Dodaj do ulubionych

W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekolog

07.02.23, 19:56
O tym skandalu.
I m.in o tym, że do tej pory nie dostarczyła do Izby Lekarskiej dokumentu świadczącego o posiadaniu przez nią specjalizacji z ginekologii...
Normalnie jestem w szoku...że to we wiadomościach wieczornych TVP1...
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 19:56
      Nie no jak "we wiadomościach" to faktycznie. Musialysmy o tym wiedzieć, dzięki!
      • trzynastego Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 19:58
        W wiadomościach.
    • bialyhenio Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 19:58
      nawet Jan Śpiewak napisał o niej felieton w Trybunie.
    • heca7 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 19:59
      Chyba cały dzień o tym mówili bo jak byłam u matki (oczywiście fanki PiSu) , około 11 rano to też leciało na pasku grozy.
      • trzynastego Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 20:01
        Oczywiście podkrešlone, że w/w lekarka, nie jest pis- owska. Nie wiem dlaczego mnie to tak szokuje...
        To jak to jest z demokracją? Można należeć do opozycji czy krzyżują uncertain
        • dramatika Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:27
          trzynastego napisała:

> Oczywiście podkrešlone, że w/w lekarka, nie jest pis- owska.

Bo nie jest.
          Ale TVN na pewno by odpuścił jakby jakaś kościołkowa pisówa odwaliła manianę smile

• livia.kalina Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:40
          a co to jest "pisowska lekarka"? Po medycynie u rydzyka?
        • panna.nasturcja Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:11
          A co to jest pisowska lekarka?
          • trzynastego Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:27
            Ta, która popiera obecnie rządzącą partię.
    • black.imak Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 20:01
      Leciało też na Polsacie. Niezłą sławę zyskała.
    • clk Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 20:02
      Pani stała się sławna - zawsze tego chciała. Przez własna głupotę i myślenie ze wszystko jej można. A tak było przez lata.
      A tutaj mały zalążek - i bum. Za chwile jeszcze wyjdzie że Fundacja to też szara strefa, ze jej rodzinna firma raczej nie jest pracodawcą roku.
      Pomijam to - ze jako specjalista / nie do końca / ale prawie ginekolog będzie miała kiepska opinie. I syf zawsze będzie się za nią ciągnął
    • mid.week Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 20:04
      Napisz jak zaczna mowic o 40 mln Czarnka i 770 Sasina...
    • ichi51e Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 20:04
      Przecież ona już ginekolog
      • clk Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 20:06
        Ginekologiem to ona niby była od zawsze - specjalista miała być ale jeszcze się nie udało
        • schiraz Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:32
          No jak nie udało. Zdała egzamin specjalizacyjny za drugim podejściem.
          • moze_sprobowac_inaczej Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:34
            "Lekarz w trakcie specjalizacji"
          • panna.nasturcja Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:12
            Ale podobno nie wyrobiła godzin stażu a to idzie w parze.
    • zerlinda Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 20:59
      Czy to ten rodzaj sławy na którym jej zależało? W sumie nieważne co mówią, ważne, że mówią.
    • primula.alpicola Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:05
      Zyskała zasięgi!
    • gulcia77 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:14
      Podejście "byle nazwiska nie przekręcili". Nie rozumiem fenomenu. Ale pewnie za stara jestem...
    • smoczy_plomien Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:18
      Widocznie szykują nagonkę na lekarzy.
      • livia.kalina Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:41
        tak, to całkiem prawdopodobne.
      • panna.nasturcja Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:13
        Nie muszą, sama im się podłożyła pięknie.
    • dramatika Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:20
      Lol. Co tam się w ogóle stało? big_grin

• nenia1 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:26
      No na swój sposób pani jednak udało się coś niezwykłego, żeby ematka gadała jednym głosem z TVPis, tego jeszcze nie grali.
      • dramatika Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:35
        nenia1 napisała:

> No na swój sposób pani jednak udało się coś niezwykłego, żeby ematka gadała jed
        > nym głosem z TVPis, tego jeszcze nie grali.

Przejrzałam pobieżnie wątek obok - rzuciło mi się w oczy bardziej narzekanie na to, że "po co o tym mówić, to niedobra jest" (że proceder przyjmowania poza kolejką występuje).
        Dno i kilometr mułu bardziej niż u tej Nikol. Ematka nigdy nie zawodzi smile
        • nena20 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:48
          Czas na zmiany. Jeszcze 20 lat temu ludzie mówili do lekarza koperty, wszyscy naokoło uważali to za normalny stan rzeczy. Teraz też sporo osób uważa to za normę i nic się nie stało. Właśnie, że się stało. Ona nawet nie wycofała się, ale dalej brnęła pociągając za sobą swoich przełożonych i wystawiając na osąd publiczny swoich współpracowników.
          • nena20 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:48
            *nosili
          • kotejka Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:49
            czy komus od tego ubylo?
            • panna.nasturcja Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:15
              Tak, kobietom, którym nie wykonano badań w terminie, bo pani przyjęła po znajomości koleżanki korzystając z limitów nfz, które są ograniczone.
              Masz taką samą mentalność jak rządzący pis, nic się nie stało, nikomu nie ubyło, tylko nie trzeba było mówic o tym głośno. Niedobrze się robi.
              • kotejka Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:16
                ano wlasnie
                niech pomysla, ze kazda kobieta ma prawo do badan w terminie
            • nena20 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:23
              No widzisz, myślisz jak ludzie 20 lat temu. Lekarzowi trzeba dać kasę, uznawano to za normę. Teraz to marginalne przypadki. Przyjmowanie swoich znajomych, wykorzystywanie limitów NFZ w ten sposób jest nieetyczne. Ona radośnie sobie paple publicznie, widocznie inni też tak robią. Dobrze się stało, niejeden zastanowi się co robi i zaprosi do prywatnego gabinetu.
              • panna.nasturcja Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 04:21
                Przerażające jest to, że w kilku wątkach na ten temat na forum większość osób uważa, że pani popełniła błąd, bo powiedziała o tym głośno a w ogóle to o co chodzi, wszyscy tak robią.
                Brak etyki powala.
                • nena20 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 12:43
                  To że powiedziała głośno to świadczy o jej poczuciu bezkarności i wyższości..totalny brak instynktu zachowawczego. Szambo się wylało na całe środowisko, no i dobrze!
            • jasnozielona_roslinka Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 10:02
              W zaawansowanej ciąży przywiozło mnie pogotowie bo krwawilam, i co... i pani lekarka przyjęła przede mną pacjentkę z polecenia " pani od doktora x..." (a ta kobieta przyszła sobie po mnie spacerkiem, ale była pacjentka prowadzona przez doktora x , więc była pacjentka d doktora x, więc jej się należało)
              Mnie już nic nie zdziwił. Może trochę jak ta inna ciężarna wstydu nie miała i pchała się na badanie kontrolne w to miejsce. A niestety standardem jest przyjmowanie po znajomości.
          • trzynastego Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:37
            nena20 napisała:

> Czas na zmiany. Jeszcze 20 lat temu ludzie nosili do lekarza koperty, wszyscy
            > naokoło uważali to za normalny stan rzeczy. Teraz też sporo osób uważa to za normę
            > i nic się nie stało. Właśnie, że się stało.

W pełni popieram.
            Niestety, w Polsce nadal jest tak, że jeśli nie masz znajomości wśród lekarzy, to jako pacjent sporo tracisz.
            Pora z tym skończyć.
            A to, że lekarka powiedziała o tym procederze publicznie i bez poczucia obciachu, świadczy tylko o tym, jak bardzo jest w środowisku lekarskim popularny uncertain
            • martishia7 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 12:55
              > Niestety, w Polsce nadal jest tak, że jeśli nie masz znajomości wśród lekarzy, to jako pacjent sporo tracisz. Pora z tym skończyć.

Ani "nadal", ani "skończyć". To się dopiero rozkręca. I inaczej nie będzie.
              • nena20 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 14:12
                Jeszcze 20 lat temu każdy albo większość płaciła za operację. Teraz nie znam nikogo kto płaci. Można zmienić system, można....
      • iwles Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:46

Ematka była pierwsza!
        To tvpis zgapiło z forum gazety!
        • teodor-k Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:20
          W tam . Lepiej więc zostać popularnym w sieci influencerem, niż ślęczeć nad książkami jakieś 8 lat razem ze specjalizacją .
        • nena20 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:26
          TVP położyło temat całkowicie. Dziennikarze nawet rzetelnie nie sprawdzili informacji o tej pani, gadają jakieś niestworzone rzeczy typu jej rodzice są lekarzami itd. przynajmniej dwóch takich idiotów pół godziny temu gledziło.
    • demono2004 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:37
      Nie czytałam o tej kobiecie i guzik mnie jej historia interesuje. Moim zdaniem za duzo o niej piszą i ciekawe, w jakim celu jej temat wałkują. Od czego chcą odwrócić uwagę Polaków tym razem.
      • pitupitt Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:53
        No jak "od czego"? Od tego całego szamba, które hurtowo im wybija. Wcześniej obajtek, teraz czarnek... Who's next, panowie?
        • panna.nasturcja Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:16
          Tym szambem pis się kompletnie nie przejmuje.
          Ich wyborcy mają je gdzieś, a cudzymi wyborcami nie trzeba się przejmować.
          Strategia się sprawdza.
        • demono2004 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 07:01
          pitupitt napisała:

> No jak "od czego"? Od tego całego szamba, które hurtowo im wybija. Wcześniej ob
          > ajtek, teraz czarnek... Who's next, panowie?
          >

Tez tak myślę. Jeszcze trochę a ta cała ginekolog z lodówki wyskoczy. Nawet tych artykułów o niej nie czytam.
    • pitupitt Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 21:52
      "Mamaginekolog znana z TVN" i , qrwa, wszystko jasne... Każda okazja dobra, każda.
      • dramatika Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:32
        pitupitt napisała:

> "Mamaginekolog znana z TVN" i , qrwa, wszystko jasne... Każda okazja dobra, każ
        > da.

Teraz czekamy, aż tefałeny i ematka zaczną jej bronić hahahah
        • iwles Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:38
          dramatika napisał(a):

> Teraz czekamy

"MY", czyli kto?
          Dramatika z dramatikiem?

• demono2004 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 07:04
            No jak, kto? iwles z Wrocławia i pozostałe naczelne trolle tego forum smile W koncu trzeba sie nieźle napocić, by takim byle czym, zajmować Polaków.
            Do roboty sie weźcie.
    • premeda Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:07
      Ona jest bezdennie głupia, jeśli nie mając mocnych pleców i kontaktów wśród pisowców chwali się publicznie, że przyjmuje koleżanki po znajomości. Ziobro lubi to! Zaraz się jeszcze okaże, że ta jej firma to pralnia pieniędzy. Choć w te obroty jakie ona wykazywała to średnio wierzę.
      • clk Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:30
        Inteligenta inaczej smile zaraz będzie cyk kontrola w jej fundacji, która jest wcześniej była kwestionowana.
        • dramatika Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:33
          clk napisała:

> Inteligenta inaczej smile zaraz będzie cyk kontrola w jej fundacji

Ma się rozumieć. Głupia nie dlatego, że postępuje nieetycznie, ale że dała się złapać, co nie? smile
    • bei Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:19
      Ciekawe, czy był czas poświęcony oszustowi, którego sami promowali- „ dr „ audiolog, neurobiolog a tak naprawdę chłopak skończył akustykę (licencjat)-.
    • kotejka Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:32
      chyba nie rozumiem
      dziewczyna przyjela pacjentke w potrzebie
      po znajomosci
      bez znajomosci pacjentka w potrzebie nie mialaby szans na wizyte na fundusz przez najblizsze 3-4 miesiace
      chociaz zapewne - placi skladki, niemale
      sprawy ginekologiczne zazwyczaj sa pilne
      kto tu jest chory? kto tu jest niemoralny?
      system, ktory zabiera i nic nie daje
      czy lekarka, ktora udziela pomocy, bo ma taka mozliwosc
      dajecie sie szczuc

• sabek81 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:42
        To niech Nicole zglosi problem do NFZ, pacjentka w naglej potrzebie prywatnie albo sor a nie poza kolejką dla znajomych bo wszyscy tak robią, jak wszyscy beda np mordowac to tez ma sie to stać rutyną niczym nie zmąconą? Mam wrazenie, ze niektóre z Was nie widzą problemu i to jest najgorsze, tvpis wykorzysta to na nagonkę lekarzy a nie złego systemu, który sam reprezentuje
        • kotejka Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:45
          sabek81 napisała:

