Dodaj do ulubionych

Dominice K. złagodzono wyrok.

07.02.23, 19:01
www.rp.pl/prawo-karne/art37913311-adwokatka-dominika-k-prawomocnie-skazana-sad-zlagodzil-kare
Uważam, że należą jej się oficjalne przeprosiny za ten cały stres, a może i jakieś odszkodowanie, niechby i z Funduszu Sprawiedliwości (o ile coś tam jeszcze zostało).
Obserwuj wątek
    • katana.i Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:05
      No co, może to znajoma sędziego, a kto by nie pomógł znajomemu? c'nie, geez_louise?
    • czubakka Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:08
      Przepowiedziała to wróżka Jotoczuła.
    • annaboleyn Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:12
      Hyyyy.
      • daniela34 Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:21
        No nie?
      • primula.alpicola Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:26
        annaboleyn napisała:

> Hyyyy.

Zakrztusiłaś się?
        • annaboleyn Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:31
          Hy.
          • primula.alpicola Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:36
            Jezu, oddychaj!
        • gama2003 Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:34
          Zatkneno jom.
          Mnie też.
    • chococaffe Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:17
      Co w praktyce oznacza "ograniczenie wolnosci" z obowiazkiem wykonywania ....itd?
      • daniela34 Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:21
        Prace społeczne. A gdzie - to zależy. Mam nadzieję, że nie będzie to przedszkole dziecka jak w przypadku innej celebrytki.
        • chococaffe Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:24
          Czyli to ograniczenie wolności to TYLKO prace społeczne"?

To trzeba nie mieć wstydu! Byłabym w stanie zrozumieć (niekoniecznie aprobować) gdyby faktycznie matka była gdzieś izolowana i robiła wszystko, żeby wrócić do dziecka. A mówimy o 20 godzinach pracy miesięcznie prac społecznych. Słów brakuje.
          • daniela34 Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:26
            Ale ograniczenie wolności na tym właśnie polega - na pracach społecznych. Od 20 do 40 h miesięcznie. I akurat ja uważam, że to o wiele lepsza kara niż grzywna.
            • chococaffe Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:29
              Ja też, tylko nie pojmuję jak można starać się tego unikać za tak poważne przewinienie.
              • daniela34 Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:33
                Aaa, dobra. Rozumiem już o co Ci chodzi i w sumie się zgadzam. Też bym wolała, żeby wzięła na klatę.
                • chococaffe Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:36
                  Po prostu tak nieuciążliwa kara za takie coś i jeszcze walka o zmniejszenie tego wyroku. Wybaczyłabym pewnie wiele gdyby walczyła o prawo do wychowywania dziecka zamiast odsiadki w jakiejś izolatce, ale to....
                  • primula.alpicola Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:38
                    To jest po prostu rażąco obrzydliwe.
                    • chococaffe Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:52
                      obrzydliwe
                  • daniela34 Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:42
                    Tak, też tak uważam. Podobnie o ile pamiętam zrobiła Kozidrak, też walczyła o zmniejszenie wymiaru kary a chyba też miała prace społeczne.
                    • mid.week Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:45
                      Taj bylo. Od tej pory nie ma zmiluj, jak słyszę Bialą Flagę to przelaczam radio 🤢
                      • daniela34 Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:48
                        Ale patrz jak jej wszyscy wybaczyli. Dalej gra na festiwalach i sylwestrach sad
                        • mid.week Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 20:08
                          Bo to sa festiwale żenady ☹️
          • mid.week Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:27
            Mieszasz pozbawienie wolnosci z ograniczeniem wolności.
    • sueellen Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:23
      Gdybym ja miała takiego męża, tez bym pila. I to dużo. Myślę, ze należy jej się współczucie i zrozumienie.
      • teodor-k Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:33
        Przecież wyszła z miłości 🤣
    • mid.week Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:23
      Nawet sie tym rozpasanym mendom spod koryta nie chce prac społecznych wykonac. Bleh.
      • teodor-k Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 20:31
        Była nawalona jak szpak ,ale trzymała się przepisów bo jechała prosto .Dzielna dziewczyna .Teraz pan Kalisz w telewizji TYP Info powinien zabrać glos o praworządności w tym kraju rządzoną przez mafię pisowską .
    • teodor-k Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 19:32
      Ach te sądy pisowskie takie niesprawiedliwe . Najlepsze to : "pan adwokat twierdził, że mimo stanu nietrzeźwości oskarżona poruszała się prawidłowo, a więc nie naraziła syna na niebezpieczeństwo.Normalnie hicior .Można .Padłem jak to przeczytałem .
    • elinborg Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 21:01
      Mnie sie najbardziej podoba wypowiedź adwokata, że mimo totalnego uchlania nie jechała wezykiem więc nie stanowiła zagrożenia dla bezpieczeństwa dziecka (czy jakoś tak).
      • mid.week Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 21:05
        Pozostaje sie cieszyc ze mowil to adwokat a nie sąd (mam nadzieję)
    • abidja Re: Dominice K. złagodzono wyrok. 07.02.23, 21:54
      "Moja zona jest niewinna" powiedzial wybitny prawnik i dietetyk.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka