Dodaj do ulubionych

Szampon w kostce - przyechowywanie

07.02.23, 09:19
Do dziewczyn które używają szamponów w kostce pod prysznicem, jak te kostki przechowujecie by były pod ręką?
Mam pod prysznicem półkę z butelkami. Pomyślałam, ze w sumie może być to też fajne rozwiązanie na wyjazdy i podróże. Jedyny problem zmiany na szampon w kostce to przechowywanie. Gdzie ją trzymać by wygodnie się używało?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:23
      ??? Mydelniczka to raczej stary wynalazek. Najlepiej miec taką z dnem-ociekaczem, która pozwoli obeschnąć kostce, żeby się nie rozpaćkiwała, gdy odkładasz mokrą.
      • sueellen Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:41
        Mydelniczka działa jedynie na brzegu wanny. Pod prysznicem będzie się na nią lala woda
        • atenette Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:43
          Ale w czym to niby przeszkadza? Przecież mydelniczka jest zamykana, a autorka napisała, że ma półeczkę pod prysznicem?
          • atenette Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:43
            Oj przepraszam nie zauważyłam, że to sama autorka odpowiedziała smile)
            • sueellen Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:57
              Jakoś nie widzę tego. Dzieciory mi rozpuszcza to mydło w 3 dni.
        • iwoniaw Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:48
          sueellen napisała:

> Mydelniczka działa jedynie na brzegu wanny. Pod prysznicem będzie się na nią la
          > la woda

Mydelniczka dziala tam, gdzie ją postawisz. Pisałaś, że masz półeczkę pod prysznicem, woda na niej stoi, gdy się myjesz czy jak?
          • sueellen Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:58
            Leje się na nią.
            • 35wcieniu Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 10:02
              No to postaw tam mydelniczkę przewiewną, żeby woda spłynęła, a mydło (szampon) wyschło.
              Stylistyka rzecz gustu ale tego rodzaju:

https://www.abud.pl/pol_pl_Mydelniczka-owalna-metalowa-Galicja-24372_1.jpg
              • 35wcieniu Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 10:04
                Albo bambusowa:
                https://images-eu.ssl-images-amazon.com/images/I/619QQhqN8gL._AC_UL210_SR210,210_.jpg
              • sueellen Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 10:05
                To chyba najrozsądniejsze smile
        • aqua48 Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 19:09
          Ja mam mydelniczkę pod prysznicem. NIE leje się na nią woda, albowiem gdyż mydelniczka jest POZA zasięgiem lejącej się wody.
          • sueellen Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 19:12
            U mnie niestety będzie się lala, chyba ze ja przymocuje z innej strony. Na razie chyba odpuszczę.
    • kk345 Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:25
      Ja trzymam w takiej małej torebeczce siateczkowej, jak do biżuterii, wisi sobie. Na wyjazdy wkładam całość w woreczek foliowy
      • bei Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:31
        Ja również w woreczku, który wisi pod zestawem prysznicowym, na wyjazdy wkładam do pudełeczka na mydło.
      • sueellen Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:59
        kk345 napisała:

> Ja trzymam w takiej małej torebeczce siateczkowej, jak do biżuterii, wisi sobie
        > . Na wyjazdy wkładam całość w woreczek foliowy

Gdzie to wieszasz? W kabinie (w sensie pod prysznicem ) czy poza?
        • kk345 Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 11:15
          Pod prysznicem, na brzegu metalowej półeczki na żele- ale po stronie przeciwnej, niż leci woda. Dodatkowy plus- łatwiej zdjąć włosy z woreczka, niż z mydła.
        • beata985 Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 21:59
          sueellen napisała:

> kk345 napisała:
          >
          > > Ja trzymam w takiej małej torebeczce siateczkowej, jak do biżuterii, wisi
          > sobie
          > > . Na wyjazdy wkładam całość w woreczek foliowy
          >
          > Gdzie to wieszasz? W kabinie (w sensie pod prysznicem ) czy poza?

Też mam w woreczku, wieszampowyżej słuchawki na drążku, ewentualnie małe klamerki jak do prania przyczepione do góry na drzwiach i na tym woreczek.
    • barattolina Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:28
      Na stronie Ministerstwa Dobrego Mydła znajdziesz specjalny pojemniczek na przechowywanie takiego szamponu. Polecam.
      • evening.vibes Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:31
        A co w nim takiego specjalnego? Wygląda jak najzwyklejsza puszka. Włożysz mokrą kostkę i dramat wink
        • memphis90 Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:41
          Wydaje mi sie, ze jak wsadzisz tam mokrą kostkę, to sie przyklei i już nie wyjdzie po dobroci… Jak czasem zapomnę i położę na obrzeżu wanny, to sie przykleja na amen sad Ja zazwyczaj trzymam w kartoniku albo odkładam na pokrywkę od innego kosmetyku, jak już kartonik odmówi współpracy.
          • 35wcieniu Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:54
            Na wannie się przykleja bo woda spływa i paruje, w puszce gorzej bo będzie rozmakało i spodnia warstwa będzie ciapowata.
            • sueellen Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 10:02
              No właśnie tego się obawiam, ze albo się rozciapie, albo przyklei. A chodzi o to by było pod ręką, poza momentem użycia suche i całe.
              • 35wcieniu Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 10:05
                Wyżej ci wkleiłam taki niesamowity wynalazek jak mydelniczka, z której woda może spłynąć. tongue_out
      • 35wcieniu Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:38
        Pojemnik jak pojemnik. Można wziąć po prostu pusty pojemnik po kremie czy czymkolwiek i na jedno wyjdzie.
        A do bieżącego używania lepsze są po prostu mydelniczki bez pełnego dna albo siateczki, żeby kostka mogła wyschnąć.
    • atenette Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:41
      Ja razem z szamponem w kostce kupiłam specjalny pojemnik na niego, bardzo ładny swoją drogą. A jak nie to przecież zwykła mydelniczka?
    • cosmetic.wipes Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 09:56
      Metalowa puszka (mydelniczka) z ociekaczem.
    • skumbrie Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 10:07
      Wisząca mydelniczka.
    • fibi00 Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 10:54
      Ja trzymam w kwadratowej zamykanej mydelniczce.
    • fibi00 Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 10:55
      Mam dokładnie taką mydelniczkę.
    • snakelilith Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 11:05
      Ja używam sizalowego woreczka, może przewiesić gdziekolwiek, albo użyć jako podkładki i położyć tam gdzie trzyma się butelki. W domu robię to drugie, do woreczka wkładam tylko na wyjazdach. Woreczek zmieniam co kilka dni i wrzucam do pralki.
      Dodam tylko, że kostka szamponowa, czy do mycia, bo takie też mam, zamiast żelu, to nie mydło i zachowuje się trochę inaczej. Moja się np. nie klei i nie maże jak mydło. Nawet czasem zapominam na krawędzi wanny i zostawia wtedy tylko mokry ślad, ale się nie rozpada jak mydło.
      • kk345 Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 11:17
        Moja kostka szamponowa zachowuje się dokładnie jak mydło, czyli maże i przykleja.
        • snakelilith Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 22:13
          Wiem, że są różne. Ja kupuję taką, która jest produkowana przez lanie, a nie przez prasowanie surowca i te się nie łamią. Wcześniej miałam inną i ta bardzo szybko rozpadała się na małe, klejące części.
    • kotejka Re: Szampon w kostce - przyechowywanie 07.02.23, 22:03
      mam taki przyklejak z dziurka
      na przyssawke
      wywoko nad glowa przyklejam, zeby go nie tracac w podroz - zwyczajnie owijam w folie
      czasem tez kostki trzymam na szczotkach

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka