Dodaj do ulubionych

Lubicie sklepy chińskie?

06.02.23, 21:26
Pytanie jak w temacie. Celowo nie piszę "chińczyki", bo chodzi mi o takie hurtownie, w których jest sprowadzany towar z różnych krajów. Ja jeden mam pod nosem w jakiejś minigalerii, właścicielką jest (a jakżeby inaczej) Chinka, ale można tam dostać rzeczy z całego świata, nawet produkowane w Polsce czy we Włoszech. Poza tym zatrudnia u siebie sporo Polek. Często mi się zdarza biegać po sieciówkach jak kot z pęcherzem w poszukiwaniu jakiegoś drobiazgu czy ciuszka - dla siebie ostatnio np. spódnicy "bananówy" (kto je jeszcze pamięta?), turbanu (gotowego do założenia, bo chustkami jakoś ciężko ujarzmić mi włosy), czy zakolanówek dla córki - i gdy zrezygnowana obiegnę wszystkie sieciówki, wchodzę do takowej hurtowni i wszystko jest - jaki kolor pani zapakować 😉? Ceny różne, acz drobiazgi czy letnie rzeczy można dostać właściwie w porównywalnych cenach do Aliexpress, a w przeciwieństwie do niego są "na już".

A Wy? Chodzicie, lubicie, czy sieciówki wyparły wszystko?
Obserwuj wątek
    • danaide2.0 Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 21:33
      Dla mnie tak wygląda piekło.
    • leni6 Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 21:34
      W ogóle nie znam takich sklepów o jakich piszesz. Mam w pobliżu chiński sklep, ale to jest sklep spożywczy, glownie z towarami azjatyckimi ale tak na oko to zwykle zakupy spożywcze też da się tam zrobić. Nie chodzę, bo zniechęca mnie to że jak są jakieś napisy (np.na szybie) to są tylko po chinsku.
    • angazetka Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 21:39
      Wiem, że są takie miejsca, ale nigdy nie korzystałam.
    • sandy_cheeks Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 21:47
      Nie ma takiego w mojej okolicy. Do niedawna był sklep z lepszym chińskim towarem w lokalnym CH, ale chyba zbankrutował, bo już go nie ma. Chyba niebyło klienteli na dzielni…
    • mid.week Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 21:50
      Nie znam czegos takiego, u nas chyba nie ma albo ja nieuświadomiona
    • ga-ti Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 21:58
      Takich "hurtowni" to nie znam, ale sklep z "chińszczyzną" w których jest wszystko, mydło i powidło to tak, znam.
      I powiem tak, na pierwszy rzut oka, tak, super ile tam wszystkiego, łoł, ale jak przyjdzie co do czego to, hm, wszystko jest takie jakieś nijakie, trudno znaleźć coś dobrego. Na wakacjach będąc w małym miasteczku, zaglądamy, dziecku masę plastyczną-piankolinę kupuję bo fajna (składu nie czytam, bo po chińsku wink ), jakieś pierdołki typu latarka, karty do gry, kredę do malowania po chodniku, gniotka... Ciuchy mają kiepskie i nie w moim stylu (błyszczą, świecą, odblaskują). Słowem, no taka chińszczyzna.

Za to jeśli czegoś trzeba na już, zwłaszcza dziecku, to mam Action i Tedi, jeszcze nigdy nie zawiodły wink
      • quendi Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 20:17
        ga-ti napisała:

Za to jeśli czegoś trzeba na już, zwłaszcza dziecku, to mam Action i Tedi, jesz
        > cze nigdy nie zawiodły wink

Czyli też chińskie, ale pod angielskim logo wink
    • geez_louise Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 22:03
      Miałam taki sklep w miejscu, w którym miewałam godzinne „okienka”, wiec wchodziłam pośmiać się i powybaluszac oczy. Kupiłam tam dwa fascynatory (bardzo ładne, za 12 złotych sztuka), bodystocking, który to okazał się być przeznaczony dla kobiety mającej 130 cm wzrostu i 250 cm w obwodach tułowia oraz kilka breloczków do kluczy. Nic innego tam nawet nie przypominało rzeczy które nadają się do kupienia.
    • kotejka Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 22:11
      Kocham i uwielbiam
      Dzisiaj wydałam tam 15 zł
      Kupiłam - lusterko do roweru, bibulkowe motylki, opaski treningowe, 4 washi tape, 10 zamykaczy do szafek, bo mi pies drzwi otwiera, psi pas do samochodu, uchwyt do suszarki, haczyk w drzwi i paski do przyklejania powieki w ilości sztuk 70
      • kotejka Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 22:15
        I mokre chusteczki - te były najdroższe :⁠-⁠)
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 22:52
        A gdzie i jak ty chcesz te powieki przyklejać?
        • kotejka Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 06:58
          Do siebie :⁠-⁠)
    • simply_z Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 22:56
      nie znoszę, straszny badziew.
    • keep.sweet Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 23:01
      Zapach kleju powoduje u mnie odruch wymiotny już od wejścia, więc omijam. Co do ciuchów to nie mój styl/materiały/wykonanie. Mam zastrzeżenia do jakości ubrań, czy są pofarbowane bez szkodliwych chemikaliów itp.
    • koronka2012 Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 23:05
      Zawsze lubię tam zajrzeć, to takie: sezamie otwórz się 😉 kupiłam tam mnóstwo fajnych gadżetów, piankowy pokrowiec na komputer za 4 zł, scyzoryki, multitool który mi się bardzo przydaje w aucie, kosmetyki z serii Himalaya, i takie tam
    • andaba Re: Lubicie sklepy chińskie? 06.02.23, 23:53
      W miasteczku w pobliżu mojej mamy jest chiński sklep. Wszystkie staniki mam stamtąd, może nie są genialnej jakości, ale o połowe tańsze nawet niz te z modusa.
      A latem kupiłam sobie tam śliczna sukienkę.
      Poza tym mają tanie igły do maszyny, sznurki i inne pierdóki do rękodzieła.
      Wachlarze po 6 złotych.
      Córka ma stamtąd juz kolejne szorty.
      Mama kupuje spinki do wlosów.
    • panna.nasturcja Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 01:33
      Nigdy w życiu nie byłam w takim sklepie, w ogóle nie kojarzę żeby był gdzieś w okolicy.
    • mandre_polo Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 06:42
      W lokalnym byłam już dwa razy i mam zamiar znowu zajrzeć. Kupiłam niezłą gumkę do włosów, saszetkę zapachowa do garderoby - bardzo lekki chyba zapach bawełny.
      Są tam cudaczne mopy i aż szkoda że nikt nie robi ich w lepszej jakości bo pomysły mają mega.
    • heca7 Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 07:21
      W okolicy jest jeden. Byłam w nim wiele lat temu żeby kupić córce takie gumki w kształcie zwierzątek, którymi dzieci się zachwycały kilka lat temu. Już z daleka odurzał silny zapach plastiku i kleju. Rzeczy było mnóstwo, zabawek , ubrań i akcesoriów kuchennych. Były też sprzęty agd i rtv jakichś mało znanych (albo w ogóle) firm.
    • szarmszejk123 Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 09:03
      I tak i nie. Bo z jednej strony przeraża mnie ilość plastikowego badziewia, jakim wypełnione są te sklepy, a z drugiej zawsze znajdę tam coś ciekawego:p
    • szmytka1 Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 09:49
      Nie lubię. Byłam.kilka x, nigdy i tak nie.mieli tego, po.co.przyszlam
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 10:23
      No nie wiem, czy w moim chińskim sklepie są towary z innych państw... Mi jest niedobrze na samym wejściu. Zapach sprawia, że chce mi sie wymiotować i głowa zaczyna boleć. Nie, nie kupuję tam. Gdybym mogła, to nie kupowałabym żadnych chińskich produktów, jak mam alternatywę nigdy nie wybiorę chińszczyzny.
    • aagnes Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 10:24
      Nie, a w chińskim spożywczym tak smierdziało, że nie byłam w stanie tam wytrzymać paru sekund.
    • yoko765 Re: Lubicie sklepy chińskie? 07.02.23, 20:36
      Mam dwa w okolicy, do nr1chodze częściej ponieważ mają mnóstwo towaru i często znajduje właśnie rzeczy jak na Ali tylko na już. Do numeru dwa zaglądam jak muszę , ponieważ chińczyk szczędzi na ogrzewaniu i nie mogę patrzeć jak ekspedientki stoją w czapkach i kurtkach.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka