trzy miesiące mięśnie zanikają? Przesadzasz. I też piszesz o skrajnościach. Pani otyła w poczekalni, twój mąż, którzy nie chcą żadnych ograniczeń w jedzeniu to nie jedna kategoria osób z nadwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 12:49 Nie przesadza niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:01 magata.d napisała: > Przez trzy miesiące mięśnie zanikają? Przesadzasz. > Oczywoscie, ze zanikaja, u mnie po 3 tygodniach chodzenia o kulach na jednej nodze (to byl blad, zalecenie durnego ortopedy, jak widac nie tylko terapeuci durni), miesnie na tej drugiej skurczyly sie o 1/4, co doskonale bylo widac, kiedy stalam przodem do lustra. Jedno udo bylo zdecydowanie chudsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:05 Zanik mięśni u osoby leżącej to jest opisany fenomen - zwłaszcza niebezpieczne u osób starszych. Często złamana noga czy biodro w starszym wieku to jest wyrok bo tym utraconych podczas leżenia mięśni nie odbuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:08 ichi51e napisała: > Zanik mięśni u osoby leżącej to jest opisany fenomen - zwłaszcza niebezpieczne > u osób starszych. Moja babcia byla dopiero fenomemem. Lezala ostatnie 20 lat zycia i zaden miesien jej nie zanikl i miala jedna odlezyne, 0,5 cm2. Powinni z niej probki DNA pobrac dla potomnych🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:14 Tak na pewno - a jakby ja postawić w ringu to by rozwalila Romana Bratnego 🙄🙄🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:25 ichi51e napisała: > Tak na pewno - a jakby ja postawić w ringu to by rozwalila Romana Bratnego 🙄🙄 > 🙄 > Chyba nie zrozumialas poddekstu humorystycznego. Przeczytaj moje pozostale wypowiedzi z tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:51 7 godzina w pociągu już mam dosyć wszystkiego… i nawet miejsca przy oknie nie było… Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 14:07 Przytulam😔 Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 12:59 Nie ma takiej opcji żeby silne, wytrenowane mięśnie "zanikły" w 3 miesiące a przecież nie leżałas w śpiączce w pieluchach ? Magata ma rację - to tylko inni są sami sobie winni, tobie się po prostu "zdarzaja niefortunne rzeczy". Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:22 Żartujesz , nie jestem kulturystą z sześciopakiem. Przeciętna baba której takie coś się w ciąży przytrafiło. Przygotowałam się do ciąży solidnie, biegałam co drugi dzień 10 km. Kondycja super. Ciąża wyczekana , operacja, diagnostyka , niedrożne jajowody .....potem jeszcze w ciąży wielkie komplikacje z którymi borykam się do dziś. Totalnie inny przypadek niż obżeranie się po nocach,. zresztą przez to przeszłam też po tej depresyjnej ciąży. Z mężem staram się rozmawiać,.tłumaczyć. Czy to coś daje, nic, totalnie. W sobotę kupił sobie wielką drożdżówkę i zjadł. Jak odbiera córkę z przedszkola kupuje jej pączki i różne pierdoły, na nic moje tłumaczenia. Całe szczęście odbiera dziecko okazjonalnie, ale potem mam kłopot bo córka domaga się pączków. Sami dokonujemy wyborów. Możesz sobie to tłumaczyć jak chcesz, ale podałam przykłady najbliższej mi osoby, widzę jak postępuje i co robi, w tym naszym dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 15:36 To jak ty się ruszałaś, chodziłaś po tej ciąży skoro ci mięśnie zanikły? Rozumiem, ze w nogach tez ci zanikły skoro leżałaś plackiem? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 18:35 Dobra kończę dyskusje bo to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 10.02.23, 00:42 > Nie ma takiej opcji żeby silne, wytrenowane mięśnie "zanikły" w 3 miesiące zanikaja o wiele szybciej, co widac np. u osob ze zlamaniami, nawet u facetow, ktorzy wczesniej trenowali na silowni. Da sie odbudowac ale zanik miesni jak ktos jest unieruchomiony jest zaskakujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 10.02.23, 04:36 Potwierdzam, moja bardzo aktywna koleżanka utknęła w łóżku w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 11.02.23, 11:11 nena20 napisała: > Oczywiście że tak są sobie winni w tym mój mąż. Nie chce się powstrzymać. Zero > pomysłu i chęci jak ograniczyć kalorie. Ostatni przykład, pomysł aby napić się > wieczorem wina, mąż w sklepie proponuje grzaniec zamiast wytrawnego wina😂😂😂 > i tak jest z jego wyborami cały czas. > Współczuję mężowi. > Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 22:01 A ty w tym ośrodku w jakim charakterze występowałaś? Pracujesz tam, czy udzielałaś dobrych rad w poczekalni, w ramach small talku? Bo jeśli to drugie, to wcale mnie nie dziwi, że pani cię spuściła na drzewo - zapewne takich "wujkow dobra rada" ma na pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 04:34 Napisała przecież, że była jako pacjentka. Myślisz, że osoba, której córka w wieku 15 lat waży 90 kg słucha lekarzy i dietetyków, a olewa panie w kolejce? Czy po prostu nie słucha nikogo i ma w nosie zbilansowane odżywianie, ruch i własne zdrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 11:05 wczoraj na siłce dziewczyna w szatni, licealistka na oko, waga grubo powyżej 100kg najpierw zjadła wielką bułkę pszenną a potem poszła i i usiadła na maszynie. Tak to wygląda jak ktoś pozoruje dbanie o zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 11:11 Ty masz czas obserwowac na silce co kto robi i je? Ooooook. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 12:33 Jak ktoś ma oczy, to chyba widzi, co się dzieje dookoła? Ja zawsze widziałam, czy ludzie wokół ćwiczą, rozmawiają, czy robią fotki na insta. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 13:26 Eee, to ja serio nie mam na to czasu na silowni. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 21:52 ja byłam po treningu i prysznicu, siedziałam chwilę bo byłam po maratonie. Spakowałam torbę i poszłam suszyć włosy. Szatnia jest akurat na wprost siłowni. W tzw międzyczasie ona wyszła z szatni. Siedziała na maszynie i nic nie robiła. Ogólnie ćwiczę 6 dni w tygodniu, pierwszy raz ją widziałam. ciekawe czy jeszcze będzie. Zawsze też mam wtedy podglad co robi mój Ptyś a ostatnio strzelił focha a ja się za to obraziłam. Okazało się, że któraś parówa (jego kolega) doniósł mu, że zadaję się z trenerem, co nie było prawdą, bo miałam z nim zwykły trening. Jak widać kazdy wszystko widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 21:58 ale co ci szkodzi ze wrzuciła węgle przed treningiem? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 22:09 taaa, pszenna buła jest idealnym posiłkiem u otyłej osoby a siedzenie to nie trrening Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 16:13 Bardzo lubię tę reklamę. Znam sporo łyżwiarek plussize. Część z nich to byłe łyżwiarki. Część to amatorki, które trenują łyżwiarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 08:02 Też poznałam takie osoby i szczerze powiedziawszy nie rozumiem za bardzo, czemu mają tyle kilogramów?! Cos jak ta pani w reklamie?! Czy uprawiają ten sport rzadko i dlatego nie chudna?! Czy jedzą za dużo i nie chudną?! Przeciez pod masą, mają mięśnie. Czy nie łatwiej by im było po prostu schudnąć?! Wszystkie znane mi osoby, które uprawiajasport na takim poziomie, ze umieja zrobic piruet i dużo czasu spędzają np. w siłowni, albo na rolkach, są szczupłe. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 21:25 Zespół Cushinga? Sama mam. Mogę nie wychodzić z basenu, jeść tylko ogórki i pomidory i jestem gruba. Tak po prostu, zwyczajnie gruba. W połączeniu ze spaloną radiomodem tarczycą mam tylko wymuszony metabolizm. I prawie się nie pocę, bo przeważnie jest mi zimno. Za to powyżej 30 stopni umieram, bo mi się momentalnie tachykardia pojawia. I nic z tym zrobić nie mogę. A mój endokrynolog wciąż się dziwi, że jeszcze nie jestem na rencie, tylko w miarę normalnie funkcjonuję. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 04:02 Bo od uprawiania sportu się nie chudnie zbytnio- wbrew glupawemu mitowi. A tyje sie lub nie można schudnąć z powodu wielu chorób /zaburzen- czy to fizycznych czy psychicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 20:26 Wlaczylam z ciekawosvi. Ciesze sie, ze nie mam tv. Dajcie znac jak puszczą reklame z otyłą jeźdzcą konną. Będą piekne zapasy miedzy cialopozytywnymi a animalsami. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 21:44 A myślisz, że rycerz w pełnej zbroi, z wyposażeniem i pancerz konia to ile ważył? Mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 22:12 Rycerze uzywali perszeronowatych... (fryzow itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 06:56 Myślę, ze w czasach rycerzy przede wszystkim nie bylo TOZ, praw zwierząt i nikt sie tym nie przejmował. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 08:36 Przejmował. Koń dla rycerza był bardzo, bardzo drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 05.02.23, 21:01 Tak. Znam dwie aktywne i bardzo wysportowane dziewczyny z wysokim bmi. Jedna zajmuje się sportem zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 09:53 Oj niektórym grubaskom nawet medale przyznają, np kulomiotkom. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 10:11 Widziałam, fajna dziewczyna. Widać, można i z nadwagą być sprawnym fizycznie, i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 10:12 Ile mnie w życiu omija przez nieoglądanie telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 13:06 Widziałam te reklamę i czułam pewien dyskomfort . Pani już jest chorobliwie otyła , nie powinno sie tego promować Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 19:30 Promować? Czy znasz kogoś kto przytył specjalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
quendi Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 11.02.23, 11:09 gryzelda71 napisała: > Promować? > Czy znasz kogoś kto przytył specjalnie? Wszyscy, którzy obżerają się bez opamiętania lub są ciągle na destrukcyjnych dietach z efektem jojo - oni wszyscy tyją specjalnie. Wiedzą, jakie są konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 11:11 Nie powinno się promować uprawiania sportu przez osoby otyłe? Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 20:57 Nie. Maja siedziec w piwnicy i nie narazac nieotylych na dyskomfort przebywania w ich otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
quendi Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 11.02.23, 11:10 Wystarczy nie udawać, że bycie grubym jest ok. Bo nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 14:57 Nie widzialam ale zero zdziwienia. Swego czasu chodzilam na kj z gruba laska, ktora skakala z taka sama werwa, ja my (sporo chudsze). Biegam zazwyczaj ta sama trase i czesto mijam sie gruba pania, ktora chodzi z psami. Ostatnio mnie zaczepila (gdy zatrzymalam sie poglaskac rabradorka) czemu od grudnia mnie nie widziala (mielismy pomor w domu i kumulacje niefarta) i, ze juz myslala, ze cos nie tak. Na pilatesie tez cwicza ze mna grube panie. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 15:19 pilates to pikuś, na tabacie poszukaj otyłych Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 15:37 Nie chodze na tabate ale zapewniam, ze kj (kangoo jump) tez daje wycisk. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 18:39 melisananosferatu napisała: > Nie chodze na tabate ale zapewniam, ze kj (kangoo jump) tez daje wycisk. Zwłaszcza mięśniom dna miednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 19:13 Moje maja sie swietnie😀 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 15:40 'Apropo' pilatesow to polecam te, na tych lozkach specjalnych tzw reformer beds. Panieeeee, niby nic a czujesz kazdego miesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 09:05 thea19 napisała: > pilates to pikuś, na tabacie poszukaj otyłych W tabacie jest sporo podskoków, a grubsze osoby częściej mają problemy ze stawami, kolanami, wiec to nie dla nich. Nie jest to tez dobry wybór dla osób starszych ze zwyrodnieniami stawów z tych samych powodów. Dlatego na HIIT znajdziesz głownie osoby młode zdrowe i wysportowane. Pilates może ćwiczyć niemal każdy i w każdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 09:59 sueellen napisała: > W tabacie jest sporo podskoków Tabata to po prostu taki rozkład czasowy ćwiczeń, że robisz coś 20 sekund, potem 10 sekund przerwy i tak przez cztery minuty. Nie trzeba robić w tym czasie żadnych podskoków, osoby początkujące lub otyłe mogą się doskonale bez nich obyć, chodzi po prostu o te 20 sekund mocnej intensywności. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 20:58 W kj skacze sie caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 06.02.23, 18:37 Nie, nie oglądam reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 07.02.23, 09:48 Widziałam, bo reklama jest obecna w każdym możliwym bloku reklamowym. I w sumie nie tylko w reklamie, gdyż dziewczyny z solidną nadwagą spotykam również na treningach na siłowni gdzie przygotowują się do zawodów podnoszenia ciężarów, pchnięcia kulą. Dodatkowo w bokserskiej grupie rekreacyjnej również się pojawia jedna młoda dziewczyna i robi swoim tempem. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 08.02.23, 13:29 Jestem najmniej spostrzegawczą osobą na świecie. Widziałam tę reklamę w TV i dopiero pod wpływem wątku zwróciłam uwagę i na grubą panią i na czerwoną ciecz 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 11.02.23, 11:24 fajna i elastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: A widziałyście tę reklamę Always Platinum, z 11.02.23, 11:25 Mam kumpla, waga solidna, od młodości KravMaga, dżudo, szpagat w 2 wersjach robi na zawołanie... Odpowiedz Link Zgłoś