Dodaj do ulubionych

do czego czerwone szpilki? 👠

05.02.23, 19:08
Przymierzyłam czerwone szpilki w Höglu i zakochałam się bez pamięci. Kolor jest przepiękny, obcas, krój. Zjawiskowe i o dziwo wygodne, choć na początku wydawało mi się, że nie da rady w tym chodzić. Tylko pozostaje pytanie: do jakiego stroju pasują szpilki w takim kolorze? I w sumie czy wszędzie wypada założyć?
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:11
      Jakoś tak np
      • aqua48 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:12
        Ładne. Nosiłabym do wszystkiego.
      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:20
        Dzięki, nie pomyślałam o dżinsach. To w ogóle skóra lakierowana, w domu mało nie padli, gdy zobaczyli.
        Mąż skwitował, że najpierw wchodzi but, a potem człowiek. I że efekt będzie taki jaki ostatnio zrobiła pani w teatrze - była ubrana w złotą sukienkę z cekinów - no nie dało się nie zauważyć. Ale sukienka była na górze, buty na dole, może więc nie będzie tak źle wink
        • szarmszejk123 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:22
          Dlatego reszta stroju może być prosta, dżins i koszulka wystarczy, but I tak zrobi robotęwink
          • szarmszejk123 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:24
            Swoją drogą to mnie ostatnio urzekły bordowe, zamszowe szpilki i ja bym je tak zestawiała, gdybym ogólnie nosiła szpilki:p
            • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:32
              No cóż mam powiedzieć: to są pierwsze moje tak wysokie szpilki i od razu na pełym gazie... Wysokie buty noszę, ale na słupku, a a la szpilki kupiłam, bo właśnie ten słupek często był za ciężki, zwłaszcza latem. Piszę a la, bo stanęło na Ecco, 7.5 cm - no takie pół szpilki.
              Dzieło sztuki, jakim są klasyczne, czarne szpilki Bossa na mojej nodze wyglądały jakbym je chciała sprofanować - ze łzami w oczach odesłałam.
              Te przymierzyłam, bo i tak nie miałam zamiaru kupować przecież 🤣
              • szarmszejk123 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:43
                Ja zakładam tylko na "okazje", czyli kilka razy w roku :p mam aż dwie pary- czarne klasyki i cielisto-różowe sandałki:p
                • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:50
                  Mialy być czarne klasyki, ale nie było. Do wyboru nudziaki i czerwone. Sama nie wierzyłam w swój wybór 😂
        • sol_13 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:01
          Ja mam czerwone lakierowane. Noszę najczęściej na wyjścia do czarnych spodni + bluzki, lub do czarnej sukienki. Ale te stylizacje z dżinsami powyżej też fajne.
        • 35wcieniu Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:12
          Mąż skwitował, że najpierw wchodzi but, a potem człowiek.

Może być. U nas w pracy kiedyś koleżanka w takich przyszła, też do dżinsów i jakiejś neutralnej koszuli i wszyscy na to zwracali uwagę jak wchodziła do pomieszczenia. Do mnie nie weszła, ale ja weszłam do niej i chociaż siedziała za biurkiem (bokiem do wejścia) to pierwsze co zauważyłam to właśnie buty. Ogólnie czuła się mega tym zmieszana bo okazało się że to nie żadna stylówka tylko kupila je na wesele i chciała wcześniej rozchodzić.
          • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:33
            Jeśli chodzi o pracę, to na Xmas party się widzę, ale do biura nie. Mamy dużo szarości i bieli, całe ściany z okien, te buty wprost by krzyczały.
      • shellyanna Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:01
        Tak nosiłam kiedyś.
      • majenkirr Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:47
        Do wszystkiego! Ja już niestety nie jestem w stanie w szpilkach chodzić 😭😭. Może czas poprzymierzać coś niższego?
    • tanebo001 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:15
      do pończoch i gorsetu.
      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:47
        Ani pończoch, ani gorsetu uncertain
        • tanebo001 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:33
          Popraw to
    • daniela34 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:21
      Oj no, do wielu rzeczy pasują.
      Noszę i do dżinsów i do kiecek i do spodni "w kancik"-do ubrań granatowych, czarnych, czerwonych, do szarych. Pasuje do szarości, do białego.
      Czy wszędzie wypada założyć? No na pogrzeb nie bardzo, a poza tym w zasadzie wszędzie, choć nie wszędzie w zestawie z gorsetem i pończochami.
      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:37
        ❤️
        No to będzie chodzone, czarnego u mnie dostatek, a latem coś białego się znajdzie.
    • alina460 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:23
      Odważne. Chyba bym się nie zdecydowała tak na co dzień.
      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:51
        Idę na Toscę z Aleksandrą Kurzak - będą jak znalazł 😁
    • abecadlowa1 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:24
      Czerwone szpilki pasują do wszystkiego
      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:04
        Tak trzeba żyć! - mówisz? 😁
    • extereso Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:28
      Nosiłavym do codziennych złachanych stylówek a jeśli do formalnych to jakoś z przymrużeniem oka.
    • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:44
      W sumie to Wasza wina, bo to Wy pisałyście, że ta marka ma dobre kopyto, no i jak wspominałam, prawdziwych szpilek do tej pory nie miałam. Podciągnęłam pod prezent na urodziny 🙈🙉🙊
    • demodee Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:46
      Jak wygodne, to można w góry założyć. Do czekanów, kurtki nieprzemakalnej, plecaka itp.
    • yannefer Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:51
      do seksu w łóżku big_grin
    • heca7 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:52
      Takie ?😉
      Mam z hogla trzy pary tego samego fasonu. Te czerwone, cieliste i czarne z kokardką.
      Wszystkie są cudownie wygodne i dobrze wyważone, wyprofilowane. Można w nich chodzić stać i tańczyć długo bez obawy o odciski. Uwielbiam ta firmę.
      Noszę do cygaretek granatowych, do białej letniej sukienki zapinanej na guziki z przodu. Rozkloszowanej od pasa. Czasem do ciemnych dżinsów. Ponieważ są główna ozdobą to poza nimi nie zakładam żadnych krzykliwych ubrań wyżej 😉
      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:57
        Wkleiłam wyżej - ten drugi model. Na te jakoś do tej pory nie zwracałam uwagi, ale bardzo dziękuję - następnym razem się przyjrzę, bo wydają się lepsze na co dzień.
        Pokażesz pls czarne z kokardką?
        • heca7 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:00
          Te czarne już nie do kupienia. Bo są sprzed paru lat. Ale kopyto to same. Zaraz zrobię zdjęcie.
          • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:06
            Heco, mozesz podac model?
            przydalyby mi sie wygodne szpilki wink
            kolor w sumie dowolny ...
            • heca7 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:18
              Na pudełkach nie ma nazwy modelu. Ale sprawdziłam na stronie i oni ten kształt nazywają STUDIO 80.
              Noszę 38 i taki rozmiar kupiłam. Naprawdę są super wygodne i warte swej ceny. Dobrze trzymają stopę i nie ma obawy o "gibanie" wink
              • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:47
                Heco, oni maja ten model w czarnym zamszu! OMG!
                • heca7 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:58
                  Cieszę się, że Ci się podobają smile
            • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:27
              Kuro, oni mają też kolor złoty - fajnie wygląda, ale jak przymierzyłam, miałam wrażenie, że skóra jest za miękka i nie trzyma stopy. Lakierowne są sztywniejsze i moim zdaniem lepsze. Mam inne buty, niższe i na grubszym obcasie, czarne lakierki i są bardzo wygodne, choć trochę się obawiałam, czy nie będą za twarde - nie są.
              • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:34
                ja mam szeroka i bardzo wrazliwa stope - "za miekka skora" brzmi jak cos idealnego dla mnie - zwlaszcza, jak doloze "kolor zloty" big_grin
                u nas duzo ich w sklepach, pojde przymierzyc!
                • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:49
                  😂😂😂
                  • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:54
                    Proszę. Jeśli masz 41 to pół darmo.
                    • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:55
                      Znaczy zlote.
                      Bo te bledsze mają 7.5.
                    • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:32
                      nie mam 41 uncertain
                      40 moglabym ryzykowac (mam szerowkie 39), ale 41 to za duze ...
                      ... ale te Hecowe w czarnym zamszu wypatrzylam, mrrrau ....
                      • heca7 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:22
                        W tym fasonie stopa ładnie się układa i wygląda elegancko. Te wyżej, Kropki mają węższe czubki. Też są dobrze wyprofilowane ale nie każda da radę w nich dłużej pochodzić.
                        • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:42
                          Zgadzam się - one są bardziej na wyjście, a te Twoje mogą być tak jak piszesz - do cygaretek choćby do pracy. Mam podbne z Clarks, na ukrytym koturnie i cienkim słupku - cały czas w użyciu. Ostatnio zamieniłam je na niższe lakierki z Hōgla właśnie, bo są piękne i robią wow, ale wysoki obcas robi nogę.
                        • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:48
                          ja mam szeroka stope (i delikatna) z wysokim podbiciem - pewnie te Twoje wygodniejsze. no i czarny zamsz! nie wiem dlaczego, ale generalnie uwielbiam buty zamszowe ... smile
        • heca7 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:07
          Poszłam zrobić zdjęcie i oficjalnie muszę odszczekać. Coś mi się po.pierdo...no. i te czarne to Primamoda. Ale ten sam fason więc pokazuję.
          • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:24
            Fajna ta kokarda! Robi z modelu mniej oficjalny.
    • paskudek1 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 19:56
      Jak mam ochotę i siłę to do wszystkiego 🤣
    • kasandra33 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:00
      Pikantnie do sypialni
    • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:08
      ja sie zakochalam jakis czas temu w ciemno-czerwonych szpilkach Wojasa.
      ostatnio mialam je w operze, do czarnych spodni z cekinami i czarnej jedwabnej bluzki wink

stylowki "zlachane" tez beda swietne, ja glownie do czarnego lub zielonego (ciemnego, jak to u mnie) je nosze.
      • extereso Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:26
        A jakie? Bo szpilki Wojas widzę jedynie czerwone,a z ciemnoczerwonych to tylko te na słupku.
        • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:36
          Tereso, kupilam je w sklepie stacjonarnym w Krakowie z 4-5 lat temu?
          • extereso Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:39
            A, dziękuję😘 pomyślałam, że mogłyby mi się spodobać.
            • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:43
              Kiedyś chyba Kura linkowała zamszowe w kolorze ciemnej zieleni, ale nie pamiętam, czy z Wojasa - piękne były! Albo to Daniela była 🤔
              • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:46
                ciemna zielen to nie ja wink
                chcialabym!
                te swoje czerwone chyba kiedys pokazywalam - zostalam pochwalona za szczupla kostke LOL
              • daniela34 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:52
                kropkaa napisała:

piękne były! Albo to Daniela była 🤔

To chyba mnie linkowano, nie ja linkowałam. W każdym razie ostatecznie całych zielonych nie kupiłam tylko trikolor: zieleń, czerwien i popielaty.
                A teraz szukam fuksjowych, ale muszą być zamszowe. Mam ze skóry licowej, ale mocno już zniszczone.
                • extereso Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:59
                  www.breuninger.com/pl/b/thea-mika/czolenka/1001333665/p/?variant=2e027ae596d3d281ce0f065fe20e7588&em_src=kw&em_cmp=google_PL_PLA-CSS-Shoparade_17925391622/THEA-MIKA/17925391622/m&ef_id=CjwKCAiAxP2eBhBiEiwA5puhNY8m8SY7Tbha4Cf5UffILj7Z3bJljdIcbnygwlr-YmqO24nw8gtWxxoC_nQQAvD_BwE:G:s&extProvId=5&extPu=13928-gaw&extLi=17925391622&extCr=-&btp_cpid=420&btp_ctry=PL&btp_cred=Google&btp_adtp=Product&btp_ac=3007297741&btp_goal=Conversion&btp_cp=17925391622&btp_gr=&btp_ad=&btp_kw=&gclid=CjwKCAiAxP2eBhBiEiwA5puhNY8m8SY7Tbha4Cf5UffILj7Z3bJljdIcbnygwlr-YmqO24nw8gtWxxoC_nQQAvD_BwE
                  Ja lubię takie obcasy, ale wiadomo, rzecz gustu
                • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:02
                  Danielo, jeśli masz stopę Kopciuszka, to klasyczne szpilki Bossa są po prostu boskie. Mają skórzaną podeszwę, więc trzeba się udać z nimi do szewca, ale to jest dzieło sztuki (włoska robota). Są bardzo wycięte z przodu i nie każdemu pasują, ale gdy je miałam w ręku, to był czysty zachwyt. Na eobuwie były w dobrej, wyprzedażowej cenie jesienią. Szczerze polecam - choć tanie nie są, ale ich nie należy rozpatrywać w kategorii obuwia, tylko ikony dizajnu i wykonania.
                  • daniela34 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:05
                    Dzieki
                  • extereso Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:06
                    Gdybym miała czarne włosy, kupiłabym pomarańczowo-czarne. Super by było!
                  • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:23
                    Fuksja pewnie limitowanką była, są niższe. A te klasyczne, są wyższe.
                    • daniela34 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:30
                      Bossa tp bym.kupila czarne klasyki, tylko podejrzewam,że będą wąskie, bo ja niestety nie mam stopy Kopciuszka tylko dość szeroką.
                      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:37
                        Czarne klasyki zamówiłam i właśnie były dla mnie za wąskie, a przy tym tak wycięte, że zahaczały o palce u stóp. Źle to nie wyglądało, ale nie na mojej stopie. Ale co popodziwiałam, to moje. Całe to pakowanie, woreczek, skórzana podeszwa, lekkość, klasyka - niebywale piękne.
            • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:46
              na pewno by Ci sie spodobaly, sa piekne smile
      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:30
        Właśnie widzę je do czarnego garnituru i białej, jedwabnej bluzki - do Teatru Wielkiego są wprost idealne.
        • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:35
          beda boskie!
          ja bylam w moich w operze hamburskiej, tej nowej, co jak statek z rozwianym zaglem wyglada LOL
          • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:36
            ok, nie w operze, a w filharmonii - zanim sie ktos przyczepi ...
            • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:46
              I jak wrażenia na żywo? Zdjęcia robią wrażenie.
              • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:49
                z zewnatrz jest przepiekna! zawsze super oswietlona.
                zaraz z telefonu wkleje zdjecie.

w srodku - akustyka boska.
                korytarze przepiekne - marmury i szklo, widok na port niesamowity.
                muzyka, ech ...
                • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:52
                  tu zdjecia
                  • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:04
                    Aż mnie ciarki przeszły! Czytałam i bardzo bym chciała zobaczyć na żywo. Bardzo.
                    • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:31
                      jesli kiedys bys przyjechala do Hamburga zobaczyc na zywo, to sie odezwij - moze uda sie razem smile

wrazenia sa niesamowite.
                      moj byly student jest totalnym pasjonatem, rezerwuje sobie bilety rok wczeniej - i czasem ma jakies wolne, to mnie zaprasza , albo mi swoje oddaje, jesli nie moze isc smile
                      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:39
                        Na razie w to nie wierzę, ale z drugiej strony - marzenia się spełniają smile
                        • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:46
                          Hamburg nie jest daleko smile z Berlina 2 godziny pociagiem.
                          bilety do filharmonii mozna nawet tanio wyhaczyc z wyprzedzeniem, a normalne miedzy 50 a 100 euro. ostatnio placilam 75 za koncert symfoniczny (orkiestra z Paryza) + pianista-gwiazdor, a kiedys 18 za ukrainska organistke.

... w bonusie mozesz miec zwiedzanie podziemnego akceleratora - z osobista przewodniczka kura smile
                          • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 21:55
                            Nie wierzę - spodziewałam się być zwyzywana od kurtyzann, a tu takie zaproszenia 🥰
                            • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:08
                              > Nie wierzę - spodziewałam się być zwyzywana od kurtyzann, a tu takie
                              > zaproszenia

przeze mnie???
                              to Ty jeszcze fizyczek wysokich energii nie widzialas! LOL
                              • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:51
                                Przez Ciebie nie, ale przez co niektóre nicki jak najbardziej 🤣
                                Jednak niezbadane są kierunki, w które pójdzie wątek 😁
                                • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:56
                                  Kropkaa, popatrz sobie tutaj na bilety do Elphi (mozna zmienic jezyk na niemiecki):

www.elbphilharmonie.de/en/whats-on/23-02-2023/TICKETS/EPHH/
                                  • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 23:24
                                    Matko, ile tam się dzieje!
                                    • kura17 Re: do czego czerwone szpilki? 👠 06.02.23, 11:03
                                      > Matko, ile tam się dzieje!

wybudowali za tyle forsy (10-ciokrotnie przekroczyli planowany budzet!), to teraz tam graja smile
    • tokyocat Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 20:17
      Do czego zechcesz kochana !
      • kropkaa Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 22:06
        😘
    • droch Re: do czego czerwone szpilki? 👠 05.02.23, 23:30
      A po co cokolwiek jeszcze do nich? ;p

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka