trzynastego 07.02.23, 06:24 Czy w tym celu muszę odwiedzić bank? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotejka Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 06:25 W polsce nie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:36 kotejka napisała: > W polsce nie Dlaczego nie? Ja wyplacę... Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 13:11 Bo większości bankomatów po prostu nie ma euro? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 13:35 Bo w bankomatach w Polsce na ogół są złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 13:38 Nieliczne mają euro, trzeba sprawdzić które. Odpowiedz Link Zgłoś
trzynastego Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 14:01 panna.nasturcja napisała: > Bo w bankomatach w Polsce na ogół są złotówki. I takiej odpowiedzi udzielił mi opiekun bankowy A więc bankomaty w Polce nie wypłacają euro. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 17:28 A więc gadasz głupoty, podobnie jak twój opiekun bankowy Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 21:52 Bankomaty w niektórych oddziałach kasowych banku wypłacają euro. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 16:50 panna.nasturcja napisała: > Bo w bankomatach w Polsce na ogół są złotówki. Na ogół...Ale są jednak też takie z euro Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 06:28 Wypłąci Ci w walucie w jakiej wypłaca w danym kraju; niektóre bankomaty euronetu mają podobno taką możliwość (wypłaty w euro). www.euronetpolska.pl/index.php?m=maps&m_2=front&id=254 Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 06:29 Wypłaci, jeżeli jest do tego przystosowany. U mnie, w dość dużym mieście jest tylko jeden taki Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:29 Te bankomaty w euro nie wyplacaja z konta eurowego. Tzn moze I tak, ale przelicza na zlotowki I potem znowu na euro. One dzialaja jak kantor z bardzo zlym kursem. W sumie to nie wiem czy I bank ci wyplaci. Mam konta walutowe ( nie euro) I to sa tylko wirtualne pieniadze, nie mozna ich wyplacic w gotowce. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor-k Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:43 O czym ty gadasz .W banku wypłaci bo najprościej .Wyżej napisał profes co i jak .W domu sobie robię wymianę walut bo lepszy kurs na złotówki .I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:47 Jak pisalam mam konta nieeurowe. I np. forintow nie wyplacisz, nawet w oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:54 Nie prawda, przynajmniej w moim banku można zrealizować wypłatę bezpośrednio z konta walutowego, ale tych bankomatów jest bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 13:44 Co ty piszesz?, może dotyczy to niszowych walut ale w Euro, USD, GBP bez problemy wypłacę w niektórych bankomatach 1:1 oczywiście z odpowiedniego konta walutowego i odpowiednią kartą ( osobna lub multi walutowa podpięta do kilku kont walutowych) Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:39 po pierwsze musi to być bankomat, który posiada opcje wypłaty w euro, po drugie musisz mieć konto w walucie euro-jesli tak jest, wypłacasz bez zadnych przeliczników 1:1. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:45 Jestes pewna ze bez przelicznikow? Moim zdaniem to tak nie dziala (I google to potwierdza) Przeliczy z euro na pln i z pln na euro drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:48 www.najlepszekonto.pl/wyplata-gotowki-w-obcej-walucie-w-oddziale-banku Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 17:21 jestem pewna co do konta ktore posiadam-mam konto w eur i kiedy wyplacam karta walute w eur, sciaga mi po prostu kwote jaką wyplacilam w danym bankomacie i tyle. Stosowalam bedac na wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 19:21 ale na wakacjach w kraju z Euro? Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 08.02.23, 10:05 tak, ale nie tylko. Bylam w Chorwacji i tam w miejscowosciach wypoczynkowych bankomat z eur nie był rzadkością. Odpowiedz Link Zgłoś
virtualnie Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 08.02.23, 10:13 Ja z takimi się tam nie spotkałam. Zresztą do końca ub. roku walutą chorwacką była kuna. To tak jak jechać do Włoch i szukać bankomatu z funtami. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 08.02.23, 11:40 to tak jak mieszkac w PL gdzie walutą obowiązującą jest zł. i szukac bankomatu z euro......no i znajdziesz. Sieć Euronet ma mnóstwo swoich bankomatów na terenie całej PL....jak wejdziesz w wyszukiwarkę bankomatów z usługą wypłaty w EUR, dla samej Warszawy wyświetla 6 stron z adresami. Ta sieć równiez znajduje sie w Chorwacji i w Dubrowniku na pewno z niej korzystałam wypłacając eur na kartę wielowalutową, która obciążyła moje konto w EUR nie stosując dodatkowych przeliczników, tylko na podstawie tabeli kursu walut obowiązującej na ten dzien w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 07:53 Są takie bankomaty, ale jest ich bardzo mało, musisz poszukać listy na stronie banku. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Czy bankomat wypłaci mi euro, z konta walutow 07.02.23, 14:16 Niektóre bankomaty euronetu mają taką możliwość, informacja znajduję sie w widocznym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś