Dodaj do ulubionych

Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania

07.02.23, 15:33
Proszę o pomoc, wybieramy się na Majorkę latem, potrzebuję konkretnych informacji o życiu hotelowym:

1. klimatyzacja - czy w hotelu jest bardzo zimno w części wspólnej i w pokojach; są hotele z indywidualnie sterowaną klimą w pokojach ale jest takich ofert mało; czy w tych centralnie sterowanych bardzo wieje z klimatyzacji? (osobiście nie cierpię klimatyzacji i od razu mam chore gardło niestety)

2. napoje przy posiłkach all in. - jak wygląda wybór, co jest w ofercie do śniadania, obiadu i kolacji, konkretnie proszę, czy z nalewaka, czy z butelek itp.

3. baseny - zazwyczaj w jakich godz. są czynne?

4. czy jest tłok na śniadaniu?

dziękismile

Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 07.02.23, 15:38
      Pytasz o 1000 hoteli jednocześnie i oczekujesz konkretnej odpowiedzi?😀
    • alina460 Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 07.02.23, 15:42
      Wybierz konkretny hotel i zapytaj w mailu.
    • amarilla Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 07.02.23, 17:34
      nie pytam o 100 hoteli, i nie wybrałam konkretnego
      raczej proszę o odpowiedzi na moje pytania - typu: tak, klima w 4*mocno działa albo w "ja byłam w 3* w pokoju z centralnie sterowaną i było w nocy gorąco: itp.
      albo inf. - w hotelu 4*, w którym byłam do picia dla dzieci przez cały dzień było...... itp.
      • krolewska.asma Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 07.02.23, 17:55
        W każdym hotelu w którym byłam klime można wyłączyć
        Nie żyjemy w czasach Napoleona
      • car_fox Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 07.02.23, 18:05
        Czy ty kiedykolwiek podrozowalas czy glupa rzniesz?
        Na wsytkie pytania jest jedna opwedz
        1.- w jedynch tak w innych nie
        2. Napioej sa i to rozne , jedne z nalewak inne z butelek - zelezy gdzie.
        3. Zaazwyczaj sa czynne w rooznych godzinach
        4. Czasami, i w niektore dni i w niektych godzinach
    • kasiaabing Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 07.02.23, 18:16
      Byłaś kiedyś w chociaż w dwóch hotelach?
      Na Majorce nie ma narzuconych odgórnie reguł, że na śniadaniu ma być tłok albo napoje tylko z nalewka🤦‍♀️
    • imponderabilia22 Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 07.02.23, 20:26
      Odpowiedź na wszystkie pytania: zależy jak trafisz. Nie ma za co.
    • zwyczajnamatka Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 07.02.23, 21:34
      amarilla napisała:

> Proszę o pomoc, wybieramy się na Majorkę latem, potrzebuję konkretnych informac
      > ji o życiu hotelowym:
      >
      > 1. klimatyzacja - czy w hotelu jest bardzo zimno w części wspólnej i w pokojac
      > h; są hotele z indywidualnie sterowaną klimą w pokojach ale jest takich ofert m
      > ało; czy w tych centralnie sterowanych bardzo wieje z klimatyzacji? (osobiście
      > nie cierpię klimatyzacji i od razu mam chore gardło niestety)

Nigdy nie byłam w hotelu z centralnie sterowaną klimatyzacją. Zawsze do klimy był pilot lub sterowanie w ścianie i bez problemu można wbylo włączyć, wyłączyć, zwiększyć i zmniejszyć nawiew.

> 2. napoje przy posiłkach all in. - jak wygląda wybór, co jest w ofercie do śnia
      > dania, obiadu i kolacji, konkretnie proszę, czy z nalewaka, czy z butelek itp.

Zależy od hotelu. Kawa i herbata były we wszystkich hotelach. Sok pomarańczowy świeżo wyciskany w jednym hotelu (all in.) był dodatkowo płatny 3 euro. W pozostałych albo stał w dzbanku, albo stała wyciskarka i samemu się wyciskało.

> 3. baseny - zazwyczaj w jakich godz. są czynne?
      Zazwyczaj od śniadania do kolacji, godziny różniły się w zależności od hotelu.

> 4. czy jest tłok na śniadaniu?

Jak się wtaje wcześnie, tak jak my, to nie ma tłoku, wręcz jest pusta sala, jeśli lubi się pospać, to owszem jest tłoczno. My zazwyczaj jesteśmy pierwsi na śniadaniu.

> dziękismile
      >
      Proszę bardzo

PS jeśli chodzi o hotel na Majorce, to polecam Zatokę Alkudyjską.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 08.02.23, 11:06
      Nie jest bardzo zimno a hiszpania wprowadzila ograniczenia zużycia energii na jedień 2022 więc wróżenie z fusów.
      W kazdym pokoju sam sobie właczasz klimę i ustawiasz jak chcesz. Ale w związku z ograniczeniami j.w. możesz się zdziwic chcac miec 22 st. w pokoju, bo nie będzie nizej niz 27.
    • virtualnie Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 08.02.23, 11:37
      Nie ma reguły.

W Hiszpanii odstraszają mnie hotele, bo tam zwykle to wysokie bloki. Osobiście wolę bungalowy.

W wysokim sezonie zwykle wszędzie jest tłok. Warto sprawdzić ile hotel ma stołówek śniadaniowych.

Baseny zwykle czynne po śniadaniu do wieczora.
    • mamkaantka Re: Hotele na Majorce - lato / konkretne pytania 08.02.23, 20:12
      Co to za głupie pytania! Co ty sobie myślisz, że na Majorce wszystkie hotele są takie same? Wybierz konkretny hotel, poczytaj o nim opinie, ewentualnie wyślij maila z pytaniami do recepcji. Szkoda że niektórym tak oczywiste rzeczy trzeba tłumaczyć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka