Dodaj do ulubionych

Przyznać się która dostała mandat w nowej cenie :D

06.02.23, 03:00
Świętą za kierownicą nigdy nie byłam i nie jestem.
Ostatni mandat dostałam w chyba 2005 roku, 50 zł.
Ale rodzinka mi szaleje i ma już dwa z foto w czasie 2 miesiacy. Do tego punkty i całkiem niemiłą kwotę do zapłaty. Zjebka była ale czy to wystarczy?
A czy ematki już dostały jakieś mandaty z nowym taryfikatorem?
Wątek na luzie bo przecież wszystkie ematki zawsze zgodnie z przepisami.
Oprócz mnie .
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 03:16
      minerallna napisała:
      wszystkie ematki zawsze zgodnie z przepisami.

Boże uchowaj! Ale mandatu nigdy nie dostałam, a zatrzymano mnie tylko dwa razy 😎
    • sol_13 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 05:47
      Ja bardzo średnio przepisowa, np. stale jeżdżę buspasem. Mandat nie pamiętam kiedy ostatnio dostałam, może z 10 lat temu.
      No na foto trzeba uważać niestety.
    • dreg13 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 06:52
      Nigdy.
      Mój mąż też nigdy, a jezdzi codziennie bardzo dużo (taka praca).
      Wystarczy mieć szacunek do ludzi i zapierdalać.
    • kasandra33 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 07:00
      A czy jadąc w w trase macie jakiś założony budżet na mandaty? Świadomie przekraczaczcie prędkość na przykład o 20 km/h i liczycie się z tym że możecie zapłacić mandat.
      • gama2003 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 13:52
        O zagajanko frekwencyjne !

No jak. W kazdym polskim domu jest słoiczek a na nim z plasterka etykieta - na mandaty. Tak z 10% pensji. Nie ma mandatów, kupujemy wódkę. Po wódce nie prowadzimy.
      • szmytka1 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 14:47
        Nie.
    • mid.week Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 07:08
      Na szczescie nie. Jade zawsze z google maps, ktore ostrzegaja o kontrolach. Ostatni mandat dostalam kilka lat temu za predkosc na odcinku pomiarowym. Tego akurat na mapie nie było ☹️
    • szmytka1 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 07:33
      Jeszcze nigdy nie zostałam przyłapana i mam 0 mandatów. Mąż ma jeden, za jazdę rowerem po peronie 🤪 znając sprawiedliwość dziejową, zaraz po tym wpisie dostanę mandat, bo codziennie jeżdżę samochodem.
    • evening.vibes Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 07:41
      Mandatu nie ale dopadła mnie ostatnio totalna pomroczność i zapomniałam, że w pewnym dobrze znanym mi miejscu strefa parkowania działa też w soboty 😜
    • erdasa Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 08:52
      W sumie w 2022 wpadły trzy mandaty na sumę 1500 pln.
      Do tego przed zmianą przepisów zapłaciłam za kurs redukujący punkty 350 pln.
      Policzyłam ile punktów w sumie dostałam w życiu i wyszło mi 57 punktów pomiędzy 2007 a 2022 rokiem.
      • szmytka1 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 09:25
        Jeździsz bardzo dużo, czy bardzo źle?😅
        • 1matka-polka Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 10:52
          szmytka1 napisała:

> Jeździsz bardzo dużo, czy bardzo źle?😅

Pewnie bardzo zle, zwlaszca, ze albo nie spi po nocach albo jest nieprzytomna po przedawkowaniu tritico. Watek zalozyla - wola o pomoc.
          • szmytka1 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 13:38
            Jakiś ty troskliwy...
            • 1matka-polka Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 13:51
              Kiedy ktos tak natretnie nawoluje, jak kot domagajacy sie zarcia, to zal we mnie wzbiera okrutny i chec pomocy sie budzi🤷‍♀️
    • pyza-wedrowniczka Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 09:43
      Na szczęście ostatnio nie. Przez 18 lat prawka dostałam ze 3-4 razy mandat za prędkość, ale max. 300 zł to bywało. Staram się pilnować, ale są czasami takie głupie ograniczenia, że jednak przekraczam prędkość.
    • 1matka-polka Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 10:49
      Ja nie jezdze zawsze zgodnie z przepisami, ale w miescie i tam gdzie sa ludzie pieszo i na rowerach zawsze trzymam sie ograniczen predkosci.
    • primula.alpicola Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 10:59
      Ja, niestety. 2 punkty i 200 pln, uhhh.
    • gulcia77 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 11:11
      Czekamy z chłopem na pierwszy mandat syna. 😁 Ma prawko od miesiąca. 😉 Dostał skodzieńkę i niech się uczy. Na razie idzie mu ok, choć kieszeń na stacji boli. Ostatnio dostał od dziadka bak benzyny i cieszył się bardziej, niż kiedyś z PlayStation. 🤣🤣🤣
    • kaki11 Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 12:03
      Ja mam szczęście - dostałam na razie tylko jeden manat w życiu, i to za nie zapięte pasy, zaraz po zrobieniu prawka, jadąc na maturę smile co nie znaczy, że jeżdżę zawsze zgodnie z przepisami, prędkość owszem przekraczam, zwłaszcza w znanych mi trasach, ale mam o tyle farta, że nigdy mnie nie złapali.
    • amsterdama Re: Przyznać się która dostała mandat w nowej cen 06.02.23, 14:50
      6 pkt., 5 stówek.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka