Dodaj do ulubionych

Porównanie cen w sklepach

07.02.23, 14:02
Kaufland biedronka lidl dino Auchan. Gdzie są przyzwoite ceny? W każdym coś jest taniej, drożej. Zauwazylam ,że w kauflandzie z tydzien na tydzień drożej. Tam chodzę najczęściej. Bo mam najbliżej. Macie porównanie ,gdzie taniej? Zauwazylam też, że opłaca sie kupować duze paczki.wieksze butelki itp. Chodzi o spożywkę. Już obrałam inna taktykę. Robię zakupy w piątki i w poniedziałek, bo w poniedziałki są przeceny np mies wedlin itp -chodzi o daty ważności po niedzieli.
Obserwuj wątek
    • sandy_cheeks Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:09
      Podobno ogólnie najtańszy jest Auchan.
      Ja raz na tygiel zajeżdżam do Auchana, Kauflanda lub Aldiego (jeżdżę autem na większe zakupy). Zanim pojadę przeglądam ulotki, w wyborze sklepu sugeruję się tym, co z bardziej nietypowych rzeczy (tych, które potrzebuje) jest na promocji. To czego nie kupię uzupełniam w Lidlu lub Biedronce (mam pod blokiem)…
    • alpepe Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:10
      Super, jesteś taka zaradna.
    • gryzelda71 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:14
      Gdzie znajdę mleko w 2l opakowani
      • magia Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 15:54
        wg mnie nigdzie. Kiedys sama kupiwalam takie Łaciate i Łowicz.
        Od lat chyba nie ma.
      • mia_mia Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 16:04
        W dwulitrowych nie ma, ale bardzo często są promocje przy zakupie 6-12
      • danaide2.0 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 21:20
        Nie wiem. Ale w Sparze ostatnio ciągle promocje na litr mleka 3 z kawałkiem. Po kilku miesiącach mleka za 5 z kawałkiem czuję się jakby mi ktoś kozę wystawił. Co prawda najpierw ją wstawił...
    • passiflora78 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:16
      Z moich obserwacji najtańsza Biedronka potem Lidl, Aldi droższy, Kauflanda cenowo nie znam, nie robię w nim zakupów
      • passiflora78 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:17
        Auchan według mnie droższy od Biedronki i Lidla ale tańszy od Aldiego
        • pyza-wedrowniczka Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:59
          A ja ostatnio miałam wrażenie, że Biedronka się zrobiła droga, na pewno droższa niż Lidl czy Auchan.
        • mava1 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 15:58
          lidl wcale nie jest tańszy od Auchan, to bajka.
          Mam 2 lidle obok siebie i często tam wpadam jak mi czegos zabraknie/zapomne.
          Tygodniowe zakupy robię głównie w auchan i on jest zdecydowanie najtańszy. Także ze wzgledu na lokalizacje pewnie - auchan jest na obrzeżach, lidle w środku miasta.
          Przy czym ja akurat, w soboty zwykle, robie objazd kilku sklepów, w których mam sprawdzone produkty. Nizsza cena o 0,10 gr, 0.50 gr, 1 zł, nie robi na mnie specjalnego wrażenia bo pewnie w efekcie to oszczędność np. 50 zł w skali miesiąca. Nie bedę kupować byle czego żeby "zaoszczędzić" 50 zł.
          W poniedziałek nie lubię robić zakupów bo zwykle jest to, co zostanie z zakupowego weekendu Albo nie zostanie, czyli nie ma lub wybór mniejszy.
          Poza wszystkim to auchan jest przyjazny bo duża powierzchnia. Nie trzeba sie aż tak bardzo (bo jednak trzeba) obijać o innych kilentów. Choc często trzeba obijać sie o palety, zaparkowane na środku alejek.
    • panna.nasturcja Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:16
      Warzywa i owoce kupuję na targu, który jest u nas w soboty.
      Ryby w rybnym też raz w tygodniu, mięso w mięsnym, nawet rzadziej, bo nie jemy dużo, a mrożę sobie poporcjowane.
      Wędliny na jarmarku regionalnym, tez mrożę, tak też kupuję oliwki, suszone pomidory, przyprawy, miody.
      Sery, oliwę we włoskim sklepie, w którym bywam raz ba dwa tygodnie przy okazji.
      Nabiał oraz wszelkie rzeczy paczkowane w kartony, puszkim słoiki zamawiam z dostawą mniej więcej raz na 10 dni.
      Po pieczywo chodzę do piekarni dwa razy w tygodniu.
      Nie kupuję w żadnym supermarkecie.
      Żadnego z wymienionych sklepów nie mam w takiej odległości by pójść piechotą na zakupy, w żabkach i innych osiedlowych nie kupuję, bo nie wierzę w swieżość i właściwe przechowywanie w lodówkach.
      • gryzelda71 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:20
        Zmęczyłam się czytaniem gdzie co kupujesz.
        Robię zakupy tam gdzie mi wygodnie, a boczek że starego knura kupiłam właśnie w ulubionym mięsnym.
      • kochamruskieileniwe Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:30
        Autorka szuka tanich produktow....
        • korniz Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:34
          Raczej tanszych takich samych aby nie przepłacać
        • panna.nasturcja Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:43
          Z tego, co napisałam drogi jest sklep włoski i jarmark regionalny, przy czym ja wolę niej wędliny a dobrej jakości niż marketową chemię. Na targu można wybrać sprzedawców z różnymi cenami, wiadomo, że jak ktoś kupi teraz truskawki to mało nie zapłaci, ale warzywa sezonowe są tańsze i lepszej jakości niż w markecie. Tylko ja piszę o targu, nie o osiedlowym bazarku, a nie każdy ma w pobliżu, my podjeżdżamy samochodem, bo za daleko na dżwiganie zakupów.
      • mid.week Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 19:12
        Bardzo przydatne informacje w watku o najtanszych dyskontach
        • 1maja1 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 20:29
          mid.week napisała:

> Bardzo przydatne informacje w watku o najtanszych dyskontach

😂 👍
    • liliawodna222 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:31
      Stokrotka
    • gulcia77 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:33
      Samo jeżdżenie od sklepu do sklepu powoduje duży skok kosztów. Realnie dobrze się oszczędza kupując to, czego potrzebujesz. Osobiście zawsze robiłam zakupy z listą zakupów. I wiem, że to świetna kontrola wydatków. A jednocześnie kupujesz to, czego potrzebujesz.
      • panna.nasturcja Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:44
        Dokładnie, jadłospis i lista zakupów to klucz do sensownego wydawania pieniędzy na jedzenie.
      • mia_mia Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 16:11
        Czasem sklepy są obok siebie, u mnie tak jest i często jak jadę na zakupy to jestem w obu L i B, nie ukrywam, że to bardzo wygodne rozwiązanie.
        Nie chodzi o promocje, choć z tych lubię korzystać, ale o to co gdzie można kupić.
    • szmytka1 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 14:53
      W dino surowe mięso w dobrych cenach, dobra jakość. Słodycze drożej niż np w Lidlu, te same rodzaje. Mies z przeceny nie kupuję.
      • mid.week Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 19:18
        Mają kontrole nad miesem bo Agro-Rydzyna nalezy do Dino.
        • szmytka1 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 20:02
          Owoce też ma dobre, cały sezon ładne jabłka i smaczne, warzywa swieze. Nieduzo, ale dobre. Nie ma tak jak w lidlu, gdzie ide i tona zwiedlych i nadgnitych zalega. Asortyment niewielki, ale za to porządne rzeczy. I makarony smaczne, ale uwaga na gówniane opakowania makaronów, rozrywają się łatwo.
    • jkl13 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 15:36
      Już od jakiegoś czasu menu planuję pod promocje Lidla, akurat ten sklep lubię najbardziej. Biedronki mają u nas kiepską jakość, Kaufland jest zauważalnie droższy od Lidla, innych marketów jak Auchan czy Carrefour brak. Jest jeszcze Stokrotka, też droga.
    • kaki11 Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 16:36
      Chyba zależy od produktu. Najczęściej kupuję w Biedronce , Lidlu i Dino, trochę rzadziej w Kauflandzie. W innych sklepach niemal wcale, bo robię zakupy w sklepach które są najbardziej po drodze i zatrzymuję się po pracy, treningu, przed odbiorem córki ze żłobka a nie jeżdżę specjalnie.
      Coraz częściej mam wrażenie, że Dino wychodzi najtaniej, ale ma dość ograniczony asortyment. Z pozostałych warzywa i owoce chyba są w podobnej cenie, i taniej wychodzi to co jest na promocji, przy tym może mam pecha ale w mojej biedronce coraz częściej one wyglądaj na mocno nie świeże, w Lidlu dużo lepiej. Kaufland jest najdroższy jeśli chodzi o nabiał - sery i jogurty, są tam sporo droższe niż w pozostałych dwóch, tu Biedronka chyba wychodzi najtaniej, ale też część rzeczy ma tam po prostu odpowiedniki marek własnych, i dlatego one są tańsze. Lidl w tym wydaje mi się tak po środku. Tak ogólnie ciekawsze promocje widuję w lidlu.
    • zaczarowanyogrod Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 19:08
      Nie mam porównania, mało co kupujemy bo mamy swoje warzywa. Mięso jak nie swoje, to od kogoś, albo ze sklepów mięsnych z regionu co biorą mięso od miejscowych rolników. Czasem coś ojciec kupi w biedronce i inne zakupy bo jest najbliżej. A ja idę do takiego sklepu, który mam najbliżej miejsca w którym mam coś do załatwienia. Nie patrzę wtedy na cenę, czyli zazwyczaj taki mały Carrefour, Biedronka i Gama.
      Siostra ma różne sklepy w okolicy to nie kupuje wszystkiego w jednym, a sprawdza wcześniej gazetki i idzie po każdy potrzebny jej produkt do innego.
      • panna.nasturcja Re: Porównanie cen w sklepach 08.02.23, 00:29
        Możesz podać jakichś miejscowych rolników mających prawo wstawiać mięso do sklepów?
        Bo zdaje się, że to nie jest takie proste odkąd zmieniły się przepisy, rolnik może na własne cele tylko.
        • zaczarowanyogrod Re: Porównanie cen w sklepach 08.02.23, 07:27
          On sam nie wystawia tylko masarnia skupuje i te sklepy to ich
          • zaczarowanyogrod Re: Porównanie cen w sklepach 08.02.23, 07:28
            Tych masarni
            • zaczarowanyogrod Re: Porównanie cen w sklepach 08.02.23, 07:55
              I jeszcze miejscowe ubojnie sprzedaja mięso masarni. Nie napisze gdzie bo będzie wiadomo skąd jestem.
              • teodor-k Re: Porównanie cen w sklepach 08.02.23, 08:05
                Jak najmniej danych bo fora mają oczy .Są prywatne masarnie i warto jechać te paręnaście kilometrów po nie .Jakieś totalne bzdury bo ludzie w dobie kryzysu szukają promocji ,a auto jest dodatkowym plusem na zakupy .
                • teodor-k Re: Porównanie cen w sklepach 08.02.23, 08:08
                  Masz pieniądze kupujesz na targu ,nie masz to w Biedronie i nie jest to żadna ujma .Ceny idą w górę i nie jest to koniec podwyżek .
        • szmytka1 Re: Porównanie cen w sklepach 08.02.23, 09:08
          To nie masz u siebie sklepów miesnyxh masarniczych, typu babienice masarnia, mazurskie wędliny Giżycko, kłodzkie zakłady masarnicze? To samo jak mleczarnie, tylko z miechem i na mniejszą, lokalna skalę.
    • mid.week Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 19:15
      Kupuje po drodze lub w tym sklepie do ktorego moge isc na spacer. Jesli strace 20 groszy na litrze mleka to przynajmniej zaoszczedze 6,76 na litrze benzyny.
    • ga-ti Re: Porównanie cen w sklepach 07.02.23, 20:21
      Pieczywo, mięso i wędliny kupuję w lokalnych sklepikach, resztę w Biedronce albo Lidlu, w Auchan jestem rzadko, zwykle gdy muszę kupić coś innego, nie spożywczego i wtedy spożywka przy okazji. Kauflanda nie mam. Carrefour podobno bardzo zdrożał, w Leclerku nie byłam od lat.
      U nas Lidl i Biedronka rywalizują o klientów, jak w jednym jest promocja na jabłka (po niecałe 2 zł) to wiadomo, że za tydzień taka sama promocja będzie w drugim, zaobserwowałam na wielu różnych produktach. Najfajniej, gdy jest promo na mięso, bo wtedy i lokalny sklepik jakąś promocję rzuci. U nas promocyjne w Lidlu bardzo szybko się rozchodzą, więc po południu bywają puste półki. W Biedronce w centrum dają fatalne owoce, przebrane, wymieszane, za to w Biedronce na uboczu owoce bardzo ok. A i w Biedronce zdarza im się oszukiwać na promocjach, poprzestawiane kartki z cenami, nieaktualne promocje, a i ciągle zacinają się kasy samoobsługowe, mają większy bałagan.
    • frozenwildberry Re: Porównanie cen w sklepach 08.02.23, 08:41
      Wszędzie po trochu. Ja przeglądam oferty i idę po konkretne produkty. Tylko ja mam blisko i szukanie promocji to niejako moje hobby.
      Niby Auchan w rankingach najtańszy ale zauważyłam że od początku ceny mocno w górę i prawie wyrównały do innych marketów .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka