Dodaj do ulubionych

Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam

06.02.23, 05:41
No mam nadzieje, że dzisiaj zaczynam, w małej kilkuosobowej firmie, o której wspominalam w innym wątku. Mam nadzieję, że będzie ok. Branża nowa, nowi ludzie, tricge daleko id domu, ale pieniądze bardzo ok. Stres jest. Wczoraj wzięłam melatonina 5mg, po której zasypiam jak dziecko, nic to nie dało, 2 godz później wzięłam procha na uspokojenie i tak pół nocy tylko przedrzemalam. Uprasza się o mocne trzymanie kciuków . No tak się wygadać chciałam.
Obserwuj wątek
    • passiflora78 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 05:42
      Powodzenia, trzymam mocno kciuki smile
    • sol_13 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 05:48
      Powodzenia! I nie stresuj się tak, bez przesady, będzie dobrze.
      • sundace46 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 06:27
        Niestety to silniejsze ode mnie sad
        • latarnia_umarlych Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 08:42
          Parę dni i minie, to normalne, ja też zawsze przeżywam zmianę pracy nadmiarowo.
          Dziś jest lepiej?
    • la_mujer75 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 06:27
      Trzymam.
    • lilia.z.doliny Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 06:30
      Ej, to nowe, fajne możliwościwink
      Toasty trza wznosić, a nie prochy brać.
      Baw się dobrze smile)))))
    • yannefer Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 06:56
      Trzymam! Scisksm i powodzenia smile koniecznie daj znać jak pierwsze wrażenie
    • mid.week Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 07:09
      Kciukam. Powodzenia!
      • ajaksiowa Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 07:19
        Wszyscy znamy ten ból 😁przy nowej pracy zawsze dawałam sobie tydzień na ,,pierwsze wrażenia,,👍👍👍👍
    • oldrena1 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 09:46
      Powodzenia! Trzymam kciuki, żeby dobrze Ci się tam wiodło.
    • nevertheless123 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 10:25
      Była pełnia, też źle spałam wink
      Trzymam kciuki, początki zawsze takie są, potem będzie coraz łatwiej!
    • inaccessible_rail Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 13:02
      Trzymam, powodzenia!
    • mayaalex Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 13:05
      Powodzenia! daj sobie troche czasu na przyzwyczajenie a nam potem daj znac, jak poszlo smile
    • silenta Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 17:38
      To napisz jak było jak już będziesz po.
      • sundace46 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 19:57
        Ludzie ok, kilka osób zaledwie, biuro ok, ale umowa nie ok. Dostałam kartkę szumnie nazwaną umowa o pracę - tylko z terminem obowiązywania umowy, stanowiskiem i kwotą wynagrodzenia, dane firmy bez nipu czy krs, nie podpisaną bo szef będzie za tydzień, od dzisiaj umowa na 3 miesiące, o badaniach do pracy nie ma mowy...kur... jego gajowego, w co ja wdepnęłam sad Cała umowa to pół kartki A4.
        Wszystkie swoje umowy jakie przeglądam, te co miałam, są porządne co najmniej 2 strony,a to to...
        Firma nowa od 5 miesięcy istnieje, ale w sumie co mnie to. Mam tylko na 3 miesiące tę umowę, o ile za tydzień szef podpisze. Ratunku, zawsze w jakieś g... musze wdepnąć, bo nie wygląda to za dobrze...
        Na goworku ich nie ma sad
        • alpepe Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 06.02.23, 20:20
          Ale firma istnieje w ogóle? W sensie jest w necie ich nip?
          • sundace46 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 06:39
            alpepe napisała:

> Ale firma istnieje w ogóle? W sensie jest w necie ich nip?
            >
            Tak, mają stronę wszystko i nawet sporo klientów.
            • ajaksiowa Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 06:47
              Są nowi ,może nie są pewni jak biznes siè rozkręci,na czarno nie pracujesz..więc ..spokojnie..głaszczę po główce 🙂🙃🙂
              • kira02 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 06:57
                No ja pewna nie jestem, te pol kartki wygląda bardziej na notatki, niz na umowę, tym bardziej, ze bez podpisu ze strony firmy. Autorko, domagaj sie normalnej umowy. Jest tam jakaś kadrowa?
                • panna.nasturcja Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 08.02.23, 18:32
                  Oczywiście, ze pracuje na czarno. Umowa podpisana tylko przez nią to nie jest umowa, to świstek papieru.
            • panna.nasturcja Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 08.02.23, 18:31
              Strona www i klienci nie świadczą o tym, że firma legalnie istnieje, jest zarejestrowana.
        • anilorak174 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 06:52
          Mojej firmy na goworku tez nie ma. Moja umowa o pracę tez ma jedną stronę (widać nie jestem wonskom specjalistkom).
          A wiedziałaś od razu ze najpierw na 3 mce umowa?
          W obecnej pracy umowę miałam podpisana chyba po 3 dniach, drugą na czas nieokreslony chyba po 2 tygodniach od wygaśnięcia próbnej (szefowa na urlopie, bardzo mnie przepraszano, że tak wyszło).
          • sundace46 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 19:33
            anilorak174 napisała:

> A wiedziałaś od razu ze najpierw na 3 mce umowa?

Wiedziałam, o to nie mam pretensji. Gorzej, ze umowa nie podpisana czeka do poniedziałku na szefa i cóż umowa liczy aż pół strony big_grin ale może przewrażliwiona jestem, sama nie wiem.
            • 35wcieniu Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 19:41
              Co za różnica ile liczy.
              To co powinna zawierać jest jasne, jeżeli to zawiera na tej połowie strony to sugerowanie się samą objętością nie ma sensu.
              (Wszystkie moje też są/były na max stronę i wszyscy w firmie takie mają. Ewentualnie dostaje się jeszcze pismo z konkretnym zakresem obowiązków, ale nie zawsze.)
            • panna.nasturcja Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 08.02.23, 18:34
              To nie jest umowa. Podpisałas to tylko Ty więc możesz sobie na ścianie dla dekoracji powiesić.
          • panna.nasturcja Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 08.02.23, 18:33
            Czyli firma calkowicie nie profesjonalna. Nie ma opcji żeby w dobrej firmie pracownik pracował na gębę.
            Wiesz, że gdybyś miała wypadek w pracy lub w drodze do pracy to nie dostałabyś żadnych pieniędzy z ubezpieczenia?
        • silenta Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 08:16
          Zobacz dla pewności czy jesteś zgłoszona do składek.
          • kira02 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 08:47
            Nie chcę denerwować autorki, ale tak: swistek podpisany tylko przez nią (czy autorka dostala kopie z napisem umowa i podpisem kogos z firmy?), brak badan medycyny pracy (szkolenie bhp chociaz bylo)? To nie świadczy dobrze na przyszłość.
            • sundace46 Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 07.02.23, 19:34
              kira02 napisał(a):

> Nie chcę denerwować autorki, ale tak: swistek podpisany tylko przez nią (czy au
              > torka dostala kopie z napisem umowa i podpisem kogos z firmy?), brak badan medy
              > cyny pracy (szkolenie bhp chociaz bylo)? To nie świadczy dobrze na przyszłość.
              >
              Szkolenia bhp i badań nie było, umowa podobno ma być podpisana w poniedziałek jak szef przyjedzie.
              • panna.nasturcja Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 08.02.23, 18:36
                Więc trzeba było podjąć pracę jak szef przyjedzie i podpisze umowę.
                Zakres obowiązków masz na piśmie? Procedurę ci i jak robić w razie problemów, do kogo się zgłaszać?
                Wiesz, że mogą Ci nie zapłacić, nie płacić za Ciebie składek?
        • panna.nasturcja Re: Trzymajcie proszę kciuki, nowa prace zaczynam 08.02.23, 18:28
          W takim razie nie podjęłabym pracy.
          Wiesz jakie bedą problemy jak coś się stanie?
          Masz pewność, że zapłacą Ci zus, składki?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka