Dodaj do ulubionych

Opóźniony lot- odszkodowanie

06.02.23, 13:44
Emama wie wszystko.
Czy jak
Rozpoczęłam procedurę ubiegania się o odszkodowanie z airhelp- pośrednik - z tyt. Opóźnionego lotu z LOT, to mogę zrobić jeszcze raz samodzielnie, bezposniedio do LoTU?
Niby rozpatrzone pozytywnie, minęły 2 mce i piszą ze zmniejszyli kwotę o 50% i jeszcze każą dosyłać kolejne cesje
Obserwuj wątek
    • bzdety2019 Re: Opóźniony lot- odszkodowanie 06.02.23, 13:57
      nie, oni już wystąpili, pobrali sobie prowizję a tobie zostaną ochłapy. Następnym razem takie proste rzeczy załatwiać samemu. Przecież to tylko formularz reklamacyjny i nie trzeba do tego pośredników. Robiłam coś takiego ze 4 lata temu bo zmienili nam lot. Poszło szybko i dostałam całą kwotę od LOTu.
      U ciebie już po ptakach, bo LOT ma zarejestrowane, że ta akurat sprawa juz została rozpatrzona.
      • droch Re: Opóźniony lot- odszkodowanie 06.02.23, 14:44
        Zawsze można zbadać, z czego wynika wysokość prowizji pośrednika. I czy konsument był o niej wyraźnie poinformowany.
        • kk345 Re: Opóźniony lot- odszkodowanie 06.02.23, 20:44
          Prowizja może wynieść i 99% jeśli klient klepnie takie warunki...
    • przepio Re: Opóźniony lot- odszkodowanie 06.02.23, 17:03
      Po co brałaś firmę? Lot wypłaca odszkodowania raczej bez problemu.
      Masz przyznane odszkodowanie, to co jeszcze chcesz ugrac? Firma zrobila co miała zrobić, odszkodowanie masz przyznane
      • przepio Re: Opóźniony lot- odszkodowanie 06.02.23, 17:08
        przepio napisała:

> odszkodowanie masz przyznane

Możesz tylko doczytać dlaczego chcą więcej prowizji. I ew o to walczyć, ale to już napisała droch

• zlota-klamka Re: Opóźniony lot- odszkodowanie 06.02.23, 17:08