> To niech Nicole zglosi problem do NFZ, pacjentka w naglej potrzebie prywatnie a
          > lbo sor a nie poza kolejką dla znajomych bo wszyscy tak robią, jak wszyscy beda
          > np mordowac to tez ma sie to stać rutyną niczym nie zmąconą? Mam wrazenie, ze
          > niektóre z Was nie widzą problemu i to jest najgorsze, tvpis wykorzysta to na
          > nagonkę lekarzy a nie złego systemu, który sam reprezentuje

to jest swietny moment do tego, zebysmy zaczeli o tym mowic, dlaczego placimy co miesiac grube setki,
          a na ziyte musimy czekam 7 miesiecy
          ja nie musze korzystac
          moge chodzic prywatnie
          i tak chodze
          ale zostawcie mi moje pieniadze w kieszeni w takim razie
          w patologicznym systemie ona po prostu chciala pomoc
          • memphis90 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 07:28
            >ja nie musze korzystac
            >moge chodzic prywatnie
            >i tak chodze
            A, czyli nie wiesz, jakie są terminy… Dla mojego województwa pokazuje mi 3 placówki z terminem na jutro… na NFZ. Ze stanem nagłym jedzie sie na SOR.

A potwierdzenie fasolki w brzusiu u kuzynki insluenserki to stan nagły nie jest…
        • dramatika Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:56
          sabek81 napisała:

> tvpis wykorzysta to na
          > nagonkę lekarzy a nie złego systemu, który sam reprezentuje

Oczywiście, że tak to przedstawią, a tefałeny, zamiast podnosić kwestię patologii systemu, to będą tej całej Nikol i zgniłego systemu bronić smile
          Kto mieszka w Polsce, ten w cyrku się nie śmieje smile
        • mallard Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 12:12
          sabek81 napisała:

> pacjentka w naglej potrzebie prywatnie albo sor a nie poza kolejką dla znajomych

To nawet kolejkę dla znajomych ominęła?!
      • panna.nasturcja Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:18
        Pewnie. A pani, która czekała w kolejce na wizytę i z niej wypadła, bo limity nfz nie są nieograniczone może spokojnie umrzeć na raka szyjki macicy, skoro nie ma znajomej pani ginekolog.
        Przeraża mnie, że Was oburza nie fakt, że ona to robi tylko fakt, że powiedziała o tym głośno.
        • clk Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 00:02
          Oczywiście ze mnie oburza. Jako córka ojca, który w wieku prawie 70 lat siedział przez wiele tygodni przed gabinetami lekarskimi i błagał o termin operacji wcześniej niż za 18miesiecy. Błagał o termin konsultacji - były owszem ale prywatne.
          Skończyło się tym, ze przyjechałam ja z moim euro i zapłaciłam sk**** lekarzowi za konsultacje - kwota więcej niż obecna średnia krajowa netto w Polsce i ojciec 2 dni później dostał telefon ze nagle jest konsultacja dostępna i operacja za 4dni. Pan jeszcze euro ode mnie przyjął. Ale cóż, ja nie mama ginekolog, nie mam w rodzinie i na knstagramie znajomych. Nikola jest zła bo pewnie u niej taka praktyka była od dłuższego czasu, system jest zły
    • nena20 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 22:55
      OMG właśnie leci jakiś program w TVP i przyznam dziennikarze są totalnie nieprzygotowani. Wymyślają że jej rodzice są lekarzami . Nie ma specjalizacji ??? Nienawidzę TVP za ich kłamstwa. Żeby nie było mamaginekolog nie lepsza i nic jej nie usprawiedliwia.
    • cisco1800 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:23
      "Siostra Bożenna" na FB dobrze to moim zdaniem podsumowała. Zamiast się skupić na agonalnym stanie służby zdrowia ogółem, skupią się teraz na jednej lasce, co się przyznała do przyjmowania poza kolejką. Nie żebym usprawiedliwiała, ale to jest jak dyskusja o złanym patyczku gdy płoną lasy
      • cisco1800 Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:23
        *złamanym
    • iberka Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 07.02.23, 23:29
      Jest fejm? Jest. Kasa się zgadza? Zapewne tak.
    • zlota-klamka Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 06:07
      Ha ha ha

To na ile milionów zrobiła przekręt?
    • feniks_z_popiolu Re: W tvp1 we wiadomościach gadają o Mamieginekol 08.02.23, 06:17
      No to sobie nagrabiła.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka